dotaz na předvstřik

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
curdin
Sběrač informací
Odpovědi: 0

dotaz na předvstřik

Příspěvek od curdin »

ahoj
mám dotaz ohledně předvstřiku. dá se seřídit na 2,5 tdi (114kw superb) ?? byl jsem v bosh servisu a tam mi řekli že se to manuálně seřídit nedá , že si to "dělá samo auto". tady jsem ale v diskuzích vyčetl , že by to jít mělo....
kamarád co má super vag , to nikdy nedělal , tak neví .... každopadně když jsem tam pustil kontrolu počátku vstřiku tak to psalo něco kolem 15 stupňů je to možný ?? nebo se to kontroluje jinak ?
nebo bude nejednoduší ztajet do original škoda servisu ??
ještě mám otázku jestli se to může za provozu rozhodit? není to příznak nějaké závady či něčeho jiného ? (např rozvody)

díky moc
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Ano, nastavuje sa rucne. Ak sa nemylim tak by to malo byt 01motor/Zakladne nastavenie/kanal 004/policko "pozdeji" - hodnotu nastavit tak na 2 stupne

Unavou resp. natiahnutim remena po X tisic km sa to moze malinko rozladit, ale naozaj len malinko a to ma zanedbatelny vplyv.

Zle nastaveny uhol vstreku moze mat za pricinu, horsie prip. zle starty, dlhsie tocenie kym to chytne, ovplyvnuje spotrebu paliva (zvysuje), motor nemusi mat optimalny vykon a taktiez to ma znacny vplyv na celkovu kulturu chodu motora a dymivost.
turdy VW
Přispěvovatel

Příspěvek od turdy VW »

Přesně tak,kanál 4,zákl.nastavení a hodnoty +2 až -2.Jinak já byl kdysy v Bosh servisu v Praze Vršovicích a tam problém nebyl,nastavili za hodinku a šlape to...
Jinak mi vlivem špatného předvstřiku padal tiptronic do nouzáku...
turdy VW
Přispěvovatel

Příspěvek od turdy VW »

turdy VW píše:Přesně tak,kanál 4,zákl.nastavení a hodnoty +2 až -2.Jinak já byl kdysy v Bosh servisu v Praze Vršovicích a tam problém nebyl,nastavili za hodinku a šlape to...
Jinak mi vlivem špatného předvstřiku padal tiptronic do nouzáku...
A 15 STUPNŮ JE ŠÍLENĚ MOC!!!!!
curdin
Sběrač informací

Příspěvek od curdin »

ještě blbej dotaz , když ručně tak konkrétně jak :) ?? díky :)
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Das dole kryt z rozvodov tak aby si sa dostal k ozubenej remenici cerpadla. Na nej si centrofixou oznac povodnu polohu, povolis srubi a skutocne velmi jemne potrosku cca. po 0.1mm pohnes oskou podla potreby. Do ktorej strany pohnut a kolko zistis ked to skontrolujes vo VAGu. Musis sa dostat co najblizsie k cislu 2.
curdin
Sběrač informací

Příspěvek od curdin »

tak jsem se dnes o to pokoušel hejbal jsem opatrně na obě strany pak zkoušel a měřil.až do extrému kdy to nechtělo chytnout a jen to kouřilo , ale furt mi to ukazovalo -5,4 stupně ať jsem posouval jak sem posouval to číslo se neměnilo..... měnili se akorát ty procenta....
asi nechám udělt rozvody a rovnou seřízení někde kdo tomu rozumí , ikdyž to bude asi taky těžký najít :)
chosepm
Aktivista
Odpovědi: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chosepm »

curdin píše:tak jsem se dnes o to pokoušel hejbal jsem opatrně na obě strany pak zkoušel a měřil.až do extrému kdy to nechtělo chytnout a jen to kouřilo , ale furt mi to ukazovalo -5,4 stupně ať jsem posouval jak sem posouval to číslo se neměnilo..... měnili se akorát ty procenta....
asi nechám udělt rozvody a rovnou seřízení někde kdo tomu rozumí , ikdyž to bude asi taky těžký najít :)
asi jsi koukal do "měřených hodnot"...tak opáčko a udělej to samý v "základním nastavení" ;)
***VAG,PSA,Renault***
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“