Nevíte někdo jaký olej se dává do převodovky u Peugeotu 807 2.2HDi 94kw ( DW12TED4/FAP). Je tam 6ti stupňová skříň.
Mám 2l oleje Shell 75w80 do převodovek PSA a litr Totalu 75w80 do převodovek PSA, ale každej z nich má odlišnou normu.
Objem by měl být 2.5 litru, ptám se jelikož se chystá slavností Roll-Out
Olej Shell:
Olej Total:
Naposledy upravil(a) Tomas.cz dne 20 pro 2009, 20:51, celkem upraveno 1 x.
Musím říct, že moc pěkně, ani s odvzudšněním nebyl problém, palivová pumpa z nádrže natlačila do filtru / ostatně ten jsem měl nalit při čištěním a výměně filtru samotného /, nabitá baterie a na 3tí pokus chytnul.
Nic necvaká, neklape, jen si tiše ševelí
Ještě teda zbejvá geoška, naplnit klimu, dát nárazník a nějaký ty plastíky.
Hoooooodně dobrý. . Jak se Ti to dělalo? Pravda, když je v pohodě, tak si běží docela hezky to zas jo. Do baráku by mi ten motor ale nesměl. Na cenu opravy se radši ani ptát nebudu, protože tuším kam to šplhá.
Což jako motor vyndat zas takovej problém není, ten pomocnej rám je vcelku venku hned. Jen jsem nepochopil proč soudruzi vedou kabel ke snímači oklikou přes servořízení a na 15ti cm je 3x uchycenej ale budiž
Pak teda byla komplikace se vstřikovačema, reverzním kladivem ven nešly, pak se na tvojí radu zkusilo sikovkama tancovat sem a tam, s 3ma šlo hnout a ty se nakonec podařilo vyndat, ten 4tvrtej prasknul pod vstupem nafty, ale aspoň šlo sundat víko ventilů, kombinovaný se sacím potrubím a s horním uložením vaček.
Hlava do dílny na vyndání zalomeného vstřiku, tlaková zkouška, čištění komplet a líznuli jí o cca 0.1mm, blok motoru jsem jako takovej bral po ucpání děj horkým wapem a potom jsem ho za dva šrouby hlavy natočenýma v bloku motoru zvednul, sundal vanu a tu vyčistil taky jak tam napadal nějakej bordel.
Jen bych měl ještě dotaz jak je tady FAP? Někdo mi říkal že se tam vstřikuje ta kapalina Eolys ale nenapadá mě kam, je tam diferenční snímač tlaků a nějaká sondička před FAPem jinak nic.
Doufám teda že ty čísla repasu vstříků Bosch budou sedět s toleranční skupinou nahranou v jednotce ale to jsem si ověřoval jak u Bosche tak u Peugeotu a koneckonců i u tebe.
Pak asi ještě zajedu na diag, přece jen byl venku komplet svazek tak jestli všechno funguje jak má