Octavia I tajny vypinac

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
jordee_23
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od jordee_23 »

jericho-3 píše:K čemu jsou tyhle všechny sračky,když si dáte do servisu auto nastříkat,hoši v klidu udělají kopie klíčů,pak auto zaplatíte,doma si ho pracně nastrojíte ..oni si počkají až je komplet a pak si pro něho klidně dojdou...Největší kravina je nahlásit to na policii,protože ti lemplové jsou kolikrát se zloději propojeni a dělají vše proto aby to mohli odložit..Rady jsou asi 3..Chyceného zloděje na místě svázat,koupit konopný provaz a zhoupnout ho.Blbečka a programátora v jedné osobě,který bez elektroniky není schopen ani erekce svázat,přinést špalek a useknout mu obě ruce...Dále nekupovat koncernové vozy, jezdit z bezcennými nebo japonskými..A nebo MHD,nebo taxi...vyjde to levněji...Tvor,který je schopen ukrást zanovní auto,uříznout střechu,vyřezat podběhy..nůžkami na plech odpojit motor a vyřezat agregát si zaslouží trest smrti...A úplně nejlepší je namontovat si nějaký vypínač/nejlépe dráty připojit "smotáním" /a pak auto prodat novému majiteli a neinformovat ho... Mě auto šmejkli,které jsem půl roku dělal,půjčil jsem si na něj/tatínek ani maminka natož babička mi na něj nedali/.....Zabil bych toho zmrda ještě dnes,ale jsou chráněni naší justicí.....Fuj. A když nějakého takového hajzla chytnou a omylem mu to dokáží,bude to splácet po 200kč,protože přeci nic nemá.....
rozumiem ze kazdy sa nemusi o auta zaujimat, lenze v dnesnej dobe sa musis zaujimat o vsetko !! ludia su aky su.

takze treba selektovat. ako vo vsetkom aj v servisoch.

a moj pohlad na vec je , vsetko seriove sa da nacvicit, no aj neseriove veci ide obist... akurat tu je parameter ''t'' , ked to nejde ma zlodej cas ci nie badat.

ale stale sa da auto nalozit a odviest (LOL) kua.

lenze rusicka GSM ci na GPS nemusi byt zapnuta stale ;)
GIV var asz 4mot upraveny
Promer
Sběrač informací

Příspěvek od Promer »

- Kamarátova Felícia 7 r. dozadu s ukrytým vypínačom zmizla.
- Spustený bliakajúci jednocestný alarm dokázal dostať ľudí do okien iba v jeho začiatkoch, dnes na majiteľa auta nadávajú z postele.
- Dvojcestný alarm je lepšie riešenie, s ovládačom pri posteli viete čo sa práve deje s autom, ale nie je to tiež výhra.
- Drahé autá sa kradnú s GSM, alebo GPS rušičkami, nehovoriac o naložení na nákladné auto.

Jeden známy mi dlhú dobu nechcel prezradiť, ako má vymyslené zabezpečenie, resp. skrytý vypínač. Vždy som mu sledoval ruky, ale za toho boha som na to neprišiel. Odpoveď: magnetom spínal relé, magnetický spínač mal pod plastom ručnej brzdy. S kľúčami v ruke zaťahoval ručnú pred štartom a nacvičeným pohybom vždy prešiel po mieste, kde bol spínač.

Nech si ho ukryjete kdekoľvek, ja osobne vozievam v aute aj cudzích ľudí, ktorým nedôverujem a len udaním smeru rukou, kde je taký mechanický vypínač by som časom prešiel do paranoie, či je ešte moje zabezpečenie naozaj bezpečné.

Okrem elektronického zabezpečenia ktoré zámerne nebudem nazývať a nálepka samozrejme chýba aj na skle môjho auta, mám ešte aj ZederLock, vďaka ktorému spávam pokojnejšie.

K nálepkám na skle, keď už som spomenul. Určite sa nechváliť čo ste si tam dali namontovať a ešte lepšie je dať na sklo nálepky od alarmu inej firmy, čo môže zlodeja zavádzať a nemilo prekvapiť.

