Vzduch v palivu
Moderátoři: šulda, Moderátoři
No jeden spoj máš asi 40 cm od filtru směrem k nádrži a na cestě jich je určitě mrtě. Já už to moc neřeším... když típnu motor, tak se nahoře zastaví jedna asi 2 mm bublinka, která je stejně veliká i po dvou dnech stání... Když motor běží, tak jich tam lítá mrtě, odvodnění, výměna filtru kontrola hadic nic nepomohlo, nikde sem nic nezjistil.
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
Co vravite na takuto upravu, nemoze to pomoct pri nasavani nafty? Vravia tam o odvrtani toho plastoveho trojuholnika, co je v tej nasavacej trubicke sacieho kosa. Je pravda ze tie bubliny idu spravidla iba po nastartovani a po chvilke sa to upravi. Je ich viac v zimnych mesiacoch,ked je nizka vonkajsia teplota a nafta je vtedy hustejsia.
http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=68872
http://forums.tdiclub.com/showthread.php?t=68872
-
slovacek.milos
- Aktivista
)origoš píše:Vzduch va palivu být nemá a problémy se časem dostaví. Je to potřeba odstranit. Dost často to přisává kolem termostatického ventilu na palivovém filtru, vyjímečně je i filtr netěsný. Samo i netěsné hadice to mohou dělat.
termostatický ventil
já o tom vím asi pět let že ten ventil pouší palivo zpět do filtru a ne do nádže až se vyhřeje na 30 už jsem to chtěl při první příležitist zde napsat
no základ je nový kroužek pod ten ventil, a pak musíš hledat.. Jak psali jiní, často to táhne pod tím ventilem (ale tam se taky často rosí nafta), pak se ničí hadičky, co se dávají na filtr v těch místech, jak se tam dávají, taky to někdy bere tam, kde sou spony, potřeba zkouknout různý spojky a podobný.. Taky dotáhnout odvodňovací šroub na filtr, koukni na to, jestli je pod ním těsnění, někdy to fouká tam a při hledání se na to často zapomíná.. Já sem ho jednou urval a tak sem tam vrazil šroub s měděným těsněním a těsní pěkně.Ako vidim, nenasiel som tu ziadne oficialne riesenie, ako sa tych bubliniek zbavit a pritom neobchadzat palivovy filter. Pred chvilou som odvodnoval filter a teraz mam mnozstvo velkych bubliniek. Podla navodu tam nesmu byt. Skusal som chvilku jazdit, ale stale tam su. Takze ako sa da prist na to, kde mi to ten vzduch taha?
Není na to návod, je potřeba zkoušet.. Když vedení rozpojíš, tak se zavzdušní, chvilku tam budou bubliny, ale tak 5 minut na volnoběh, sem tam přidat plyn a mělo by se odvzdušnit.. Pokud ne, povol matice na nějakým vstřiku, bude trochu chcat nafta, ale mělo by se to odvzdušnit..
Asi tak, hodně zdaru!
Jinak nenapadá Vás někoho, jestli nejde nějak zjistit, jestli vzduch nepřisává přímo čerpadlo nějakou netěsností??
R
-
tuner
- Aktivista
A trochu od motoru předavanim tepla z motoru na čerpadlo
Naposledy upravil(a) tuner dne 26 pro 2009, 16:42, celkem upraveno 1 x.
G2,r88,mTDI,4x4,přev.ASD,ABS/EDS,Digifiz,klima, moped Honda VTR
A4,r99, 2,5TDI, AFB, 670t.km
A4,r99, 2,5TDI, AFB, 670t.km
Ten ventil je termostatickej, na palivaku pro Octu gumka není, je jen na 1,9D a u TDI v trojce Golfu, u oct sou dve gumicky na tom ventilu, modra a cerna tusim, nemaji se prohodit. Ti co kupují neorigo palivaky tak unih ty gumicky nejsou, jsou jen u origo co jsem zatim zjistil. Jako nahradn díl se nedodavají. Nafta se zahreje prutokem cerpadla, ktere je ohrate od motoru. Kontrola toho ventilu je jednoducha, ne na tesnost ale na funkci. Pokud ho ponoris na chvily do studenej vody, pak vyndas a fouknes do nej, ve smeru te sipky, tak bi mel vzduch foukat tim stredem, smerem do filtru. Parkrat fouknes, pak se zahreje a fouka ti to na druhem konci toho ventilku, není už pruchozí k filtru. Gumicky davat nove a namazat, nikdo je nemení , protože se kupujou neoriga bez gumicek a bejvaj strihlý a nebo vorvaný.race tdi píše:melsem taketo problemy s prisavanim a dlouhyma starty kdyz sem to koupil a ted tam mam natahanou obycejnou palivovou hadicu k cerpadlu a je to o neco lepsi a gumky davam vzdy nove