kotrolka mazání

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Alda
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

kotrolka mazání

Příspěvek od Alda »

Zdravím pánové, mám takový problé je to s fabii 1,4, začala mu blikat kontrolka mazání, olej čerstvě měněný a v intervalu 15t km... plná syntetika.

Vyměnil jsem čidlo tlaku oleje a v poho to 4 dny jezdilov klidu...
Ale teď znova, máte někdo nějaký nápad co s tím?
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Mas CQ0 alebo CQ1/CQ2??? Ak mas CQ1/CQ2 tak by som si posvietil na kapotovy spinac (v zamku kapoty) ;)
slovacek.milos
Aktivista

Re: kotrolka mazání

Příspěvek od slovacek.milos »

Alda píše:Zdravím pánové, mám takový problé je to s fabii 1,4, začala mu blikat kontrolka mazání, olej čerstvě měněný a v intervalu 15t km... plná syntetika.

Vyměnil jsem čidlo tlaku oleje a v poho to 4 dny jezdilov klidu...
Ale teď znova, máte někdo nějaký nápad co s tím?
tím že naleješ plnou syntetiku tak je to olej na syntetické bázi ale napiš co ten olej umí

třeba zadřít motor :? ;) miloš
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Juj zle som to precital puse ze blikat nie svietit na oranzovo. Ospravedlnujem sa. Tak ako pise milos, pravdepodobne tam nemusi byt ten spravny olej (moze byt prilis riedky). Inac ta kontrolka preblikava len na volnobeh, alebo aj pri vyssich otackach, alebo len za jazdy do zakruty?
Alda
Přispěvovatel

Příspěvek od Alda »

kontrolka bliká červeně, na volnoběh v pohodě... ale ve vyšších otáčkách se to rozbliká, jak to nechám chvilku na volnoběh, tak se to zase uklidní...
Peete
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Peete »

zmer tlak oleje
Nissan Primera SW 1,9 DCi
Hobby
Přispěvovatel

Příspěvek od Hobby »

Taky jsem se tady s jednou Fabkou trápil.Po startu začalo blikat červeně mazání i když bylo čidlo zapojené nebo odpojené.Tlak mazání OK.S novým čidlem to samé.Proměřeno od čidla po palubovku vše OK.Po poskládání dva dny v pohodě potom opět to samé.Nakonec porušený svazek pod baterií.Když jsem to měřil tak jsem pravděpodobně pohnul ze svazkem a chvíli to bylo dobré.Koukni taky na tu černou svorkovnici za zásobníkem kapaliny do ostřikovače.Při dolévání kapaliny jsi ji mohl polít.
Octavia 1.9 TDI PD,4x4,ATD,100Kw
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“