Nejdou blinkry a světla! - VYŘEŠENO
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Nejdou blinkry a světla! - VYŘEŠENO
Zdravím, mám asi speciální problém, zatím stále nevyřešen, proto potřebuji radu: v autě (Golf3-TDi) na palubovce mi signálky blinkrů blikaj jako zběsilý tak 3-5sekund a pak přestane i signalizace v autě, ale venku nic nesvítí, žárovky nový. A pozor, jedu, začnu brzdit a začnou mi blikat v autě blinkry!!!!!!!!!
co stím??? Díky

Naposledy upravil(a) Golfík3 dne 19 lis 2009, 14:37, celkem upraveno 1 x.
Je tam ještě jeden drát kterej je společnej pro všechny žárovky (Hnědej) a to je kostra. Někde poblíž bude vyvedenej ze svazku a přes kabelový oko bude přišroubovanej ke kasli a tam bude problém.Golfík3 píše:kostry? no nevím kde, jsem asi amatér ale k žárovkám vede vždy jen plus, tu kostru jsem na první pohled nenašelmimochodem přestaly blikat blinkry v zadu, i když zamykám auto, centrál, alarm....
Pánové, jsem z toho jelen.
Kostry jsem překontroloval, a podle mne vše ok, nic není povolený atd.
Akutálně jsem taky mrkl na relátka a blinkrový - ciklovač, špatný - vyměnil jsem ale moc to nepomohlo. Nyní během jízdy relativně nahodile se děje to, že dám L blinkr a blikaj mi světla, zadní lampy a po chvíli se rozbliká i P blinkr...nevím jak ale je to asi nějak provázaný, už mě to ser.., mimochodem ještě mi při zapnutí jakéhokoliv blinkru bliká kontrolka dálkovek na spínačce a ke všemu bliká i když sešlápnu brzdovej pedál...je to divný, zničeho nic a vobčas to vypadá jak cirkus, když jedu !
Díky za jakýkoliv nápad...
Akutálně jsem taky mrkl na relátka a blinkrový - ciklovač, špatný - vyměnil jsem ale moc to nepomohlo. Nyní během jízdy relativně nahodile se děje to, že dám L blinkr a blikaj mi světla, zadní lampy a po chvíli se rozbliká i P blinkr...nevím jak ale je to asi nějak provázaný, už mě to ser.., mimochodem ještě mi při zapnutí jakéhokoliv blinkru bliká kontrolka dálkovek na spínačce a ke všemu bliká i když sešlápnu brzdovej pedál...je to divný, zničeho nic a vobčas to vypadá jak cirkus, když jedu !

Bejva vyhratej nebo vypalenej ten pin od toho hnedho kablu na stekru co strkas do lampy.Golfík3 píše:Pánové, jsem z toho jelen.
Akutálně jsem taky mrkl na relátka a blinkrový - ciklovač, špatný - vyměnil jsem ale moc to nepomohlo. Nyní během jízdy relativně nahodile se děje to, že dám L blinkr a blikaj mi světla, zadní lampy a po chvíli se rozbliká i P blinkr...nevím jak ale je to asi nějak provázaný, už mě to ser.., mimochodem ještě mi při zapnutí jakéhokoliv blinkru bliká kontrolka dálkovek na spínačce a ke všemu bliká i když sešlápnu brzdovej pedál...je to divný, zničeho nic a vobčas to vypadá jak cirkus, když jedu !Díky za jakýkoliv nápad...
Děkuji, na tohle se mrknu dnes, je to možný, protože na tý páčce je i to tlačítko výstražnejch blikačů. Jo a dá se to nějak neodborně rozebrat, vyčistit? Protože nový páčka stojí 1900,- což je dost na to že to tím být nemusí, protože je ještě divný, že mi to taky (kontrolka mlhovek) svítí když šlápnu na brzdu....Panky píše:Vyměnit páčku na přepínání blinkrů a světel. jestli jsem to výše dobře přečetl tak je problém se světly a blinkry a to vše spojuje tato páčka. u ní je občas závada že samovolně spouští relé blinkrů. ale tady se
ta závada mohla prohloubit až takto.
No nevim, opravit asi ne. tohle se řeší vždycky výměnou. jedině si ji někde půjčit. bohužel je to věc, která se nedá v obvodech nějak obejít aby se vyzkoušelo jestli to je jinde a nebo v ní. musí se vzít jiná a vyzkoušet. no a při tomto rozebírání bych určitě prošel ukostření a svazek pod přístrojovkou, může způsobovat zbytek závad.
Když šlápneš na brzdu a svítí ti kontrolka mlhovek + všechny ty problémy před tím jsou opravdu špatný kostry u zadních světel. Vem kus drátu rozblikej si auto případně rozsviť obrys světla a brzdy a drátem propoj na rozebranom světle společnou kostru v držáku žárovek a kostru auta (třeba na pant zavírání kufru, nebo prostě někam na čistej kov) a uvidíš že cirkus skončí.Golfík3 píše: Děkuji, na tohle se mrknu dnes, je to možný, protože na tý páčce je i to tlačítko výstražnejch blikačů. Jo a dá se to nějak neodborně rozebrat, vyčistit? Protože nový páčka stojí 1900,- což je dost na to že to tím být nemusí, protože je ještě divný, že mi to taky (kontrolka mlhovek) svítí když šlápnu na brzdu....
Vyřešeno
Zdravím,
už jsem neměl čas ani náladu se tím zabývat, tak jsem to dal odborníkovi a asi se vyplatilo, protože sám bych na to nepřišel. Bylo špatný ukostření u kabliku blinkrů pod přístrojovkou a pak nějakej uhnilej kablík pod prahem, vedoucí od předních k zadním světlometům. Teď svítim a blikám normálně. Díky všem za rady, které vedly taktéž ke zdárnému konci, mimochodem mám alespoň nové relé a blikače jedou normálně
už jsem neměl čas ani náladu se tím zabývat, tak jsem to dal odborníkovi a asi se vyplatilo, protože sám bych na to nepřišel. Bylo špatný ukostření u kabliku blinkrů pod přístrojovkou a pak nějakej uhnilej kablík pod prahem, vedoucí od předních k zadním světlometům. Teď svítim a blikám normálně. Díky všem za rady, které vedly taktéž ke zdárnému konci, mimochodem mám alespoň nové relé a blikače jedou normálně