Osciloskop

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
kluso
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Osciloskop

Příspěvek od kluso »

Kámoš si chce koupit nějakej osciloskop. Jen na nějaký základy.Nemá servis a nebude se tím živit. Myslíte že toto je funkční ? Já tomu vůbec nerozumím :( ale nějak se mě to nezdá...

http://www.mtaplus.cz/?stred=zbozi_info ... zit=&mena=
ronej
Přispěvovatel

Příspěvek od ronej »

do toho bych nešel, má sice 4 kanály ale vzorkovací frekvence 10 kHz je hodně málo. Je sice výhoda, že je přenosný, já bych koupil tento:
http://www.tipa.eu/cz/produkt/07730011- ... t-ut2025b/
Já mám Tektronix, taky dvoukanál a nevím čím to je, ale je naprosto vzhledově stejný, jenže 3x dražší :( , je ale napájen 230V, tak jedině prodlužka, nebo UPS.
Určitě bude kamarád spokojen. Samplovací kmitočet 250 MS/s a šířka pásma: 25 MHz to je slušné, já mám pásmo 60 MHz, ale dělám s elektronikou a na auto mu to stačí.
Touran 1,9 TDI,74kW PD
stefi
Přispěvovatel

Příspěvek od stefi »

este otazocka co chces v beznej praxi merat 25mhz cudom na aute?snimanie beznych mechanickych dejov nema vecsinou nic spolocne z frekvencnym rozsahom toho pristroja v auto technike ma vyznam aspon podla mna 1 kanal max prenosny alebo 4 a viac kanal s prislusnymi speci sondami ;)
ronej
Přispěvovatel

Příspěvek od ronej »

já ale frekvenční rozsahy neprobírám, rozhodující pro mně je samplovací kmitočet a pro mně je minimum 100 MS/s, ten co mu doporučuji má 250 MS/s. Na tom co si chce koupit žádné rychlé děje neuvidí. Tektronix je úplně jiná kategorie jestli máš trochu o tom přehled a ten čínský klon je dost podařený. Chtěl bych tě vidět, jak měříš na lambdách s 10 kHz vzorkováním, je to pomalé, věř mi. Já mám na multimetru oscil s 25 kHz vzorkováním a je to doopravdy jen informativní.S těma sondama máš pravdu, ale on se tím neživí. No a už se vidím jak budu mít v motoru noťas, přes USB ten oscil. Podle mně oscil. s displejem je o něčem jiném.
Touran 1,9 TDI,74kW PD
PepaS_
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PepaS_ »

ronej píše:já ale frekvenční rozsahy neprobírám, rozhodující pro mně je samplovací kmitočet a pro mně je minimum 100 MS/s
to bys ale měl, neboť šířka pásma ("frekvenční rozsah") úzce souvisí se vzorkovací frekvencí (viz. Shannonův-Nyquistův-Kotělnikův teorém). A samozřejmě musíš také brát v úvahu nejen šířku pásma osciloskopu, ale i připojených vstupních sond...
Astra G Caravan Z16XE 2004
http://www.pepas.cz/ - čeština a slovenština pro vozy OPEL
ronej
Přispěvovatel

Příspěvek od ronej »

ale nemněl, u auta ne a mně dvě sondy stačí, jemu určitě taky.

Kód: Vybrat vše

to bys ale měl,
Touran 1,9 TDI,74kW PD
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“