Škoda Fabia 1,4 - naboj kolesa - matica
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Sběrač informací
Škoda Fabia 1,4 - naboj kolesa - matica
nevie niekto akou silou sa uťahuje matica na náboji predného kolesa... tu čo som dostal od auto..lly značka Star.ine som uťahoval a závit z nej skapal ... idem kupiť druhú ale z inej firmy lebo tamtie sú asi z blata...menil som ložisko mimochodom tiež star.ine tak som zvedavý jak dlho vydrží. heh
-
- Sběrač informací
Obě dvě.Jedna je plechová-starý typ na imbus a nebo druhá je dvanáctihraná ocelová pevnější.Momenty ti neporadím,protože to tahám tak nějak akorát,ale tu plechovou vždycky vyměním za origo ocelovou.Že má ty zobáčky ulomené jí teoreticky nevadí.Alespoň já sem se nesetkal s problémem pokud se to přitáhne.Nikdy se nepovolila.
Je to tak,lepší origo ,než náhrada..Já už mám krabici matek..A ten moment podle velikosti ložiska je asi 80 až 150 NM..Když to utáhneš 100 NM,bude to dobře..U tohoto ložiska/radiální/ jde o to ,že při dotažení se opřou obě půlky ložiska o sebe a další přetahování nemá význam...naopak to není dobře...Takže ručně dotáhnout "natvrdo" normální ráčnou a pak momentem na tu určitou hodnotu...Ale jde to i bez momentu,ale s rozumem...
nepropadat panice...
až to dotáhneš na fabii 80-150Nm tak napiš výsledek tvojí prácejericho-3 píše:Je to tak,lepší origo ,než náhrada..Já už mám krabici matek..A ten moment podle velikosti ložiska je asi 80 až 150 NM..Když to utáhneš 100 NM,bude to dobře..U tohoto ložiska/radiální/ jde o to ,že při dotažení se opřou obě půlky ložiska o sebe a další přetahování nemá význam...naopak to není dobře...Takže ručně dotáhnout "natvrdo" normální ráčnou a pak momentem na tu určitou hodnotu...Ale jde to i bez momentu,ale s rozumem...
konstrukce ložiska (resp.náboje) na fabii je úplně jiná než popisuješ nevím přesně z hlavy ale mám dojem že plechová 15-20Nm a kovová 20-30Nm
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
přesně tak, jakmile dotáhneš víc tak ten závit muže jit někam. jeden jsem poprvé odrovnal a to jsem měl 55Nm a najednou to nějak změklo a už jsem kupoval kloub.Ladas píše:až to dotáhneš na fabii 80-150Nm tak napiš výsledek tvojí prácejericho-3 píše:Je to tak,lepší origo ,než náhrada..Já už mám krabici matek..A ten moment podle velikosti ložiska je asi 80 až 150 NM..Když to utáhneš 100 NM,bude to dobře..U tohoto ložiska/radiální/ jde o to ,že při dotažení se opřou obě půlky ložiska o sebe a další přetahování nemá význam...naopak to není dobře...Takže ručně dotáhnout "natvrdo" normální ráčnou a pak momentem na tu určitou hodnotu...Ale jde to i bez momentu,ale s rozumem...
konstrukce ložiska (resp.náboje) na fabii je úplně jiná než popisuješ nevím přesně z hlavy ale mám dojem že plechová 15-20Nm a kovová 20-30Nm
Audi A4 Tdi AFN 81kw r.98, S764,EGR off
-
- Přispěvovatel
Leona klidně metrovou pákou na pevno...sniper-- píše:zrovna ted to budu utahovat na leonu 110 Kw...jakej tam teda ma bejt ten spravnej moment?
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
SW Dieselpower
teď ho z hlavy nevím a nemám se kam podívat...sniper-- píše:tak jsem to teda i povoloval ale nejakej spravnej moment by se asi taky mel dodrzet ne?Ladas píše:Leona klidně metrovou pákou na pevno...sniper-- píše:zrovna ted to budu utahovat na leonu 110 Kw...jakej tam teda ma bejt ten spravnej moment?
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
SW Dieselpower