Jste pro povinne prezuti na zimni pneumatiky?

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Ano, ale nenapad? m? od kdy.
14
28%
Ano, vozidlo s letn?mi pneu nesm? vyjet, pokud je na silnici sn?h / led.
7
14%
Ano, od 1. podzimn?ho dne.
9
18%
Ano, pokud teplota p?es den klesne pod 7?C
7
14%
Ne, ale v p??pad? nehody na kluzk?m povrchu hrad? vinn?k ??st ?kody ze sv?ho.
10
20%
Ne, zimn? gumy jsou tah?n? pen?z z kapsy.
3
6%

Celkem hlasů: 50

lt.kubosh
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od lt.kubosh »

Tak co vy na to?
Dodge Challenger 6.4 V8
(Proč 6.4? Protože nedělaj 6.5!) :D
jogofogo
Přispěvovatel

Příspěvek od jogofogo »

Menit a to POVINNE!!! som za :-) . Ked vidim tych soferov s letnymi. tak mi to pripada ako by si pomylili cestu s bobovou drahou :x ;)
cippis
Přispěvovatel

Příspěvek od cippis »

včera cesta Praha - Brno 7 hod. Ty debily co nepoznaj že je zima a jedou jako mozku zbavený bych rovnou věšel za koule do průvanu (wallbash) (wallbash) (wallbash) (wallbash) (wallbash)
Superb 2,0 Tdi DSG Style, A6 3,0 TDI Q S-line, M. Pajero I. 2,5 Td do lesa
serviceMan
Přispěvovatel

Příspěvek od serviceMan »

Já bych to nenařizoval povinně, to zas budou pindat všichni, že je to povinný, ale v případě nehody by škodu zaplatila pojišťovna ve své obvyklé výši, což je vždy o podstatnou část méně, než je celková škoda a do celkové škody by to ze zákona hradil viník s leťákama... Pak by si to všichni rozmysleli...
Sokolda
Přispěvovatel

Příspěvek od Sokolda »

Jsem taky PRO , pak to na silnicích vypadá,bouračky,a lidi jezděj jak podělaný.
Seat CordobaTDI / AFN - 176 HP
Seat Alhambra TDI / AFN - 171 HP
Škoda Fabia SDI / ASY - Nemá HP
Ford C-Max 1,6 Tdci - 80kW
Matrix
Aktivista

Příspěvek od Matrix »

Povině a basta. Takový to kecání že na to nejsou peníze. Kdejakej sráč v hundrtce pálí jednu cigaretu za druhou a kecá že nemá peníze... Je s podivem ža na ty cíga peníze sou... A přitom by mě uspokojilo, kdyby měli alespon třeba ty levný Savy, anebo protektory co nabízej v Obi apod... Pořád lepší jakákoliv zimní pneumatika anebo zimní protektor s plným vzorkem, než letní guma. A ty co nejezděj do hor a maj to jen na cestu po městě, těm by protektor třeb stačil. Já osobně bych si ho na auto nedal, věřím svým UG7 ale nespoléhám na ně 100%. Někteří řidiči si myslej, že když maj zimní pneumatiky té lepší kvality, že můžou jezdit jako v létě... Ale bohužel fyzikální zákony platěj pro všechny stejně...
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
Kornout
Aktivista

Příspěvek od Kornout »

serviceMan píše:Já bych to nenařizoval povinně, to zas budou pindat všichni, že je to povinný, ale v případě nehody by škodu zaplatila pojišťovna ve své obvyklé výši, což je vždy o podstatnou část méně, než je celková škoda a do celkové škody by to ze zákona hradil viník s leťákama... Pak by si to všichni rozmysleli...

Takhle nějak to funguje v Rakousku, né? Akorát tam tě na leťákách prej v zimě přes hranice vůbec nepustěj.

Docela by mě zajímaly argumenty těch lidí, co hlasovaly pro tu poslední možnost.
KTM 250 SX-F
bývalo i 265PS, 471 Nm on 1,9TDI :-/
Kupte si Mercedes, kupte si Audi, stejně všichni skončíte u BMW :-D
cereus
Přispěvovatel

Příspěvek od cereus »

