volswagen passat vs peugeot 406
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Přiznám se,že z ojetého HDI mě jímé hrůza,to radší opravím vyhoněné PD...A nepotřebuji k tomu značkový servis..Peugeot mě štve tím,neustále křivé kotouče,je to jako auto chrastí,ale je pravda,že má lepší podvozek ...ale aby mě zmizel y písmena na displeyi ,což umí peugeot,to je ostuda..A poslední argument-žádný diesel včetně HDI nemá tak malou spotřebu,jakou dosáhne VW PD..Je to divný,jak konstrukčně tak i rokem výroby,ale je to tak..
nepropadat panice...
co ja viem mam alfu 2.4jtd spotreba vonku nejakych 5.5 max 6 a v meste nejakych 7 a to ju mam cipnutu brat mal octaviu mal na nej cip a v meste zrala 7 a niekedy viac a mimo mesta 6 ked jej dupal na dialnici tak aj 7 potom mal audy a 6 2.5 tdi a ta zrala 11 no pod 9 sa nikdy nedostal teraz ma octaviu2pd 2.0 a ma spotrebu 6 az 7 v meste tak ze moc velke rozdieli nevydim ja mam 2.4 5valec a mam spotrbu taku istu ako on a este mam aj tasie auto na 17tkach 225 gumach
Ta spotřeba u 2.4 je fantazie.jestli je to fakt.u 5 hrnce a s takovýma gumama.....mě žere motorka M72 se sajdou 10 litrů benzinu a to má jen 2 a ještě proti sobě..nechce se mi to věřit...5,5 litru...A co se týče zlodějů,ukradli mě kdysi peugeota 309...dal jsem do něj všechny prachy a byl fuč....A blbec jsem to nahlásil...Takže riziko tam také je...Samozřejmě jde o to, kdo má jaké zkušenosti s tím kterým vozem..A Hdi a jeho debilní připouštění močoviny a výměna náplně v servisu za velký prachy....já nemám nic proti ekologii,naopak,ale abych byl v rukách servismenů do konce životnosti vozu....tůdle.PD je mechanika a mimo vstřikovačů tam není nic fatálně problematické...a hlavně,čím méně el.kabelů,snímačů a různých vymožeností moderní techniky,tím lépe,,,,Ale už nechám té reklamy....
nepropadat panice...
Obě auta budou mít něco za sebou, to máš pravdu, ale svez se stejně starými auty a rozdíl je naprosto ve všem. Ten Peugeot je prostě zoufalec. Jednoduchý, levný, nezáživný auto. Interiéry nemá cenu ani srovnávat, to je jiná liga. Motor ve 409 ať 1.9TD nebo HDI, oba naprosto o ničem, jeden hlučný, druhý nespolehlivý, nevýkonný... říkám nebrat. A závady, které jsi vypsal u Škodovky - naprosto vše spotřební zboží, se kterým člověk musí počítat při koupi ojetého auta. Podívej se, kolik ti výrobce udává životnost dílů a mrkni na tacho. Teda pokud nemáš u deset let starého TDI "najeto" 120tkm. Pokud tomu věříš, je mi tě líto...mio píše:U takhle starého auta je naprostý nesmysl srovnávat , když nevíš v jakém je stavu .Deset let starý vůz už nebude žádný zázrak jak passat tak 406 s naj. několikaset tisíci km.Sám bych si nekoupil ani jedno raději bych asi koukal po alespoň rokem novějším superbu.Ale to je na majiteli kam až sahá jeho investice do vozu.Nikdy by mě nenapadlo stupidně hanobit jednu značku před druhou.Taky jsem kdysi podlehl ovčí fobii a zakoupil jsi "nesmrtelné" TDI ve škodovce ,nebudu to rozvádět ale auto vypadalo krásně jak z venčí tak po technické stránce.Jenže chyba lávky po roce si škodovka začala říkat o investice (zvlněné kotouče samozřejmost ,turbo ,váha něco na ventilech,tlumiče ).Prostě šla z domu musel jsem jezdit ne opravovat, špatná koupě.Ale nikdy bych nikomu netvrdil octavii si nekupuj, druhá "dvojka" měla docela výdrž .Máme ve firmě jak škodovky ,vw tak peugeoty a citroeny.Každé auto má svoje ale o ani jednom z nich se nedá říct že je to krám. Záleží v jaké je formě vůz a zacházení původního majitele.Stejně si auto vybere sám , svobodně
.Nejlepší jsou soused má a kamarád , známý , nesuď dokud nemáš vlastní zkušenost.
![]()

VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
Presne tak. Kradnú sa všetky autá, najviac ich u nás jazdí koncernových, takže preto sa aj kradnú najviac.nogis píše:Pokud budu koukat na to, co mi ukradnou dřív, tak si nikdy nic nekoupím...LMartin píše:to je sice vsetko pekne,ale co vam ukradnu skor?
Pokiaľ to má kolesá alebo kozy, tak s tým budú čoskoro problémy...
To je ale dost extrém. Máš TDI jen protože jsi fanda, nemám pravdu? Jinak si to neumím vysvětlit. V tvém případě bych pořídil 1.8T. Brácha to má v Leonu cupra R. Nesrovnatelně zábavnější auto a při tvém ročním nájezdu tě spotřeba tížit nemusí.jurki888 píše:nikdy nevies napriklad ja za rok najazdim 6000km tak ze ked natrafis na takeho ako ja tak to moze byt real

VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
mam alfu 156 2.4jtd uplna spokojnost ono bol som prec tak bola v garazi a teraz cez zimu som ju tiez na chvilu zazimoval
skoro stale som na ducate inac rocne najazdim cca 10000km ale to musi byt do prace mam blizko a nechcem ju hnat za 10km ani sa neohreje chodim z kolegom na benzine
a benzin moc nemusim lebo v lete chodievam dos casto do viedne a podobne tak ze tam by ma to na dialnici zjedlo 

nogis, nevím kolik jsi toho najezdil s Peugeoty, ale každé auto má svoje. Mám druhého Peugeota s HDI a nedám na něj dopustit. Motory jsou tiché, výkonově naprosto dostačující. Spotřeba je proti TDI samozřejmě trochu výše, ale za ten zvukový komfort to stojí. Jinak co se týká poruch, jak píšu výše, není auto bez závad ať je jakékoli výroby.