jak hodně vadí staří pneumatik?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

carlos71
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Příspěvek od carlos71 »

ahooj, jezdim pro firmu michelin ve francii a vim ze pokud byli pneu skladem vic jak 3 roky tak se likkvidovali . otazka je jestli je to kvalita nebo otazka bezpecnosti
supermuf0090
Přispěvovatel

Příspěvek od supermuf0090 »

slovacek.milos píše:
l3030 píše:náhodou já na např polaris 2 nedám dopustit! měl jsem je dvě zimy, asi 30tis km a na sněhu byly lepší než celý slavný michelin. sice slabej nájezd km ale klidně si je příště koupim znovu.. možná :D
já ti dám za pravdu ty gumy fachčí jak mají nenajedeš sní to co dřív. ale tak to je miloš
Barum polaris 2 mam vyborne zkusenosti , kazdemu je doporucuji navic za tu cenu se lepsi guma sehnat neda
Ford Galaxy I Ghia 1.9 TDi AFN 81 kW
Škoda 110L
Hyundai Elantra 2.0CRDi
Ford Transit 2,5TD
Fiat 127 MKI
VW Touareg 3.0 TDi
DOLPH
Aktivista

Příspěvek od DOLPH »

když máš barumku z ČR,nebo Francie,tak to celkem ujde.

Ale to aby jsi otevřel flašku,když takovou najdeš-takové snad jezdí jen do časopisů na testy.

jinak v 99% případů co jsem dostal barumku do ruky byly vyrobené v MALAISIJI,PORTUGALSKU a RUMUNSKU a to jsou samé saze a ve vyvažovačce se kroutí jak had...

ale je fakt,že jsou hodně levné..
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

Nevím za jakou cenu jdou sehnat, po těchto gumách nekoukám. Měli jsme je na Passatu a zdaleka nevydržely ani jednu zimu. Najeto cca 10tkm. Zemi původu nevím, můžu zjistit, leží za barákem. Nikdy víc. (wallbash)
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
Romulus
Přispěvovatel

Příspěvek od Romulus »

supermuf0090 píše:
slovacek.milos píše:
l3030 píše:náhodou já na např polaris 2 nedám dopustit! měl jsem je dvě zimy, asi 30tis km a na sněhu byly lepší než celý slavný michelin. sice slabej nájezd km ale klidně si je příště koupim znovu.. možná :D
já ti dám za pravdu ty gumy fachčí jak mají nenajedeš sní to co dřív. ale tak to je miloš
Barum polaris 2 mam vyborne zkusenosti , kazdemu je doporucuji navic za tu cenu se lepsi guma sehnat neda
můžu jen souhlasit otec má cca 10let pneuservis a jezdím jen na barumkách dle jeho doporučení(sou i levnější značky) už cca 4té auto a tak 6sada barum a nemám problémy netvrdím že je to nejlepší zimní guma, ale do praglu bohatě stačí na hory bych možná dal ten Nokian (hm)
oIc ASV
eriva12
Přispěvovatel

Příspěvek od eriva12 »

pneu letní není na stáří vůbec závislá, čiže se dá jezdit jak dlouho chcete, pokud není vzorek ko, u zimní pneu je to ale jiné. guma stářím strácí pružnost a lamely které se otevírají a zavírají na zimním dezénu ztvrdnutím nemají funkčnost,čiže zimní pneu po 3 letech nemá zdaleka svoje vlastnosti jako nová, a to může být nejetá. proto je celkem méně podstatné velikost vzorku ale stáří pneu, ty pneu co tady prodávají překupníci už na západě od našich hranic nikdo téměř nepoužívá, jednak z důvodu že je tam předepsán min větší vzorek, kollem 4mm a také proto, že to každý servis ví, jak je to se stářím pneu a tedy materiálu pro jeho výrobu a jeho kvalitou po cca 3 letech.
eriva12
Přispěvovatel

Příspěvek od eriva12 »

jinak vždycky jsem byl pro české barumky, až když jsem je porovnal s nokian nebo nankang tak jsem změnil názor, dal jsem je na stejné auto , a u barumek měly nejhorší vlastnost, byly to polaris, měl jsem je nové, ale i s větším vzorkem neměly ty vlastnosti, šly dřív do smyku, dřív se utrhly na zledovatělé silnici a to navíc jsem je porovnáal s pneu o 2 roky staršími! jak je to možné nevím , snad jen složením směsi gumy...ale když jsem je dal potom na karavelu tak i na nich to nic moc nebylo, akorát ta cena, ale to už dneska není žádný rozdíl...dnes raději sáhnu po jiných
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“