Klepání od přední nápravy - cordoba - vyřešeno

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Ladis001
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Klepání od přední nápravy - cordoba - vyřešeno

Příspěvek od Ladis001 »

Ahoj. Už delší dobu řeším problém. Na nerovnostech se nepravidelně ozývá klepání od pravého předního kola. Nedělá to vždy. Většinou se to nejvíce ozývá když jedu v autě sám (tzn málo zatížené). Zadní silemblok na obou ramenech nový, třmeny, čepy, stabilizátor zkontrolovány, tlumiče a uložení tlumičů vypadají také vpořádku. Ještě mám jeden postřeh, pokud zatáčím doprava, tak se ozývá pískání, ale nevím zda to stím souvisí. Může toto klepání dělat například ložisko kola, co radíte ještě zkontrolovat. Nerad bych hned měnil celé tlumiče a jejich uložení a pak zjistil, že stále stejné. Díky
Naposledy upravil(a) Ladis001 dne 11 pro 2009, 19:02, celkem upraveno 1 x.
DOLPH
Aktivista

Příspěvek od DOLPH »

může být také brzdový třmen nebo destičky,ale taky přímo řízení..,chce to slyšet....
Ladis001
Přispěvovatel

Příspěvek od Ladis001 »

DOLPH píše:může být také brzdový třmen nebo destičky,ale taky přímo řízení..,chce to slyšet....
třmeny zkontrolovány. V řízení ani v podlaze to cítit není jen je to slyšet. Ješte pro upřesnění je to cordoba 6L2 - poslední model (stejný/podobný podvozek jako fabie)
DOLPH
Aktivista

Příspěvek od DOLPH »

už jsem viděl i povolenou nápravnici,taky tlumiče a jejich uložení se umí ozvat.....,napadlo mně ještě vybité uložení stabilizátoru...
Ladis001
Přispěvovatel

Příspěvek od Ladis001 »

DOLPH píše:už jsem viděl i povolenou nápravnici,taky tlumiče a jejich uložení se umí ozvat.....,napadlo mně ještě vybité uložení stabilizátoru...
Tak na uložení stabilizátoru ještě mrknu. :D
DOLPH
Aktivista

Příspěvek od DOLPH »

nemrkej-hned ho vyměň,stojí to pár stovek a budeš mít jistotu.je to guma o kov,ale i tak to umí dost hlasitě tlouct,zejména na příčných nerovnostech....
Ladis001
Přispěvovatel

Příspěvek od Ladis001 »

DOLPH píše:nemrkej-hned ho vyměň,stojí to pár stovek a budeš mít jistotu.je to guma o kov,ale i tak to umí dost hlasitě tlouct,zejména na příčných nerovnostech....
Jen aby jsme si rozuměli. Je to tohle? Díky

Obrázek
DOLPH
Aktivista

Příspěvek od DOLPH »

jo,přesně tohle ;)
Ladis001
Přispěvovatel

Příspěvek od Ladis001 »

DOLPH píše:jo,přesně tohle ;)
zítra vyměním a dám vědět. Díky
DOLPH
Aktivista

Příspěvek od DOLPH »

za nic..
Ladis001
Přispěvovatel

Příspěvek od Ladis001 »

DOLPH píše:za nic..
Hezký den. Takže vyměněno, znovu zkontrolovány třmeny a uložení tlumiče. Vše ok a stále stejný problém.
DOLPH
Aktivista

Příspěvek od DOLPH »

tak teď babo raď.....

navrhoval bych tohle-vícemémě jsi rozebral a zkontroloval celou nápravu a žádné větší vůle si nenašel.

s toho vyplává,že nehrozí,že by se ti něco rozpadlo,nebo upadlo,nicméně nějaká drobná vůle tam bude a sem tam se i ozve,jenže je tak malá,že ji prostě nejde najít.(to se prostě někdy stává)

takže buď vyměníš i to co zatím vyměněné není(systém pokus omyl) a máš kompletní GO nápravy...,

nebo počkáš až se pazvuky budou ozývat častěji a půjdou tak lépe lokalizovat a vyměníš vadný díl.....

PS:vycházím s toho,že poznáš vadný čep,nebo uložení.....,pokud si nejsi sebou jistý doporučuji kontrolu odborníkem.....
Ladis001
Přispěvovatel

Příspěvek od Ladis001 »

DOLPH píše:tak teď babo raď.....

navrhoval bych tohle-vícemémě jsi rozebral a zkontroloval celou nápravu a žádné větší vůle si nenašel.

s toho vyplává,že nehrozí,že by se ti něco rozpadlo,nebo upadlo,nicméně nějaká drobná vůle tam bude a sem tam se i ozve,jenže je tak malá,že ji prostě nejde najít.(to se prostě někdy stává)

takže buď vyměníš i to co zatím vyměněné není(systém pokus omyl) a máš kompletní GO nápravy...,

nebo počkáš až se pazvuky budou ozývat častěji a půjdou tak lépe lokalizovat a vyměníš vadný díl.....

PS:vycházím s toho,že poznáš vadný čep,nebo uložení.....,pokud si nejsi sebou jistý doporučuji kontrolu odborníkem.....
Bohužel mi asi nezbyde nic jiného než vyměnit postupně komplet všechno, co ještě zbývá. Dám vědět jak to dopadlo. Díky
Borhule
Nováček

Klepání

Příspěvek od Borhule »

Nazdárek, kontroloval jsi horní uložení předních tlumičů
majjco
Přispěvovatel

Příspěvek od majjco »

mne buchala prava tycka (kost) stabilizatora a bol rachot neuveritelny ale pritom vobec nemala nejaku extra velku volu ...
SEAT ALTEA XL 1.6/LPG BRC 2008
SEAT LEON 1.2 TSI
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“