Ak by to bolo povinne prezut kazde auto, mohlo by to aj trochu znevyhodnovat niektorych ludi. Uvediem priklad. Otec ma Boxera, ktory je firemne auto a Octaviu ako sukromne. Octavia beha celu zimu a ma obute zimne pneumatiky, Boxer jazdi len od jari do jesene, v zime na cestu vobec nechodi. Sem-tam sa stane, ze treba odbehnut par km, ale len v pripade dobreho pocasia. To ale byva tak 2-3 x za celu zimu. Kvoli tomuto povinne kupovat sadu zimnych pneu by bolo naozaj vyhodenie penazi do luftu. A ze to nie je az taka lacna zalezitost, je urcite kazdemu jasne. Na noveho Boxera by som nejake lacne gumy nedal.
Ale nekamenujte ma! :) Ja osobne som velky fanusik zimnych pneumatik a na svojom aute si ich obuvam kazdorocne poctivo zaciatkom novembra (XI), na letnych by som do fujavice nikdy nevysiel. Je to kretenizmus jazdit celu zimu na letnych gumach.
Ja som len chcel povedat tolko, ze ked sa to rozkaze zakonom, tak to moze znevyhodnit niektorych vodicov.
Octavia combi 1.9 TDI 66 kW, AGR ´98
Matrix
Aktivista

Příspěvek od Matrix »

To si musíš vybrat. Buď × anebo. ;)
maros2611
Sběrač informací

Příspěvek od maros2611 »

serviceMan píše:Já bych to nenařizoval povinně, to zas budou pindat všichni, že je to povinný, ale v případě nehody by škodu zaplatila pojišťovna ve své obvyklé výši, což je vždy o podstatnou část méně, než je celková škoda a do celkové škody by to ze zákona hradil viník s leťákama... Pak by si to všichni rozmysleli...
Suhlasim nech si jazdia na letnych ale ak su ucastnikmi nehody nech cast skody hradia oni
Matrix
Aktivista

Příspěvek od Matrix »

Berte to jinak, když budete mít perfektní obutí, a nabere vás nějakej blbec co mu to ujelo letnákách, tak mrzutost budete mit i vy, je přeci mnohem lepší udělat prevenci a zamezit jakýmkoliv zbytečným nehodám. Furt je lepší plnej protektor, než 50% letňák. A navíc tu gumu po první zimě nezahodíte ale már let si ji necháte. A pokud člověk má na chlast a na cigarety, tak pak má i na gumy... a myslím že ty sou oproti tomu zbylému jmenovanému za to časové období to nejlevnější...
vlada5506
Přispěvovatel

Příspěvek od vlada5506 »

nechápu proč meleš o cigaretách, to jako všichni co mají zimáky jsou nekuřáci a kuřáci mají letní gumy?Nějak mi uniká souvislost mezi obutím auta a cigaretami.Jinak k otázce samé- samozřejmě jsem pro zimní gumy, určitě se ta investice vrátí.
octávia 1.9 tdi/66kw,combi,
jogofogo
Přispěvovatel

Příspěvek od jogofogo »

cippis píše:včera cesta Praha - Brno 7 hod. Ty debily co nepoznaj že je zima a jedou jako mozku zbavený bych rovnou věšel za koule do průvanu (wallbash) (wallbash) (wallbash) (wallbash) (wallbash)
To jo DEBILY - Mi to pripada ako z filmu Kokosy na snehu, ked Jamajcania po prvy krat uvideli lad. :o :o (noteeth) (noteeth) (noteeth) (LOL)
Matrix
Aktivista

Příspěvek od Matrix »

vlada5506 píše:nechápu proč meleš o cigaretách,
Já to k tomu jen připodobňuji a beru to zvlastní zkusšenosti, bohužel v rodině dva takovýhle týpky mám a je to přesně ten případ o kterém mluvím... Ale pro tebe to zobecním >> Lidi utrácejí peníze za ruzné zhovadilosti a měsíčně je to kolikrát stojí hromadu peněz, ale za něco co je důležité, ale zdá se jimže to nepotřebují tak na to kašlou. Většinou se jedná o lidi, kteří berou berou auto jen jako doprávní prostředek > kus železa na čtyřech kolem, takže většinou nemotoristi.
Jim
Site Admin

Příspěvek od Jim »

nejsem pro povinné zimní gumy, nemyslím, že jsou tu takový krutý zimy jako v severských zemích, ale ať to si každý v případě nehody jím zaviněné zacvakne....pak mám za to, že si to část řidičů rozmyslí a pokud někteří ne, tak mají smůlu....zákazy a příkazy bych to neřešil...

ale docela mě pobavil Simonovský, který tvrdil, že nařízení povinných zimmních gum zavání policejním státem(něco v tom smyslu)....to docela sedí od toho, kdo už to udělal bodovým systémem... (LOL)
Fabia RS - 274PS, 578N.m. - DIESELPOWER - EX
BMW 335Cd - 368PS, 790Nm - DIESELPOWER - EX
Lexus GS300
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“