Vag Com 607 CZ

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Zamčeno
morose
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od morose »

Shrnutí:
jak je to s těmi kody svo.dat...

mam to takhle:
304.0- 5689kódů
409.0UD-7291CZ
409.1US-7558
311.2N- 7312
504.1D- 7770
607.2UD-7291CZ
607.3UD-9157

Pochopil-li jsem debatu výše uvedenou dobře, české verze fungují jen se 7291 kodu a nejde do nich přehrát soubor s vyšším počtem....nebo se mýlím? (crazy)
vagus
Přispěvovatel

Příspěvek od vagus »

morose píše:Shrnutí:

mam to takhle:
304.0- 5689kódů
409.0UD-7291CZ
409.1US-7558
311.2N- 7312
504.1D- 7770
607.2UD-7291CZ
607.3UD-9157

Pochopil-li jsem debatu výše uvedenou dobře, české verze fungují jen se 7291 kodu a nejde do nich přehrát soubor s vyšším počtem....nebo se mýlím? (crazy)
Každá jazyková mutace, resp. každý národní dealer VAG-COMu má soubor s kódy jinak zaklíčované. Proto jsou tyto soubory s kódy přenostielné jen vždy mezi stejnou jazykovou (a dealerskou) mutací programu.

CODES.DAT ... originál anglické verze
CODE-SVO.DAT ... CZ verze od Svobody
CODE-IHR.DAT ...CZ veze od Fleischhanse

a samozřejmě další, namátkou např.: CODE-MFT.DAT CODE-AIB.DAT CODE-PCI.DAT CODE-EST.DAT CODE-NEZ.DAT CODE-SEF.DAT CODE-AEZ.DAT CODE-FRI.DAT CODE-HAV.DAT CODE-CTS.DAT ...

Jak už jsem tuším zmínil, svobodovské počeštěné verze mají od v.409 až po současnou 607ku stále stejný soubor CODE-SVO.DAT, který má velikost 353686 byte a obsahuje 7291 chybových kódů. Jinými slovy v anglické verzi je kódů více a navíc s každou novou verzí přibývají.

Pokud tedy na člověka vybafne v českém VAG-COMu jen číselný chybový kód bez popisky, není od věci nastartovat anglickou verzi a mrknout se v ní ;)
m.i.k
Nováček

Příspěvek od m.i.k »

Takze popisu drobet svu problem. Mam kabel zakoupen na mtaplus.cz, kde by teoreticky mel byt nabizen original od Svobody..muzete sami rict zda je to origos dokonce s podporou CAN-BUS nebo je to klon...?

http://mtaplus.cz/obchod/index.php?stre ... ovedeni_10

Tedka problem je takovy, ze po spusteni 607 CZ se kabel normalne nadtekoval, po poripojeni do zasuvkyx se soft registroval..cili je aktivivan,a le zadne hodnoty z vozu nenacte. Tvari se jako kdyby nebyl v zasuvce...Nevite kde je problem? zda v kabelu..jako ze asi jo..ale proc, kdyz by to mel byt origos?

Muze nekdo poradit..zda mam rovnou objednat jinej kabel a popripadne jakej? Nebo reklamovat u prodejce, ktery nabizi neco jineho nez je?
pilo3
Nováček

Příspěvek od pilo3 »

To M.I.K

skúś v menu nastaviť port a ak máš USB tak aj v nastavení počítača.
m.i.k
Nováček

Příspěvek od m.i.k »

pilo3 píše:To M.I.K

skúś v menu nastaviť port a ak máš USB tak aj v nastavení počítača.
v programu mam samosebou USB a v pocitaci mam nadetekovanej kabel taky v usb...
morose
Aktivista

Příspěvek od morose »

To Vagus:

vyčerpávající odpověď, nezbývá než poděkovat (crazy)
pilo3
Nováček

Příspěvek od pilo3 »

To m.i.k
tak tam budú asi chybné ovládače na USB skus si ich stiahnut mneto raz tiež robilo a potom to išlo napis e-mail poslem.
Vopi
Přispěvovatel

Příspěvek od Vopi »

Zdravim,

Prosim, jak tu byla zminka o HomeMade Hex-Can USb kabelu, tak jsem taky zbastlil jeden kousek, ale mam problem s verzi 607. Do kablu jsem nahral dump verze 1.65, ktery jsem nasel na netu, ale beha mi jen verze VagComu 512, ale 607 nikoli. Nasel jsem uz na vice mistech zminku o souborech d1 - d3.bin, ale ja je nejak nemohu najit, kde se na ne necha narazit ?? Za kazde popostrceni dekuji.

