Já tam mám 100Ah, ale Banner:-) Zkusím to teda ještě dát do pořádné nabíječky, co to udělá.. Díky za tip.miraspetrowski píše:tak jestli někdo žhaví 3a vicekrá,takto žhaviče za chvilku zakukaj,zkus připojit před prvním startem třeba ještě jednu baterku vdruhém kamarádově vozidle,já tyhle všechny příznaky zažil,a baterie byla hlavní problém,točila jako blázen,aspoň seto tak jevilo,ale na start neměla ten drif,přitom jsem dělal předvstřik až na max,čistil vstřiky, kolem nafty snad vše co jde,a pak banalita baterie, teď tam mám 95,a je klid- VW sharan 81 kWprka píše:O studených startech tady toho bylo napsáno již habaděj. Stačí to jen vyhledat.
Pro dobré starty/na drc/ je potřeba mít vše v cajku. Počínaje baterkou přez startér, žhavící svíčky a konče předvstřikem. Olej je dobré mít řídčí než 15W. Já dávám 10W-40 jak předepisuje výrobce a nemám problém ani při dvaceti pod nulou.
Pokud se motor při startu otáčí pomalu,zlontroloval bych v první řadě baterku a startér. Když motor chytne, mněl by pracovat hned správně/pravidelný chod/. Jestliže ne, je to příznak menšího množství paliva,nedostatečného nažhavení nebo špatného předvstřiku.
Díky moc, u mě je to s předvstřikem blbý, jak sem psal, hodinky naprd, vag nelze, leda tak stroboskopem... A nebo někoho, kdo to umí od ucha si s tím vyhrát.. Já bych si s tím třeba hrál rád, ale venku je moc kosa i na to, abych vůbec bral nějakej klíč do ruky, natož něco rozdělával..Rob: No nie je to konkluzivne, ale ja mam po starte s 2,5 TDI V6 presne take iste priznaky ako ty (tak 5-7 sekund to trasie, klepe, hrkoce + stiplavy biely dym) a viem ze mam vysoky predvstrek. Bol by som rad keby sa mi ho podarilo dat nastavit buduci tyzden, potom mozem napisat ako sa zmenil studeny start. Zhavice su na 90% OK - menene pred cca rokom, hydrostely+vahadla+podlozky maju par mesiacov (original AUDI).
Budu moc rád, když dáš vědět, nejlépe SZ (nečtu to tu pravidelně, a je to takovej frmol, že by mi to mohlo snadno uniknout).
R