Výměna chladící kapaliny u VW Passat B5, 66kW
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Výměna chladící kapaliny u VW Passat B5, 66kW
Zdarec všem, chci se zeptat jak správně vyměnit chladící kapalinu, kde vypustit všechnu vodu a kolik se tam celkem vejde? předpokládám, že nějakých 5-6 litrů....a stačí 3 litry modrého Antifreeze? tam píšou, že 1:1 to je do -36 stupňů....musí se to i někde odvzdušňovat či nějak čistit? díky za rady....
Kup si originál Fridex G Plus, teď je to novinka od Velvany. A nevím jak u pasáta, ale do škodovovek, což podléhá stejné normě by měla přijít červená... a né modrá, ta je zase do ostřikovačů 
Odvzdušňovat to nemusíš, udělá se to samo. A pokud jsi tam nelil nic jiného než to co tam má přijít, tak to čistit ani proplachovat nemusíš.

Odvzdušňovat to nemusíš, udělá se to samo. A pokud jsi tam nelil nic jiného než to co tam má přijít, tak to čistit ani proplachovat nemusíš.
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
Když už jsme u toho, tady se můžete podívat jak dopadla ta chladící kapalina, co do svého auta lejete v testo ze září 2006, dle Ústavu paliv a maziv 
Jinak odkaz na ten novej Fridex je tady
To že něco nese označení že splňuje normu výrobce je tím pádem velmi zavádějící. Papír snese všechno. To samé je i u oleju. Někdo tady na fóru psal že je vcelku jedno co se do motoru naleje, hlavně aby to splňovalo normu... Já tvrdím >> není to pravda...

Jinak odkaz na ten novej Fridex je tady
To že něco nese označení že splňuje normu výrobce je tím pádem velmi zavádějící. Papír snese všechno. To samé je i u oleju. Někdo tady na fóru psal že je vcelku jedno co se do motoru naleje, hlavně aby to splňovalo normu... Já tvrdím >> není to pravda...
Volkswagen Golf Plus, MR12, 2.0 TDI - 103 kW, CFHC, 230.000 km
hochu tak na ten kohout bacha je z plastu a rád praská,lepší to je přes hadici na tom neni snad co zkurvitMatrix píše:Dole u chladiče by jsi měl mít kohout, ten povolíš a vyteče ti všechna chladící kapalina. Proplachnout to můžeš destilkou, naplnit otočit v motoru a vypustit, ale osobně bych to nedělal.
Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel
- chiptuning
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
japak to?chiptuning píše:vytece pouze kapalina z chladice,v motoru ti zustaneMatrix píše:Dole u chladiče by jsi měl mít kohout, ten povolíš a vyteče ti všechna chladící kapalina. Proplachnout to můžeš destilkou, naplnit otočit v motoru a vypustit, ale osobně bych to nedělal.
Spojené nádobyváha píše:japak to?chiptuning píše:vytece pouze kapalina z chladice,v motoru ti zustaneMatrix píše:Dole u chladiče by jsi měl mít kohout, ten povolíš a vyteče ti všechna chladící kapalina. Proplachnout to můžeš destilkou, naplnit otočit v motoru a vypustit, ale osobně bych to nedělal.

Re: Výměna chladící kapaliny u VW Passat B5, 66kW
Možná nepatřičný dotaz, ale je nutné chladicí kapalinu měnit i v Octě TDI 1999 ? Doléval jsem pouze G12. V servisní knížce jsem o výměně nic neobjevil. Pokud se mění - mohu použit Fridex G plus ?acer.one píše:Zdarec všem, chci se zeptat jak správně vyměnit chladící kapalinu, kde vypustit všechnu vodu a kolik se tam celkem vejde? předpokládám, že nějakých 5-6 litrů....a stačí 3 litry modrého Antifreeze? tam píšou, že 1:1 to je do -36 stupňů....musí se to i někde odvzdušňovat či nějak čistit? díky za rady....
Re: Výměna chladící kapaliny u VW Passat B5, 66kW
G12 má životnost myslim 4roky nebo 650 000km,tkaže se samozřejmě mění...pokud ten fridex splňuje normu VW TTL774D tak se dá použitKarelM píše:Možná nepatřičný dotaz, ale je nutné chladicí kapalinu měnit i v Octě TDI 1999 ? Doléval jsem pouze G12. V servisní knížce jsem o výměně nic neobjevil. Pokud se mění - mohu použit Fridex G plus ?acer.one píše:Zdarec všem, chci se zeptat jak správně vyměnit chladící kapalinu, kde vypustit všechnu vodu a kolik se tam celkem vejde? předpokládám, že nějakých 5-6 litrů....a stačí 3 litry modrého Antifreeze? tam píšou, že 1:1 to je do -36 stupňů....musí se to i někde odvzdušňovat či nějak čistit? díky za rady....