podle mě... hlavně je třeba měnit hlavně palivový filtr... ten známej ho vyměnil za celou dobu asi 4x

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
Co bys taky chtel, kdyz do skladu dojede cisterna Shell a bere naftu ze stejneho zasobniku, jak cisterna CEPRO, EUROOIL a podobne firmy?Antonin píše:To si prave nemyslim. Jsem presvedcen, ze kdyz se do motoru leje kvalitni palivo, tak se to na nem musi projevit. A ty diskuse o fritovacim oleji jsou, z meho hlediska, pouze diskusi pro ty, kteri maji kombajn nebo traktor. Mozna, ze se mylim, ale co do motoru naleju, to tam spalim. Takzebud to odejde spalinami nebo to zustava v motoru. Ale at si kazdy tankuje, co chce. Ja jsem byl 4 roky klaman Shellem, proto ted hledam, zda ma nekdo zkusenosti s jinou naftou a jsem ochoten prejit na tu nejlevnejsi avsak jeste pri zachovani nejake kvality.
MirekX píše:tyhle pocity, že auto někdy líp jede a někdy ne mám bez ohledu na palivo. Stačí to auto umýt a vysát a hned líp jede. Někdy mám pocit, že je v autě krásný ticho, nikde nic nedrnčí a druhý den se všude všechno klepe a dělá binčus. Je to hodně o pocitech, já za těch 300 tis ušetřil nemalý peníz na palivu. A nevěřím, že bych na " lepší " naftu jel o litr míň. Ale každého věc a každého jeho prachy.
a co tak kupovat normální motorovou a aditivovat si sám, castrol,kernite,vif, bezaromatik a podobně milošAndy-CZ píše:Jediný rozdíl jsem pocítil v případě vervy diesel nebo aral ultimate diesel resp. Bp ultimate diesel. Shellce v čechách se vyhýbám velkým obloukem už z principu. Beru tu vervu protože mám vytipovaný benzínky kde je ta verva stejně drahá jako klasickéj topQ u nás ve městě. Benzín beru taky u benziny nebo někdy carerru od OMV. Toť můj prostý postoj k palivům.
já neaditivuju, trasy kde většinou jezdím jsou benziny plus kde je verva za dobrý penízeslovacek.milos píše:a co tak kupovat normální motorovou a aditivovat si sám, castrol,kernite,vif, bezaromatik a podobně milošAndy-CZ píše:Jediný rozdíl jsem pocítil v případě vervy diesel nebo aral ultimate diesel resp. Bp ultimate diesel. Shellce v čechách se vyhýbám velkým obloukem už z principu. Beru tu vervu protože mám vytipovaný benzínky kde je ta verva stejně drahá jako klasickéj topQ u nás ve městě. Benzín beru taky u benziny nebo někdy carerru od OMV. Toť můj prostý postoj k palivům.