záměna silentbloků ramen na Fabii

Noví uživatelé prostudovat jako první! Vytvořený souhrn témat na často probírané dotazy.
Téma mohou zakládat jen moderátoři - pokud máte nápad, kontaktujte Reeshu, nebo Dukese

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Jirka2
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Příspěvek od Jirka2 »

martinh píše:Jště je tu jedna možnost. Z Pola model.rok 2009 1K0407 183 EObrázek
Měl by být totožný s O2
http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1 ... via-2.html
Chtěl bych se zeptat.Tyto silenbloky se montují výstupkem (šipka)ke středu vozidla a nebo výstupkem k výstupku na hliníkovém mezikusu.
martinh
Nováček

Příspěvek od martinh »

Při lisování bych se řídil výstupkem viz foto. Něco podobného je i na klasických škodováckých blocích a výstupek směřuje do středu auta. Takže dle fotky bych lisoval 22mm stranu směrem ke kolu a 18 mm stranu (tam je výstupek) směrem do středu
Fabia 1.9 TDI Elegance
martinh
Nováček

Příspěvek od martinh »

Obrázek
Obrázek
Fabia 1.9 TDI Elegance
karel4
Aktivista

Příspěvek od karel4 »

martinh píše:Obrázek
Obrázek
Podle této instrukce se montují ty starší typy silentbloků.Ty nové 1K0407 183 E,se montují výstupkem ke středu auta.
Jirka2
Sběrač informací

Příspěvek od Jirka2 »

Dík.Tak že ke středu karoserie.Taky jsem si myslel že to nemůže být mont. podle staréch sylenbloků.
martinh
Nováček

Příspěvek od martinh »

Stejný má i TIGUAN- 4 MOTIONObrázekObrázek
Fabia 1.9 TDI Elegance
fabiátor
Moderátor

Příspěvek od fabiátor »

Tak jsem je menil na FRS, protoze origo byly uz v nebi. Pravej uplne a levej nacatej. Pouzil jsem ty na A2. Origo stojej asi o polovinu vic nez nabizi Huml, takze priste na to dlabu a kupuju od nej.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

Huml píše:nemá
tak já si ty origo plmé na audi objednal už snad pětkrát, auto kelly, elit, automotohoby, motortex, a vždy mně přišli ty dejme tomu obyčejné, (LOL)

nikde na internetu na fotce jsem plné puky nenašel na fotce, :?

tak jsem z toho blázen kde je sehnat umím jen plné puky na koktávku v motortexu, na fábku nic, sám mám v těch mezerách pásky ze zástěrek spojené dráty a gumy se mi neojíždí (hm) miloš
bombastiq
Aktivista

Příspěvek od bombastiq »

slovacek.milos píše: sám mám v těch mezerách pásky ze zástěrek spojené dráty a gumy se mi neojíždí (hm) miloš
dobytku !!!! jojo miloši nalej uvidíš
--775914666--stačí zavolat :) , Berlingo 1.9D Prasečák + MB-OM604 SUPERTURBODIESEL
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

slovacek.milos píše:
Huml píše:nemá
tak já si ty origo plmé na audi objednal už snad pětkrát, auto kelly, elit, automotohoby, motortex, a vždy mně přišli ty dejme tomu obyčejné, (LOL)

nikde na internetu na fotce jsem plné puky nenašel na fotce, :?

tak jsem z toho blázen kde je sehnat umím jen plné puky na koktávku v motortexu, na fábku nic, sám mám v těch mezerách pásky ze zástěrek spojené dráty a gumy se mi neojíždí (hm) miloš
na Fabiu v neorigu nejsou, zajeď do škodovky a kup 6LL 407 183
boobika
Aktivista

Příspěvek od boobika »

poprvé v životě jsem zašel koupit náhradní díl do origo servisu (Seat, Brno-Tuřany) a byl jsem překvapen. silentbloky (6LL.407.183) na ibizu za 220kč do druhého dne. a jak je jim krásně na fábii :D

jinak ve škodovce na mne koukali jak na péro a když vypustím kecy, že tam patří něco jiného a že je to nebezpečné, nic jsem se nedozvěděl.

plný silentblok je konkrétně pro motor BPX u Seat Ibiza
Ferenzzo
Přispěvovatel

Příspěvek od Ferenzzo »

zdar chlapi, asi na mě přišli silentbloky nebo čepy. Při brždění vibrace, při přejíždění nerovností(kde jedno kolo je výš než druhé) mi to fakt hodně vrže a na volantě celkově cítím že je tam všechno jakési uvolněné. Co myslíte že to je? Já si myslel, že to je jenom uložení stabiku ale asi to bude celé vymlácené? (250000km bez výměny)

Popř. díval sem se na powerflexy, ta sada je docela drahá (rofl) co mi doporučíte za silentbloky? co sem četl, tak originály moc na oktávku neberete :?
VW Caddy life 1,9 TDI ... 77 kW (ve vývinu)
Audi TT 1,8T ...153 kW odbrždeno (prodáno)
Opel Astra 1,7TD ...předěláno na mechaniku...pracant do vinohradu :))
Nadvora
Nováček

silentbloky fabia

Příspěvek od Nadvora »

Zdravím,
tak se vám mohu konečně svěřit s pocity s novýmy silentbloky. Mám Fabii Combi 1.9TDi. Koupil jsem ty ze Seat Ibiza Cupra a nechal v servisu namontovat, prý je to trochu těžší práce tam vrhnou zpět rameno, než s origo (ze Seatu jsou předci jen tvrdší - plné). Ale mám je tam. V otáčkách nižžích, dejme tomu do 1500 se od motoru opravdu přenášejí vetší vibrace než dříve, ale 1600 a výše (tedy standardní provozní otáčky) je vše OK.
Řízení je o poznání přesnější a lépe raguje, vzhledem k počasí jsem neměl možnost ozkoušet pevnost v zatáčkách, ale myslím, že výměna za tvrdší je jen ku prospěchu věci.
Pocity vibrací mohou být samozřejmě velmi individuální, ale tyto jsou mé.
Já jsem spokojen :)
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

Ferenzzo píše:zdar chlapi, asi na mě přišli silentbloky nebo čepy. Při brždění vibrace, při přejíždění nerovností(kde jedno kolo je výš než druhé) mi to fakt hodně vrže a na volantě celkově cítím že je tam všechno jakési uvolněné. Co myslíte že to je? Já si myslel, že to je jenom uložení stabiku ale asi to bude celé vymlácené? (250000km bez výměny)

Popř. díval sem se na powerflexy, ta sada je docela drahá (rofl) co mi doporučíte za silentbloky? co sem četl, tak originály moc na oktávku neberete :?
TT nejlepší možnost! a na stabilizátor dej originály
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
dongrofo
Přispěvovatel

Příspěvek od dongrofo »

Ukazkove video po montazi plnych silentbloku:
http://www.youtube.com/watch?v=WJaZ4yLCTeg

Pozeral som ten silentblok u TT r.v.2001. Kod 1J0407181.
Bude pasovat na Ibizu 6k (93-99) a 6k facelift (99-02)???
Ibiza 6L Cupra TDI
EX: Ibiza 6K2•1.9 TDI ASV•188hp/430Nm•soft by BH motorsport
Odpovědět

Zpět na „FAQ - časté dotazy - řešení, postupy“