Můj názor na Castrol je asi takový, že motor s ním nezadřeš, pojede, nezničíš ho. Je ale šíleně předraženej a za lepší peníze se dá pořídit mnohem lepší olej. Navíc na ten "magnetický" efekt nějak nevěřím a co jsem slyšel, je to jen reklamní tahák. Skutečně tím že je Castrol nejstarší značkou a maj hodně peněz, udělá reklama své. Volil bych ze skupiny Elf, Total, Mobil1 (poznámka redakce: jelikož Total koupil Elf, kvalita bude na stejné úrovni). Možná bych si taky rozmyslel těch 5W-40, ale dát ho tam klidně můžeš. Osobně používám 10W-40, ale to vzhledem k nalítanejm kilometrům. Řidší olej může rozpustit "zdravé" úsady a olej ti začne chcát z motoru. Už sem podobnou zkušenost měl u jiného auta. V zimě to ale zlepší tvoje "horší" starty.
V mé Octavii byl podle servisní knížky od první nálpně olej 5W-40 SHELL a od roku 2003 Castrol Magnatec. Tak od nového auta to jezdí na takový olej tak ho tam dávám pořád dál. 5litrové balení mě vyjde při nákupu na necelých 1000Kč a nezdá se mi to drahé. Auto má najeto 170tis km. Motor je tichý, bez problémů.
Nekupuji Magnatec kvůli magnetickému efektu a klidně bych věřil tomu, že je to reklamní tahák. Ale rozhodně si nemyslím, že je na tom tak špatně, že se hodí jen do sekačky a traktoru jak tady psal mattock.
Taky bych to netvrdil. Olej je OK, jen se mi zda drahej. Pokud ho seženeš okolo 1.000,- pak to jde, ale 10W-40 sem viděl tak okolo 1.200,- a 5W-40 tak kolem 1.400-1.500,- A když kupuju Total přímo ze sudu za 5 litrů za 600,- Tak se nediv že se mi do Magnatecu nechce