Co dokáže EGR...
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Anas píše:Chtel bych se zeptat kdo zrusuje EGR a KAT jak je to pak na kontrole kdis se kontroluje emisse ? kdis tak ty urady se hraji na hrndiny chraneni prirody, vsak oni nemuzou na Philip Moris a co spusobje na svete.
SEAT ALTEA XL 1.6/LPG BRC 2008
SEAT LEON 1.2 TSI
SEAT LEON 1.2 TSI
Já měl na octávě rubku o průměru 6cm, místo katu rezonátor a v zádu duble výfuk (na každé straně průchozí tlumič) a prošel jsem emisema. Nebyl v tom žádnej známej ani úplatek, prostě jsem se s hodnotama vešel do těch limitů. Sigi
VW Passat Syncro 1,9 Tdi 81 kW - AFN, jednohmota Valeo, EGR + KAT off - auto je prodané
Mitsubishi Pajero 3,2 DiD
Mitsubishi Pajero 3,2 DiD
recyklace spalin má globální význam, myslím, že ikdyby všichni kdo jen trochu vědí co to znamená egr zaslepili, tak to s emisema v městském a už vůbec ne v globálním měřítku nepohne ani o mák, zaslepování takhle podomácku někde mezi komunitou tunerů a kutilů může být negativní pouze z morálního hlediska
Sharan TDI
ze by naftou ?skoda405 píše:zdravim.vcera sme s kamaratom rozoberali sacie potrubie ma Leon 81 kw nabehane 210000km a mal to zasrate podobne ako na obrazku a to jazdi fakt plny takze tym to asi nebude.na mojom 96KW nabehane 122000km som nemal skoro nic (foto som omylom vymazal)mam stiahnute cez vag cinnost Egr na minimum a jazdim bezne takze neviem cim to bude.ale kazdopadne som bol rad ze to mam ciste
Uz jsem to tu nekde psal, ale tak pro poradek znovu - vyndavali jsme EGR na FRS po 160tkm a mel tak 1-2mm nanos. Prakticky ciste potrubi a to tam zadny upravy nebyly. Ale jezdil jsem celou dobu na V-Power nebo Verva diesel. Tak si to preberte jak chcete.
EGR a spotřeba
Chtěl bych se zeptat jestli se změní spotřeba když se zaslepí EGR??? 
Re: EGR a spotřeba
Ne, vůbec nic nepoznáš, pojede to furt stejně, ale bude to čístýMisak7 píše:Chtěl bych se zeptat jestli se změní spotřeba když se zaslepí EGR???
Toledo 1M 1,9 TDi ASV 110PS > cca 160PS PP764 + Čipík, EGR OFF, KAT OUT, Sound HIG END SPL 3KW, 18" Brock (RC Design) SLC chrom
využiju tématu
dnes jsem dělal podle visu kontrolu egr a hodnoty se pohybují v uvedeném rozmezí. znamená to tedy že egr funguje správně? více na obrázku
hledal jsem, jak bylo výše uvedeno, návod na omezení funkce egr, ale nikde jsem nic pořádně nenašel. když se omezí funkce pomocí vagu, mělo by to negativní vliv na další funkci ventilu (jeho výdrž)?
pokud to omezení jde provést i u fábie 1.9tdi pd 74kW, prosím o radu jak.
děkuji
dnes jsem dělal podle visu kontrolu egr a hodnoty se pohybují v uvedeném rozmezí. znamená to tedy že egr funguje správně? více na obrázku

hledal jsem, jak bylo výše uvedeno, návod na omezení funkce egr, ale nikde jsem nic pořádně nenašel. když se omezí funkce pomocí vagu, mělo by to negativní vliv na další funkci ventilu (jeho výdrž)?
pokud to omezení jde provést i u fábie 1.9tdi pd 74kW, prosím o radu jak.
děkuji
Zdroj: http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=33&t=176&start=4boobika píše:ok
nicméně dá se omezit funkce toho ventilu u pd motoru? pokud ano, jak prosím
Uzavreni EGR ventilu pres VAG (nelze u PD) - dela se to v motor / uprava (login 12233) a specialni nastaveni - kanal 03. Standardni hodnota je 32768, pri nastaveni vyssi hodnoty se EGR otvira mene. Pri nastaveni maximalni hodnoty (vetsinou 33768) je temer trvale uzavren. Pokud jde motor po nastaveni vyssi hodnoty nepravidelne, zkuste ji o kousek snizit.