jak hodně vadí staří pneumatik?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Barum polaris 2 mam vyborne zkusenosti , kazdemu je doporucuji navic za tu cenu se lepsi guma sehnat nedaslovacek.milos píše:já ti dám za pravdu ty gumy fachčí jak mají nenajedeš sní to co dřív. ale tak to je milošl3030 píše:náhodou já na např polaris 2 nedám dopustit! měl jsem je dvě zimy, asi 30tis km a na sněhu byly lepší než celý slavný michelin. sice slabej nájezd km ale klidně si je příště koupim znovu.. možná
Ford Galaxy I Ghia 1.9 TDi AFN 81 kW
Škoda 110L
Hyundai Elantra 2.0CRDi
Ford Transit 2,5TD
Fiat 127 MKI
VW Touareg 3.0 TDi
Škoda 110L
Hyundai Elantra 2.0CRDi
Ford Transit 2,5TD
Fiat 127 MKI
VW Touareg 3.0 TDi
když máš barumku z ČR,nebo Francie,tak to celkem ujde.
Ale to aby jsi otevřel flašku,když takovou najdeš-takové snad jezdí jen do časopisů na testy.
jinak v 99% případů co jsem dostal barumku do ruky byly vyrobené v MALAISIJI,PORTUGALSKU a RUMUNSKU a to jsou samé saze a ve vyvažovačce se kroutí jak had...
ale je fakt,že jsou hodně levné..
Ale to aby jsi otevřel flašku,když takovou najdeš-takové snad jezdí jen do časopisů na testy.
jinak v 99% případů co jsem dostal barumku do ruky byly vyrobené v MALAISIJI,PORTUGALSKU a RUMUNSKU a to jsou samé saze a ve vyvažovačce se kroutí jak had...
ale je fakt,že jsou hodně levné..
můžu jen souhlasit otec má cca 10let pneuservis a jezdím jen na barumkách dle jeho doporučení(sou i levnější značky) už cca 4té auto a tak 6sada barum a nemám problémy netvrdím že je to nejlepší zimní guma, ale do praglu bohatě stačí na hory bych možná dal ten Nokiansupermuf0090 píše:Barum polaris 2 mam vyborne zkusenosti , kazdemu je doporucuji navic za tu cenu se lepsi guma sehnat nedaslovacek.milos píše:já ti dám za pravdu ty gumy fachčí jak mají nenajedeš sní to co dřív. ale tak to je milošl3030 píše:náhodou já na např polaris 2 nedám dopustit! měl jsem je dvě zimy, asi 30tis km a na sněhu byly lepší než celý slavný michelin. sice slabej nájezd km ale klidně si je příště koupim znovu.. možná

oIc ASV
pneu letní není na stáří vůbec závislá, čiže se dá jezdit jak dlouho chcete, pokud není vzorek ko, u zimní pneu je to ale jiné. guma stářím strácí pružnost a lamely které se otevírají a zavírají na zimním dezénu ztvrdnutím nemají funkčnost,čiže zimní pneu po 3 letech nemá zdaleka svoje vlastnosti jako nová, a to může být nejetá. proto je celkem méně podstatné velikost vzorku ale stáří pneu, ty pneu co tady prodávají překupníci už na západě od našich hranic nikdo téměř nepoužívá, jednak z důvodu že je tam předepsán min větší vzorek, kollem 4mm a také proto, že to každý servis ví, jak je to se stářím pneu a tedy materiálu pro jeho výrobu a jeho kvalitou po cca 3 letech.
jinak vždycky jsem byl pro české barumky, až když jsem je porovnal s nokian nebo nankang tak jsem změnil názor, dal jsem je na stejné auto , a u barumek měly nejhorší vlastnost, byly to polaris, měl jsem je nové, ale i s větším vzorkem neměly ty vlastnosti, šly dřív do smyku, dřív se utrhly na zledovatělé silnici a to navíc jsem je porovnáal s pneu o 2 roky staršími! jak je to možné nevím , snad jen složením směsi gumy...ale když jsem je dal potom na karavelu tak i na nich to nic moc nebylo, akorát ta cena, ale to už dneska není žádný rozdíl...dnes raději sáhnu po jiných