mam taky problem: nieco mi vybija bateriu.
pokial bolo este teplejsie a casto som autom jazdil, nebol problem (sice mi to uz raz vybilo baterku, ale som si myslel ze startovanim),
ale teraz ked je chladnejsie a 5 dni som auto ani len neodomkol som len tak tak nastartoval (pokles na 12,01V)(bateria ma 3 mesiace a je dost kvalitna).
dnes mi to nedalo a zacal som hladat pricinu co by tak asi mohlo vybijat baterku. na jednom nemenovanom fore riesili podobny problem a chyba bola v radii s navi.
tak som vyblokoval spinac na kapote, nabitu bateriu som napojil do serie s ampermetrom zamkol auto a odber bol okolo 2,5A po case klesol na 0,25A co je vela podla toho co som zistil na inych forach,
tak som teda skusil vybrat poistku cislo 7 (radio,gps,tv) a odber spadol na 0,01 - 0,02A (co by mohlo byt OK )po zalozeni poistky odber stupol zase na 2,5A a po case sa zase ustalil na 0,25A.
radio je origo MFD2 ale je k nemu dorobeny prehravac Dietz BOA. davnejsie ked som mal auto v servise s inou poruchou pri citani zavad mi mechanik povedal, ze mu to ukazalo neake chyby na TV tunery (nemam ho tam) a na jednom fore som sa dnes docital ze ked RJ ma neake chyby (neodstranene), tak neprejde do rezimu spanku a berie okolo tych 2,5A.
takze otazky na vas:
1. kolko ma brat auto v klude po zamknuti?
2. kolko z toho berie autoradio?
3. je fakt mozne ze sa RJ neuspi ak niesu odstranene chyby?
dopredu dakujem za kazdu odpoved