ethanol
Moderátoři: šulda, Moderátoři
ethanol
Dobrý den zahlid sem na benzince na stojanu nápis etanol viděl jsem to poprve vživotě a vubec nevim do jakych aut se to tankuje jestli do benziňáku nebo nafťáku vážně nevim nemohli byste mi to někdo vysvětlit? cena tam je 22.50 takže to je zajimavy nejsem chemik nebo tak takže otom nemám tuchu předem Vám děkuji za odpověď
-
- Aktivista
ethanol se leje do chřtánu a pak se z toho motá hlava a je veselo
jinak existuje i E85, kde je 85% ethanolu a 15% benzínu a jezdí na to benzínový auta, jen myslím že u moderních aut je potřeba asi i něco upravit, aby chodilo jak má 

Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
- chiptuning
- Aktivista
- Kontaktovat uživatele:
-
- Aktivista
Mno priznam se, ze kdyz jsem videl ty ceny, tak jsem zacal uvazovat, zda se to TDI (se zvysenym vykonem) jeste vyplati. Mimochodem Oleg na to chce zacit jezdit se svym Saabem, tak uvidime.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by 
Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
-
- Aktivista
Mno podle toho, jak se o tom vyjadroval Oleg, tak jen sama pozitiva a socialni jistoty - nizsi spalovaci teploty, delsi dojezd, takze cenove se to jeste dal vyplati (takze vlastne nic zajimaveho pro Lustu
) ). Co jsem se docetl, tak ve Skandinavii na to jezdi zcela bezne a nektere Fordy by to mely mit v serii.
Otazkou je, jak dlouho se ta cena bude drzet, predevsim bych se bal, ze soucasni vykutaleni vycuranci "v cele" si vymysli zpusob jak na to uvalit nejakou radnou dan, ktera by lidem uz zatnula tipec.

Otazkou je, jak dlouho se ta cena bude drzet, predevsim bych se bal, ze soucasni vykutaleni vycuranci "v cele" si vymysli zpusob jak na to uvalit nejakou radnou dan, ktera by lidem uz zatnula tipec.
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by 

Rozlisoval bych smes Benzinu a E85 od ciste E85. Cisty E85 ma vetsi efekt logicky u preplnovanych motoru. Aby to horelo optimalne, je treba vic kysliku, coz turbo splnuje a navic by se zde mohly projevit i dodatecne upravy (= vetsi) IC. Ostate ve Svedsku na to jezdi hlavne Saab a ten snad nepreplnovanej motor ani v arzenalu nemadawe2706 píše:Brácha lije ethanol a natural 50:50 a pocitově jeho honda CRX jede líp.
Asi nemá smysl lít to třeba do Felice

Vidím,že škoda to doporučuje jen do 1,6/75 kW MultiFuel
http://www.skoda-auto.cz/cze/documents/ ... -m0450.htm
http://www.skoda-auto.cz/cze/documents/ ... -m0450.htm