převodovka Peugeot Partner HDi, řazení přes zuby, jen 3jka
Moderátoři: šulda, Moderátoři
převodovka Peugeot Partner HDi, řazení přes zuby, jen 3jka
Zdravím, prosím o radu.
Občas se mi stávalo, že 3jka šla špatně zařadit, jako by narazila na stěnu, ale vždy tam po chvíli skočila, tohle dělalo jen občas tak 3 měsíce. Teď najednou 3jka jde přes zuby vždy. Meziplyn nefunguje. Z 2jky na 3jku musím pomalu a i tak škrtne, když řadím rychle je to horší. Ze 4rky na 3jku zubaří vždy. Co to může dělat? Jaký postup byste doporučili?
Díky.
Občas se mi stávalo, že 3jka šla špatně zařadit, jako by narazila na stěnu, ale vždy tam po chvíli skočila, tohle dělalo jen občas tak 3 měsíce. Teď najednou 3jka jde přes zuby vždy. Meziplyn nefunguje. Z 2jky na 3jku musím pomalu a i tak škrtne, když řadím rychle je to horší. Ze 4rky na 3jku zubaří vždy. Co to může dělat? Jaký postup byste doporučili?
Díky.
Opel Vivaro 2.5 dci
-
- Aktivista
No,asi bych ti doporučil naučit se řadit s meziplynem,a šetřit si na jinou převodovku.Dá se to vychytat,ze dvojky na trojku řaď se dvojí spojkou-máš dvojku,šlápni spojku,pusť,vyšlápni,dej trojku,pusť.Při správném načasování si ani neškrtne.
No,a podřazování je jasný,čtyřka,spojka,neutrál,pustit spojku,brnknout nohou o plyn,sešlápnout spojku,zlehka trojka.Dá se to naučit.To píšu jen pro jistotu,nemyslím si že neumíš dát meziplyn
No,a podřazování je jasný,čtyřka,spojka,neutrál,pustit spojku,brnknout nohou o plyn,sešlápnout spojku,zlehka trojka.Dá se to naučit.To píšu jen pro jistotu,nemyslím si že neumíš dát meziplyn

Renault Master 2,5dCi 100k 09" "Lenochod"
Bývalý zapřísáhlý Citroenář a řidič náklaďáku,teď už jen Pražský dodávkář
Bývalý zapřísáhlý Citroenář a řidič náklaďáku,teď už jen Pražský dodávkář
problém je jen na trojce, asi to fakt bude synchron. Vypustím olej a uvidím co v něm bude plavat. Zajímavé je, že z 2 na 3 to jde vychytat tak, že 2 zatlačím víc do své pozice v kulise a pomalu 3 pěkně bez zubů. Ze 4 na 3 to nejde ani z meziplynem, zas musím dát 2 a pak 3. Myslel jsem si, že mi ten meziplyn nejde, dal jsem to kámošovi-řidiči a ten zubařil stejně jak já, prostě meziplyn nefunguje. Že by byl ten sychron jen přidřený? Nemůže být prasklé táhlo? olej v převodovce jsem dával asi 3000 km spátky nový originál i množství správné. Problém ze zasekávací 3 byl i před výměnou. Kdyb ymi to šlo z meziplynem, vykašlal bych se na opravu. Oprava by teoreticky vyšla dráž. Jen to kolečko se synchromen odhaduju na 2-3000 kč, za to mám starší převodovku.
Opel Vivaro 2.5 dci
-
- Aktivista
chce to velmí pečlivě dbát na dostatek oleje a pokud se dolévá tak musí být správnná specifikace třeba GL4+,
já měl zrovna problémy s benálem SW, dolil jsem litr oleje a převodovka přestala za studena řadit
průser že jsem měnil i spojku tak se nevědělo co stím,
tento problém odstranil až shell G4+, radil marek77miloš
já měl zrovna problémy s benálem SW, dolil jsem litr oleje a převodovka přestala za studena řadit
průser že jsem měnil i spojku tak se nevědělo co stím,
tento problém odstranil až shell G4+, radil marek77miloš
-
- Aktivista
-
- Aktivista
když budu kupovat starší převodovku, jak poznám, že se jedná zrovna o tu mojí s potřebným převodovým poměrem? Dá se to nějak poznat?
A ještě otázka, mám na přírubě převodovky označení BE3 a na kartru od vlastí převodovky typ BE4, na Partnery se ale BE4 nikdy nedávali. Rok výroby obou karterů je 9/2002 což je i rok kompletace mojeho Partnera, takže pochybuju, že to je předělávka. Podle VIN mám mít BE3. Co mám vlastně koupit???
A ještě otázka, mám na přírubě převodovky označení BE3 a na kartru od vlastí převodovky typ BE4, na Partnery se ale BE4 nikdy nedávali. Rok výroby obou karterů je 9/2002 což je i rok kompletace mojeho Partnera, takže pochybuju, že to je předělávka. Podle VIN mám mít BE3. Co mám vlastně koupit???
Opel Vivaro 2.5 dci
tak jsem dnes vypustil olej z převodovky a byl lehce metalízový. Nalil jsem tam zpátky starý původní olej a přidal olejové aditivum, takový brutální med. Je to pořád stejné. řadím trojku s meziplynem atd ale občas zazubařím. Budu kupovat přřevodovku na vrakáči, jak poznám, že je to zrovna ta moje co potřebuju? mám BE3 na přírubě a na těle BE4. Nebo jí mám opravit?
Opel Vivaro 2.5 dci