Mizí voda, proc?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Lummar
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Mizí voda, proc?

Příspěvek od Lummar »

Zdravim, je normální, že po roce zmizí cca litr vody? Auto jede normálně, nevaří, neklepe, nebouchá, nechrochtá, ani prt.. Ale teď se mi rozsvítila kontrolka, že je málo vody, tak jsem koupil litr v domění, že mi ještě zbyde, ale nalil jsem to tam všechno a ještě pořád to není úplně plný..
Nemá někdo nápad, čím by to mohlo být? Nebo je to normální? Díky
VW Passat B7 2.0TDI CR DSG 2015 stock.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Co chladič neroní?
Hadzim
Přispěvovatel

Příspěvek od Hadzim »

Motor vodu spaluje, je uvolněná nějaká hadicová páska, teče (radiator topení, prasklá hadice, chladič, vodní čerpadlo, těsnění na motoru), vadné víčko expanzní nádobky. To jsou snad všechny možnosti mizení chladící kapaliny (LOL)
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

no ale řešit litr za rok to jsou výdaje :o , i z nádrže ti mizí nafta :? kolik za měsíc miloš
Rob
Přispěvovatel

Příspěvek od Rob »

voda by mizet neměla.. Ale litr za rok je v pohodě, to by muselo být mnohem víc, abych to já nějak řešil.. Aspoň nemušíš před zimou a létem odpouštět vodu, abys mohl nalít fridex nebo čistou vodu:)
R
Lummar
Přispěvovatel

Příspěvek od Lummar »

No tak nejde o výdaje, to je úplný minimum, ale já jen tak pro jistotu, abych něco nezanedbal a potom nelitoval, že jsem to neřešil dřív.. Takže říkáte, že je to normální? A nebo to mám pro jistotu nechat zkontrolovat, kudy by to mohlo týct..?
VW Passat B7 2.0TDI CR DSG 2015 stock.
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

slovacek.milos píše:no ale řešit litr za rok to jsou výdaje :o , i z nádrže ti mizí nafta :? kolik za měsíc miloš
kua, nafta mizne aj mne :( Kolko nalejem, tolko zmizne :-D
Obrázek
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
Hadzim
Přispěvovatel

Příspěvek od Hadzim »

Jestli je to opravdu jen litr za rok tak to nikdo nenajde. Ale je možné že ti teď začala voda mizet rychleji a ty s tím autem jezdíš už rok. Jestli se to bude třeba do dvou měsíců opakovat tak to nech zkontrolovat. Hlídej aby pod autem se neobjevovaly loužičky a jinak to pusť z hlavy. Ale stejně si nech změřit chladící směs na bod zamrznutí ať ti to nezmrzne.
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

Hadzim píše:Jestli je to opravdu jen litr za rok tak to nikdo nenajde. Ale je možné že ti teď začala voda mizet rychleji a ty s tím autem jezdíš už rok. Jestli se to bude třeba do dvou měsíců opakovat tak to nech zkontrolovat. Hlídej aby pod autem se neobjevovaly loužičky a jinak to pusť z hlavy. Ale stejně si nech změřit chladící směs na bod zamrznutí ať ti to nezmrzne.
Větsinou mizí tesnením pod hlavou, pokud zacne miznout casteji, tak jednoho dne ti vyhaže vodu z bandasky, tak vís co te ceka. Pokud nic nikde netece, chladic apod. tak je to tesnení, kolik mas natoceno.
bubocbr
Přispěvovatel

Příspěvek od bubocbr »

Aj mne sa to zacalo takto prejavovat 1l rok a zacalo sa to skracovat 1l mesiac ,tyzden a potom ...zrovnanie hlavy + tesnenie :( ale teraz je vsetko OK
brankar30
Aktivista

Příspěvek od brankar30 »

teraz to neries..cas ti ukaze kde je zrada..
AUDI A4 AVANT 3,0TDI QUATTRO EX golf IV TDI 188ps 402nm...
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

dost casta pricina je prehrzdaveny chladic, na krajoch, jak je to zlisovane s tym plastom. Asi by som cakal, kym sa to viac prejavi...
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
Kornout
Aktivista

Příspěvek od Kornout »

Já bych taky chtěl, aby mi mizel jen litr za rok, bych kurňa nemusel dělat to těsnění pod hlavou do kterýho se mi vůbec nechce (wallbash)
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW :-D
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

Lummar píše:No tak nejde o výdaje, to je úplný minimum, ale já jen tak pro jistotu, abych něco nezanedbal a potom nelitoval, že jsem to neřešil dřív.. Takže říkáte, že je to normální? A nebo to mám pro jistotu nechat zkontrolovat, kudy by to mohlo týct..?

a kapalinu máš červenou G12 :? miloš
pepa3205
Sběrač informací

Příspěvek od pepa3205 »

mne sa chladiaca strácala cez vodnú pumpu :lol2:
Audi Quatro Allroad 3.0 CDYA
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“