Vopi
vagus
Přispěvovatel

Příspěvek od vagus »

Vopi píše:Zdravim,

Prosim, jak tu byla zminka o HomeMade Hex-Can USb kabelu, tak jsem taky zbastlil jeden kousek, ale mam problem s verzi 607. Do kablu jsem nahral dump verze 1.65, ktery jsem nasel na netu, ale beha mi jen verze VagComu 512, ale 607 nikoli. Nasel jsem uz na vice mistech zminku o souborech d1 - d3.bin, ale ja je nejak nemohu najit, kde se na ne necha narazit ?? Za kazde popostrceni dekuji.

Vopi
Soubory d1-d3.bin vygeneruje sám VAG-COM po ověření kabelu.
Vopi
Přispěvovatel

Příspěvek od Vopi »

Takze pokud pripojim starsi kabel, resp. kabel, ktery ma starsi fw, tak vagcom vydeneruje tyto souboru ??? Kazdopadne odzkousim !

Diky
vagus
Přispěvovatel

Příspěvek od vagus »

Vopi píše:Takze pokud pripojim starsi kabel, resp. kabel, ktery ma starsi fw, tak vagcom vydeneruje tyto souboru ??? Kazdopadne odzkousim !

Diky
O firmware nejde, to si případně program sám updatuje, ale záleží na licenčním čísle v eepromce. Pokud je číslo na blacklistu, tak se žádný update nekoná, ale hlavně program eepromku přepíše takže pak kabel neběží už ani se staršími verzemi. Soubory d1-d3.bin se v takovém případě pochopitelně negenerují.
Hardcoreman
Přispěvovatel

Příspěvek od Hardcoreman »

Vopi píše:Zdravim,

Vopi
vrazis origo nebo funkcni klon, v options das test kabelu a kdyz hodi ok, soubory jsou na hdd. mimochodom, jeden je kryptovany...
bastleni zdar
Vopi
Přispěvovatel

Příspěvek od Vopi »

Tak se peru se soubory d1-d3.bin, ale bez sance ! Je videt, ze soubory d2 a d3 jsou kryptovany, ale nemohu prijat na to jak !! Nechapu jak na to nekde mohl prijit bez pomoci. Na zahr. forech jsem objevil par txt souboru, ktere popisuji strukturu souboru d1-d3, ale uz se to neda stahnou, pak i prog. Vagdecripter, ale taky se uz neda stahnout. Nasel by se nekdo, kdo by me trochu popostrcil (popr. poslal nejaky info o tech souborech atp ..)- nechci primo napln do eeprom atmegy ci verejnej help jak na to. Soubory d1-d3 mam !

Díky
váha
Aktivista

Příspěvek od váha »

vagus píše:
morose píše:Shrnutí:

mam to takhle:
304.0- 5689kódů
409.0UD-7291CZ
409.1US-7558
311.2N- 7312
504.1D- 7770
607.2UD-7291CZ
607.3UD-9157

Každá jazyková mutace, resp. každý národní dealer VAG-COMu má soubor s kódy jinak zaklíčované. Proto jsou tyto soubory s kódy přenostielné jen vždy mezi stejnou jazykovou (a dealerskou) mutací programu.

CODES.DAT ... originál anglické verze
CODE-SVO.DAT ... CZ verze od Svobody
CODE-IHR.DAT ...CZ veze od Fleischhanse

a samozřejmě další, namátkou např.: CODE-MFT.DAT CODE-AIB.DAT CODE-PCI.DAT CODE-EST.DAT CODE-NEZ.DAT CODE-SEF.DAT CODE-AEZ.DAT CODE-FRI.DAT CODE-HAV.DAT CODE-CTS.DAT ...

Jak už jsem tuším zmínil, svobodovské počeštěné verze mají od v.409 až po současnou 607ku stále stejný soubor CODE-SVO.DAT, který má velikost 353686 byte a obsahuje 7291 chybových kódů. Jinými slovy v anglické verzi je kódů více a navíc s každou novou verzí přibývají.

Pokud tedy na člověka vybafne v českém VAG-COMu jen číselný chybový kód bez popisky, není od věci nastartovat anglickou verzi a mrknout se v ní ;)
tak tak,prostě a jednoduše,kódy z české verze vagu jdou jen v české verzi vagu,do čeksý nejdou ani dát anglický kódy
Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel
pepa26
Sběrač informací

Příspěvek od pepa26 »

Zdravim. koupil jsem si clon kabel a funguje mi s anglickou verzi VAG COM 607.3. U ceske verze mi to hlasi, ze je software jen shareware. Nejspis to bude asi tim HW klicem obsazenym v kabelu. Myslite, ze pomuze jen zmena toho HW klice ? Vite nekdo jak na to ? Mate prosim nekdo funkcni kod fungujici jak v CZ verzi, tak v ENG verzi ? Asi nejlip kod z origo kabelu .. ? Dekuju moc vsem za rady
Zamčeno

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“