Pred niekoľkými rokmi bežala reportáž o renomovaných značkách automobilov ako Ferrari, Lamborgini a pod. Na jej konci dostal jeden z riaditeľov "čohosi" vo Ferrari otázku, že vzhľadom na vysoké ceny týchto automobilov, ako sú zabezpečené proti krádeži? Jeho odpoveď v mojom podaní znela asi takto "Neexistuje auto s takým zabezpečením, aby sa nedalo ukradnúť. Iba kombinácou elektronických a mechanických zabezpečení sa vzhľadom na čas potrebný na ich odstránenie môžete spoliehať, že to zlodeja odradí od výberu vášho vozidla".
ŠOI TDi Combi Elegance, ASV81kW, EGR off, KAT on, sacie zrkadlo. Diagnostika KTS 550, pieskovanie korundom, zváranie plastov - Leister.
lock001
Přispěvovatel

Příspěvek od lock001 »

aj tak toto vsetko je nic a stoji to pomaly uz polovicu nasich aut a potom ako niekto vysvetli ze sa tu u nas na SR kradnu BMW X6 ako svine aspon 4 za mesiac proste ked ti ho budu chciet zobret tak mas smolu a le teraz uz mame stastie ze maju tieto nase auta celkom dost rokov a kradnu sa len na suciastky a nie aj na vyvoz na ukrajinu atd (wallbash) (hm) (LOL) :( :( :(
passat 1.9 TDI 96kw

Alfa147 1.9 JTD 85kw

Audi A6 2,4 125kw
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Většinou panice nepropadám,ale při vzpomínce na splácení ukradeného vozu mám vztek..A co se týče voleb,málokterý živnostník,který se živí sám a jen platí a od státu nic nechce ,může volit socany..V dnešní elektronické době je nějaká finta,která zastaví profi zloděje opravdu vzácná...A bohužel získané znalosti a vědomosti v tomto oboru se ihned použijí na druhé straně k trestné činnosti,protože parchantů tohoto typu je víc než dost...Nikomu to nepřeji...
nepropadat panice...
dury2
Aktivista

Příspěvek od dury2 »

A co se týče voleb,málokterý živnostník,který se živí sám a jen platí a od státu nic nechce ,může volit socany
Promiň,mimo téma: nejsem žádný politický agitátor, ale vždycky mě dostane tvrzení "soukromníků", že jenom platí a stát jim nic nedává. A většinou jsou to ty samí soukromníci, kteří už jsou dle účetnictví 5 let na hranici přežití nebo ve ztrátě a pak u nich vydím nově zařízené byty a nová drahá auta (není vyjímkou Porshe Cayen jako firemní vůz s uvedením v TP, že se jedná o nákladní vůz skříňový)! Nedávno jsem dělal několik finančních analýz podniků a s hrůzou jsem zjistil že všichni jsou na hranici přežitelnosti, divil jsem se, proč s tím nefláknou. Pak zjistím, že zaměstnanec u nich má na výplatní pásce 8 tis a další 4 tis na ruku. Bohužel, musím říci že tahle zlodějina je daleko rozšířenější a co hůře naší společností tolerována nedej bože vyžadována. Kdo nezná frázi, s dokledem za tisíc, bez dokladu za 700,- ?
Ale zpět k tématu, uvědomil jsem si jaký je to paradox, že většině z nás to nejdražší (kromě zdraví a podobných nutností) stojí venku na ulici, kde si do toho může každý kopnout, škrábnou, bouchnout a nebo půjčit.

Osobně bych to řešil tak že první krádež = mladická nerozvážnost, druhá krádež= mírnější trest aby jedinec pochopil,že se to fak nedělá a třetí krádež= to bych sekal ruce aby nemohl dále trénovat. Znám případy se 160 záznamy za pokusy a nebo dokonané vloupání do motorových vozidel. Proboha to soudci nedojde, že tenhle člověk se asi jen tak nenapraví?
Kdo říkal, že diesel patří jenom do traktora, tak určitě nikdy nejel v TDi.
VW Passat 96kW Highline, soft od RudisTDic,
Golf I Cabrio r.v. 1982 motor 1,6 GTi s dabl karbec
dury2
Aktivista

