Prosím poraďte audi a6 3.0tdi quattro tiptronic

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

martin-trucker
Nováček
Odpovědi: 0

Prosím poraďte audi a6 3.0tdi quattro tiptronic

Příspěvek od martin-trucker »

Dobrý den, potřebuju poradit.Mam A6 3,0tdi quatrro tiptronic r.v 2005 najeto 100 000km a když byl motor studený a jel jsem z kopce bez plynu kolísaly mi otáčky motoru zhruba v rozmezí 200 otáček.Ve značkovém servise mi řekli,že se musí jedině přehrát software řídící jednotky automatické převodovky.Otáčky stále kolísají v rozmězí 2OO otářek při jízdě z kopce a bez plynu-když je studený motor,ale když je motor studený tak točí delší dobu až do zahřátí na 65stupnů vyšší otáčky zhruba kolem 2000-2200 a motor nemá plný výkon a jako by to pořád prokluzovalo a když jedu třeba 80 a pustím plyn automat píše že má sice zařazenou rychlost ale otáčky klesnou na volnoběh a jede to jakoby na neutrál.Při pidání plynu to jede zase na tu rychlost kterou píše. Po dosažení teploty 65stupnu se vše normalizuje a auto jede krásně.Musím takto jet cca 5-6km ale i déle podle venkovní teploty a pak je vše vpořádku.V audi mi řekli že je to novým softwarem,který chrání motor a převodovku.Dříve mi to ale nedělalo.Tvrdí mi,že došlo k modernizaci softwaru a proto to takto pracuje.Dík za vaše zkušenosti a informace co by jste doporučili s tím,dělat popřípadě jestli je to v pořádku?Ja to dělá vám?Jede to v pohodě i v zimě hned naplno?Neprokluzuje jakoby spojka?
chiptuning
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chiptuning »

pokud doslo k te "modernizaci softwearu" tak to musi byt v jednotce videt , je tam pocitadlo flashovani . stahnout soft a zkontrolovat s puvodnim podle cisel na jednotce a uvidi se hned jestli je tam nejaka zmena a pokud ano tak zkusit vratit puvodni orig soft a uvidis jestli se neco zmeni pokud ne tak chyba je nekde v aute a ne v sw
Drag Power
martin-trucker
Nováček

to jsem právě,chtěl,jenže u audi mi tvrdí,že ten krok nelze udělat zpátky-jakože nahrát ten starý software.Diagnostika ukazuje,že je vše v pořádku.Oni asi nezalohovali ten starý software který vymazali.A mají možnost nahrát jen poslední aktuální verzi toho softwaru,který jde online přímo z Ingolstadtu. Da se to ted nějak řešit?Třeba že by do paměti nahráli z nějaké jiné a6 toho roku ten původní software a pak mi ho nahráli?Nebo to je nějak chráněno vin číslem?Díky
notobi
Přispěvovatel

Příspěvek od notobi »

ve značkovým servisu se to nezálohuje většina Flashování se dělá ONLINE a flashuje to vlastně přímo Ingolstadt mechanik co obsluhuje diagnostiku vlastně jen dělá to co mu nařizuje postup v diagnostice (a co všechno se skutečně přehrává ví jen výrobce neni vůbec jistý jestli jde jen o danou řídící jednotku nebo i další)
OctaviaI combi rv04, 1.9TDI, ASV 81kW, čip cca 130hp, mimo xenonů, kůže, el sedaček, navigace a zad loket opěry plná výbava
martin-trucker
Nováček

A existuje vůbec teda možnost nahrát ten původní software zpátky?
notobi
Přispěvovatel

Příspěvek od notobi »

neni jak asi bude někde chyba a flash nepomohl v tomhle moc neporadim řešim spíš mechanický problemy přes elekriku jsou v práci dva k tomu vytyčený mechanici a tohle se musí spíš vidět a hlavně načíst v tomhle líp neporadim.
Ještě mě napadá jak ti kolísaji ty otáčky tohle je u 3.0TDI projev vadný škrtící klapky na sacím potrubí chtělo by to načíst a kouknout při akčních šlenech jestli se ta klapka pohybuje jak má pokud zůtane seklá snaží se to dorovnat další dvě klapky a proto to houpá
OctaviaI combi rv04, 1.9TDI, ASV 81kW, čip cca 130hp, mimo xenonů, kůže, el sedaček, navigace a zad loket opěry plná výbava
cosby
Aktivista

Příspěvek od cosby »

Audi neznám,ale ve VASU mám možnost Audi Flash z CD,tak pokud jsou starší SW na CD tak to asi půjde,otázkou,jestli downgroad umožní jednotka.
martin-trucker
Nováček

Aha,každopádně dík za radu na tu klapku,myslíš že by nešel ten software z nějaké a6 motoru 3.0 stejneho roku výroby nahrat a pak mi to nahrát?
cosby
Aktivista

Příspěvek od cosby »

Klapku by to ale naspalo si myslím.
martin-trucker
Nováček

Máš možnost to prosím Tě nějak zjistit?Fakt nevím na koho se obrátit.Dík za rady.
martin-trucker
Nováček

no diagnostika nevyhazuje právě žádnou chybu víš
Bugs.Bunny
Aktivista

Příspěvek od Bugs.Bunny »

Vag bude psát určitě jakýkoliv problém s klapkou, pokud se objeví.
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... light=bugs

----------------777 32 60 32----------------
yary1
Aktivista

Příspěvek od yary1 »

cosby píše:Audi neznám,ale ve VASU mám možnost Audi Flash z CD,tak pokud jsou starší SW na CD tak to asi půjde,otázkou,jestli downgroad umožní jednotka.
Ten reup jednotka pusti ale asi budete mit problem s telefonem(pokud ho ma)
Nepanikarim,v tichosti prihlizim.
váha
Aktivista

Příspěvek od váha »

cosby píše:Audi neznám,ale ve VASU mám možnost Audi Flash z CD,tak pokud jsou starší SW na CD tak to asi půjde,otázkou,jestli downgroad umožní jednotka.
Umožní i kdyby nechtěla :D
Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel
martin-trucker
Nováček

Víte někdo,zda li je možné sehnat ten starší software,který tam byl původně?To znamená auto je rok výroby 2005
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“