Milos77 píše:slovacek.milos píše:já bychj ji dal syntetiku ludře nenažrané, M7ADSIV superturbo l5W4O sudový je za 55 kaček , umí uvolnit pístní kroužky a zajistit jejich mazání, umí zamezovat mezdnímu tření, že pístní kroužky začnou kopírovat válec, umí rozpustit veškerý bordel
pokud to nezabere a motor má dobré tlaky vyměnil bych jen stírací kroužky miloš
lejem tam Dynamax Diesel plus 10W-40. Je to polosyntetika, splnuje normu VW 505.00. Ten M7ADSIV je mineralny. Nenarobi prave to rozpustenie bordelu viac skody ako uzitku? Hlavne na motore co ma tolko nabehane a bude tam toho bordelu asi dost
Kazdopadne dakujem za reakcie.
M.
Je to SDI, takže pokud má najeto 290t km (skutečných), tak to není nijak drasticky moc, znám tyto motory, které mají najeto kolem půl milionu a běží pořád, sice taky žerou olej, ale start za každého počasí, spotřeba 5l a v podstatě nulová poruchovost (no ono se tam taky nemá co rozbít pořádně...).
Zkusit jinej olej, třeba ten co doporučuje kolega, a asi to ani neřešit (55kč za litr oleje na 1000km není taková tragédie...) maximálně předělat ty kroužky, což není tak náročné ani finančně ani technicky, ale když vemu investici kolem 5000Kč (kroužky, těsnění pod hlavu, šrouby a další drobnosti + práce) s nejistým výsledkem (pokud výrobce od nova uvádí takovou spotřebu oleje), za to si koupíš 100l toho oleje a můžeš najezdit dalších 100t km a dolévat

a yvjde tě to na stejno a nemusíš do toho cpat peníze... Toť můj názor

...
BMW e60 525d 2993ccm 145kW FL 2007- moje nová láska
...
BMW e46 320d 110kW Sport Edition 2004- nádherné vzpomínky...
Historie-Favorit,Uno 1.3D,Pony,Rover 414i,Panda 1.2i,Stilo 1.9M-JTD,Sorento,Mondeo 2.0LPG