Už přes měsíc řeším ztrátu chladící kapaliny G12 z passata motor 81kw, AFN, najeto 237 000km, rok 1997. V poslední době se mně ztrácelo cca až 1 litr na 1000km. Po rozdělání plastového deklu z přední části pod motorem byly vidět mapy růžové G12, tak jsem začal přetěsňovat. Začal jsem u plastové příruby u termostatu (opraveno). Chladič měněn asi před 2 roky (nesákne, hadice a spony ok). Dále jsem oddělal plastový dekl z vrchu na motoru a byly vidět další mapy po G12, přetěsnil jsem plastovou přírubu na pravé straně u bloku motoru jak je čidlo na chladící kapalinu + nové těsnění na čidlo (zelené barvy). Dále přetěsnil jsem zezadu na bloku motoru další plastovou přírubu jak jsou další čidla. Všechny hadice nové spony. Po těchto 3 přetěsněných místech dále uniká chladící kapalina. Skoro pokaždé je pod autem skrvna po chladící kapalině, po opětovném vizuelním zhlédnutí je neustále videt jak na pravé straně bloku motoru pod přírubou u čidla chladící kapaliny jsou nové mapy po G12. Je možné že je už špatné těsnění pod hlavou a je zřejmé že to prosakuje těsněním? Co s tím? Auto startuje na brnk, nekouří, výkon normální, žhaví max sekundu. Díky za jakoukoliv radu.
Tesnení pod hlavou, dolej bandu na max, ohrej motor na provozní teplotu, vyber si nakej peknej tahlej kopec a dej tomu kopr. Každej kvalt vytoc aspon do 4000ot a udržuj tu rychlost do toho kopce v tehe otackah. Pkokud ti vyhaže vodu z bandy a rozsvítí se kontrolka že není voda je to jasný.Tlapa píše:Už přes měsíc řeším ztrátu chladící kapaliny G12 z passata motor 81kw, AFN, najeto 237 000km, rok 1997. V poslední době se mně ztrácelo cca až 1 litr na 1000km. Po rozdělání plastového deklu z přední části pod motorem byly vidět mapy růžové G12, tak jsem začal přetěsňovat. Začal jsem u plastové příruby u termostatu (opraveno). Chladič měněn asi před 2 roky (nesákne, hadice a spony ok). Dále jsem oddělal plastový dekl z vrchu na motoru a byly vidět další mapy po G12, přetěsnil jsem plastovou přírubu na pravé straně u bloku motoru jak je čidlo na chladící kapalinu + nové těsnění na čidlo (zelené barvy). Dále přetěsnil jsem zezadu na bloku motoru další plastovou přírubu jak jsou další čidla. Všechny hadice nové spony. Po těchto 3 přetěsněných místech dále uniká chladící kapalina. Skoro pokaždé je pod autem skrvna po chladící kapalině, po opětovném vizuelním zhlédnutí je neustále videt jak na pravé straně bloku motoru pod přírubou u čidla chladící kapaliny jsou nové mapy po G12. Je možné že je už špatné těsnění pod hlavou a je zřejmé že to prosakuje těsněním? Co s tím? Auto startuje na brnk, nekouří, výkon normální, žhaví max sekundu. Díky za jakoukoliv radu.