Příspěvek od dury2 »

panice nepropadám,ale při vzpomínce na splácení ukradeného vozu mám vztek
Pamatuji si,jak jsem chytl dva šuliny co mi provázkem otvírali auto. To byl pocit, když jsem na jednom klečel a pěstí mu názorně předváděl, jaký mám vztek! Doufám, že si to i on dodnes pamatuje!
Kdo říkal, že diesel patří jenom do traktora, tak určitě nikdy nejel v TDi.
VW Passat 96kW Highline, soft od RudisTDic,
Golf I Cabrio r.v. 1982 motor 1,6 GTi s dabl karbec
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

dury2 píše: Osobně bych to řešil tak že první krádež = mladická nerozvážnost, druhá krádež= mírnější trest aby jedinec pochopil,že se to fak nedělá a třetí krádež= to bych sekal ruce aby nemohl dále trénovat. Znám případy se 160 záznamy za pokusy a nebo dokonané vloupání do motorových vozidel. Proboha to soudci nedojde, že tenhle člověk se asi jen tak nenapraví?
Soudci to zřejmě dojde, ale bohužel naše zákony na sekání rukou nemyslí... :roll:
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Dury 2-je vidět,že víš prdlajs...není nad to si to vyzkoušet.Mluvím o soukromnících,kteří nepáchají trestnou činnost,nepodvádí při dovozu aut nestáčejí tachometry a jejich hlavní a jedinou činností jsou opravy aut./samozřejmě i jiné činnosti,ale to není můj případ/
já nevím jak ty,ale já jsem měl poslední nemocenskou placenou státem v 80.letech..Od roku 92,kdy jsem živnostník ani nemohu,protože dostat 36 korun denně/dnes je to možná 50 kč/ mi nestačí a ten čas by mi chyběl.Bohužel jsem byl celou dobu v nájmu a to je problém...Nebudu unavovat,ale kdo si to nevyzkouší ,neví nic .Kdyby to byl jen můj případ,řeknu si jseš levej,jdi někam do kanceláře pod peřinu,schovej se za odbory a při pracovní neschopnosti se živnostníkům chechtej...Ale většina podobných případů je okolo mne.Ono platit v zimě 15-20000 měsíčně za topení,pak proud,vodu nájem a hrabání sněhu není sranda..A to ještě nemůžeš vyhodit důchodce se škodovkou ,co by to bylo za službu...?Resumé....?Je to bídně na obživu.....takzvaný střídavý proud...jednou nahoře,jednou dole...
nepropadat panice...
Dushky888
Přispěvovatel

Příspěvek od Dushky888 »

miraspetrowski píše:
daniel.987 píše:Pánové mám dotaz, jak zloděj vypne origo alarm, když nebude mít přístup k diagnostický zásuvce?
jak to zrovna nevím,ale dělá se to stylem,co se jde krást,tak se natrénuje na stejném typu auta,třeba na klasickém továrním alarmu,další věc jeto,že si dá někdo alarm dodělat,ata firma na okno dá ještě vizitku,a hlavně,jakou značkou alarmu je vozidlo dovybaveno,tak že rychle sloupnout,plus všechny loga defend block a tak,zloděje zaskočí zamek fofrklacku,pedál s kormidlem,no a ty vypínače,čím víc sedí v autě a zdržuje se s prkotinama na 99% to vzdá,potřebuje odjet do 20 sekud ne do hodiny,já mám vyndaný spojovací hliníkové unašeče mezi zámkem a mechanismem dveří,tková maličká to věc,a může si paklíčem a šroubovákem točit jak chce,klíče mám 3ks a snad neztratím všechny najednou,napadlomě uži to že
bych u Sharánka dal na přední dveře zadní kliky bez děr,liší se je tím zámkem a bude to (rofl)
...a co ked ti zdochne baterka? Otvoris si ho cakanom? :)
Octavia Combi Elegance 1.9 TDI 81kw ASV
miraspetrowski
Přispěvovatel

Příspěvek od miraspetrowski »

sharan má vzadu ještě jednu věc,říká se tomu páté dveře ,ty maj taky zámeček,ale vím,jak se do mojeho sharana dostat,když neni proud,a nic nerozbít,informaci nedám, až by se něco někomu ztratilo,bylo by to mojí blbostí,nevíme kdo třeba totočte :x lapka
moskvich 412, lada 2105, š 120ls,p 309 grd,toyota corolla-mazánek,sharan1 1,9TDI 81kW černá metla-šachovnice na blatníku
Solomon
Nováček

GPS Tracker

Příspěvek od Solomon »

Auto vybavit timto:
http://www.abclinuxu.cz/blog/linux/2009 ... rs-prenosy.

Zajistit samotne napajeni z 6V/7,5Ah dobijene z autobaterky a dobre a skryte namontovat. Pri objednavce z ciny z dealextreme.com cena okolo 1600 kc.
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.33331
nebo tenhle ma i ext alarm kontakt.... :
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.22969
Tedy on ma "panic" tlacitko i ten kapesni, ale je nutne ho kuchnout.

