Nejdou blinkry a světla! - VYŘEŠENO

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Golfík3
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Nejdou blinkry a světla! - VYŘEŠENO

Příspěvek od Golfík3 »

Zdravím, mám asi speciální problém, zatím stále nevyřešen, proto potřebuji radu: v autě (Golf3-TDi) na palubovce mi signálky blinkrů blikaj jako zběsilý tak 3-5sekund a pak přestane i signalizace v autě, ale venku nic nesvítí, žárovky nový. A pozor, jedu, začnu brzdit a začnou mi blikat v autě blinkry!!!!!!!!! :-) co stím??? Díky
Naposledy upravil(a) Golfík3 dne 19 lis 2009, 14:37, celkem upraveno 1 x.
smrcke
Přispěvovatel

Příspěvek od smrcke »

skontroluj kostry na aute!
Martin.R
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Martin.R »

smrcke píše:skontroluj kostry na aute!
Nejspíš kostry u zadních lamp.
Golfík3
Sběrač informací

Příspěvek od Golfík3 »

kostry? no nevím kde, jsem asi amatér ale k žárovkám vede vždy jen plus, tu kostru jsem na první pohled nenašel ;-) mimochodem přestaly blikat blinkry v zadu, i když zamykám auto, centrál, alarm....
Martin.R
Aktivista

Příspěvek od Martin.R »

Golfík3 píše:kostry? no nevím kde, jsem asi amatér ale k žárovkám vede vždy jen plus, tu kostru jsem na první pohled nenašel ;-) mimochodem přestaly blikat blinkry v zadu, i když zamykám auto, centrál, alarm....
Je tam ještě jeden drát kterej je společnej pro všechny žárovky (Hnědej) a to je kostra. Někde poblíž bude vyvedenej ze svazku a přes kabelový oko bude přišroubovanej ke kasli a tam bude problém.
Golfík3
Sběrač informací

ukostření

Příspěvek od Golfík3 »

děkuji, zítra prolezu ty hnědý vodiče a uvidíme, jinak spínačku světel jsem dal úplně novou, ale tou to nebylo.
Golfík3
Sběrač informací

Příspěvek od Golfík3 »

Pánové, jsem z toho jelen.
Kostry jsem překontroloval, a podle mne vše ok, nic není povolený atd.
Akutálně jsem taky mrkl na relátka a blinkrový - ciklovač, špatný - vyměnil jsem ale moc to nepomohlo. Nyní během jízdy relativně nahodile se děje to, že dám L blinkr a blikaj mi světla, zadní lampy a po chvíli se rozbliká i P blinkr...nevím jak ale je to asi nějak provázaný, už mě to ser.., mimochodem ještě mi při zapnutí jakéhokoliv blinkru bliká kontrolka dálkovek na spínačce a ke všemu bliká i když sešlápnu brzdovej pedál...je to divný, zničeho nic a vobčas to vypadá jak cirkus, když jedu ! :-) Díky za jakýkoliv nápad...
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

Golfík3 píše:Pánové, jsem z toho jelen.
Kostry jsem překontroloval, a podle mne vše ok, nic není povolený atd.
Akutálně jsem taky mrkl na relátka a blinkrový - ciklovač, špatný - vyměnil jsem ale moc to nepomohlo. Nyní během jízdy relativně nahodile se děje to, že dám L blinkr a blikaj mi světla, zadní lampy a po chvíli se rozbliká i P blinkr...nevím jak ale je to asi nějak provázaný, už mě to ser.., mimochodem ještě mi při zapnutí jakéhokoliv blinkru bliká kontrolka dálkovek na spínačce a ke všemu bliká i když sešlápnu brzdovej pedál...je to divný, zničeho nic a vobčas to vypadá jak cirkus, když jedu ! :-) Díky za jakýkoliv nápad...
Bejva vyhratej nebo vypalenej ten pin od toho hnedho kablu na stekru co strkas do lampy.
smrcke
Přispěvovatel

Příspěvek od smrcke »

nebo pojistkova skřin! a ze zadu ty štekry vyhřaty!
Panky
Přispěvovatel

Příspěvek od Panky »

Vyměnit páčku na přepínání blinkrů a světel. jestli jsem to výše dobře přečetl tak je problém se světly a blinkry a to vše spojuje tato páčka. u ní je občas závada že samovolně spouští relé blinkrů. ale tady se ta závada mohla prohloubit až takto.
Golfík3
Sběrač informací

Příspěvek od Golfík3 »

Panky píše:Vyměnit páčku na přepínání blinkrů a světel. jestli jsem to výše dobře přečetl tak je problém se světly a blinkry a to vše spojuje tato páčka. u ní je občas závada že samovolně spouští relé blinkrů. ale tady se
ta závada mohla prohloubit až takto.
Děkuji, na tohle se mrknu dnes, je to možný, protože na tý páčce je i to tlačítko výstražnejch blikačů. Jo a dá se to nějak neodborně rozebrat, vyčistit? Protože nový páčka stojí 1900,- což je dost na to že to tím být nemusí, protože je ještě divný, že mi to taky (kontrolka mlhovek) svítí když šlápnu na brzdu....
Panky
Přispěvovatel

Příspěvek od Panky »

No nevim, opravit asi ne. tohle se řeší vždycky výměnou. jedině si ji někde půjčit. bohužel je to věc, která se nedá v obvodech nějak obejít aby se vyzkoušelo jestli to je jinde a nebo v ní. musí se vzít jiná a vyzkoušet. no a při tomto rozebírání bych určitě prošel ukostření a svazek pod přístrojovkou, může způsobovat zbytek závad.
Martin.R
Aktivista

Příspěvek od Martin.R »

Golfík3 píše: Děkuji, na tohle se mrknu dnes, je to možný, protože na tý páčce je i to tlačítko výstražnejch blikačů. Jo a dá se to nějak neodborně rozebrat, vyčistit? Protože nový páčka stojí 1900,- což je dost na to že to tím být nemusí, protože je ještě divný, že mi to taky (kontrolka mlhovek) svítí když šlápnu na brzdu....
Když šlápneš na brzdu a svítí ti kontrolka mlhovek + všechny ty problémy před tím jsou opravdu špatný kostry u zadních světel. Vem kus drátu rozblikej si auto případně rozsviť obrys světla a brzdy a drátem propoj na rozebranom světle společnou kostru v držáku žárovek a kostru auta (třeba na pant zavírání kufru, nebo prostě někam na čistej kov) a uvidíš že cirkus skončí.
karel4
Aktivista

Příspěvek od karel4 »

Překontroluj i kostry u předních světel,nejépe pomocným káblíkem.
Golfík3
Sběrač informací

Vyřešeno

Příspěvek od Golfík3 »

Zdravím,
už jsem neměl čas ani náladu se tím zabývat, tak jsem to dal odborníkovi a asi se vyplatilo, protože sám bych na to nepřišel. Bylo špatný ukostření u kabliku blinkrů pod přístrojovkou a pak nějakej uhnilej kablík pod prahem, vedoucí od předních k zadním světlometům. Teď svítim a blikám normálně. Díky všem za rady, které vedly taktéž ke zdárnému konci, mimochodem mám alespoň nové relé a blikače jedou normálně :-)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“