Ta gelovka zajisti napajeni cca 4-6 dni i po odpojeni autobaterie. Tak dlouho ani profik GSM/GPS jammer nebude mit pusteny.
Tracker lze prepnout i na odposlech.
Ja ho provozuji v modu SMS.
Cely tracker mam jeste doplneny majakem na 80 m ham bandu a dokazu auto do 5 km dohledat ROB prijimacem ( ROB RX - radiovy orientacni beh)

Uz jsme otestovali na kolegovo aute, ktermu ho "ukradli" behem pracovni smeny. Auto jsme nasli na odstavnem parkovisi - bylo odtazene odtahovou sluzbou - stani u vjezdu do firmy :-)

Chci tim rict, ze tech 1600 kc za tracker neni tolik penez, mam alespon nadeji, ze si auto sam najdu a nemusim se na nikoho spolehat.

jericho-3 píše:Většinou panice nepropadám,ale při vzpomínce na splácení ukradeného vozu mám vztek..A co se týče voleb,málokterý živnostník,který se živí sám a jen platí a od státu nic nechce ,může volit socany..V dnešní elektronické době je nějaká finta,která zastaví profi zloděje opravdu vzácná...A bohužel získané znalosti a vědomosti v tomto oboru se ihned použijí na druhé straně k trestné činnosti,protože parchantů tohoto typu je víc než dost...Nikomu to nepřeji...
.... a pak jsem vzal kladivo a už to nešlo vůbec :-(
Solomon
Nováček

Příspěvek od Solomon »

Ja predloni taky dostal peknou nakladacku, kdyz jsem se den pred Vanoci dobejval do "svyho" auta pred bankou ( byl jsem v bankomatu pro penize a myslenkama uplne nekde jinde)
Klic sel do zamku divne, neslo s nim otocit. Tak jsem auto obesel, zkusil u spolujezdce a totez. Ze to neni moje auto, jsem si uvedomil, az kdyz jsem se probral. Majitel me videl, dobehnul a velmi dobre "uzemnil" Vubec jsem nechapal co se deje, ze jsem si splet auto ( moje - stejna znacka, barva vozu-stalo ob jedno auto vedle) pochopil pomerne pozde i ten co me malem zabil.... :-(

dury2 píše:
panice nepropadám,ale při vzpomínce na splácení ukradeného vozu mám vztek
Pamatuji si,jak jsem chytl dva šuliny co mi provázkem otvírali auto. To byl pocit, když jsem na jednom klečel a pěstí mu názorně předváděl, jaký mám vztek! Doufám, že si to i on dodnes pamatuje!
.... a pak jsem vzal kladivo a už to nešlo vůbec :-(
jurki888
Aktivista

Příspěvek od jurki888 »

a co tak prerusit obd konektor ton nemusis nikdy zapinat iba ked robis diag a bez neho takc ci tak zlodej nenakoduje kluc a nemoze natocit ci sa milim?
majkl1
Přispěvovatel

Příspěvek od majkl1 »

Solomon píše:Ja predloni taky dostal peknou nakladacku, kdyz jsem se den pred Vanoci dobejval do "svyho" auta pred bankou ( byl jsem v bankomatu pro penize a myslenkama uplne nekde jinde)
Klic sel do zamku divne, neslo s nim otocit. Tak jsem auto obesel, zkusil u spolujezdce a totez. Ze to neni moje auto, jsem si uvedomil, az kdyz jsem se probral. Majitel me videl, dobehnul a velmi dobre "uzemnil" Vubec jsem nechapal co se deje, ze jsem si splet auto ( moje - stejna znacka, barva vozu-stalo ob jedno auto vedle) pochopil pomerne pozde i ten co me malem zabil.... :-(
Tak to je velmi veselá příhoda z natáčení. (noteeth) Mě se stalo, že jsem si spletl patro a dobejval se k sousedům. Taky zajímavé překvapení, když mi pak stál za zády.
Passat 4motion AVF
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

A já odemkl,sedl do/ Fiata 128/ a bylo mi divné,že mi nejde klíček do zapalování..ale pak jsem si všiml,že je popelník vymytý a jsou tam bombony a já ještě kouřil,až jsem oči mhouřil...Tak mi to došlo a od té doby vím,že na tyto zámky fiat,žiguli atd. stačí šroubovák...že je jedno,co je to za klíč...
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“