zámek spínací skříňky

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

syncon
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od syncon »

ahoj je stejnej postup vyndani vlozky i u G3 ? potrebuju vymenit elektrickej spodek a nemuzu to vyndat nikde zadna dirka nic :(
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

syncon píše:ahoj je stejnej postup vyndani vlozky i u G3 ? potrebuju vymenit elektrickej spodek a nemuzu to vyndat nikde zadna dirka nic :(
Na trojce musis sundat skrinku z volantu, pak zespodu vytocis križak a je venku. Ale sundat tu skrinku ze sloupku je porod :D hlavne tu redukci na tyci pro volant, praci zdar a pevný nervy. :D
Bugs.Bunny
Aktivista

Příspěvek od Bugs.Bunny »

Zdeněk M píše:
syncon píše:ahoj je stejnej postup vyndani vlozky i u G3 ? potrebuju vymenit elektrickej spodek a nemuzu to vyndat nikde zadna dirka nic :(
Na trojce musis sundat skrinku z volantu, pak zespodu vytocis križak a je venku. Ale sundat tu skrinku ze sloupku je porod :D hlavne tu redukci na tyci pro volant, praci zdar a pevný nervy. :D
Když na to máš přípravek tak je to hned. :) Jde to povolit zahnutým šroubovákem ale lepší je sundat celou spínačku.
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... light=bugs

----------------777 32 60 32----------------
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

Bugs.Bunny píše:
Zdeněk M píše:
Když na to máš přípravek tak je to hned. :) Jde to povolit zahnutým šroubovákem ale lepší je sundat celou spínačku.
Ja vím, mam na to stěrbinový stahovak. ;)
syncon
Aktivista

Příspěvek od syncon »

no to mam radost (LOL)
JARDA2
Přispěvovatel

Příspěvek od JARDA2 »

Ladas píše:jo umíraj...
Na Seatu toledo 98 tdi sem spínací skřínku už dělal dvakrát. Poprvé zhášela auto podruhé nešlo startovat,jen kontrolky se rozvěcely. Ted je to potřetí zase nejde nastartovat kontrolky se rozsvěcej, tak musím vypnout zapnout párkrát s tím zacvakat pak to zase jde. Spínačka je z autokely asi za 120kč Dát tam origo aby byl pokoj? Ještě mě připadá že to takle blbne když stojím někde na slunci a pere to do auta. Kdyby to bylo vyměněný za chvíli tak to neřeším jenže musí volant dolů erbek dolů a tenkrát když sem to dělal než sem přišel na to že to má z boku červíka mohl sem se vzteknout.Dám tam někde čudl jako měla vejda a bude.
Octavinek
Nováček

Příspěvek od Octavinek »

mva1 píše:tak to tady trochu oživím...

ráno mi nešel zasunout klíček do spínačky,tak sem tomu trochu pomoh...(silou)

ale dostal jsem ho tam (šel volnějc)

a když jsem dojel do práce při vypínání auta jsem zjistil,ze klíček

nevypíná rádio a auto nešlo

zamknout dálkou...

Tak jsem zvědavej jestli odjedu,předběžně mám info,že prej je auto stále

připojený na baterku...

Tak to bude vosterj test jak je na tom baterka....

Ach jo to je zase pátek !!!
Tak se mi stalo to samé na Fabii I, ale s tím rozdílem, že jsem normálně auto otevřel nastartoval, jezdil, dojedu ke krámu vyndám klíček a neozvalo se takové to cvaknutí a volant nešel zamknout, radio jsem sundal, takže jsem nevěděl že se nevyplo, ale auto nešlo zamknout...tak jsem dojel do servisu...tam mi řekli..asi ořech..tak čekám co z nich vyleze?
Octavia 1.8T 20V
Fabia RS
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Tak ořech je el. část spínací skříňky, pokud má auto namotáno víc km je lepší ho vyměnit i preventivně ;)
Octavinek
Nováček

Příspěvek od Octavinek »

njn...na Octavii mám 272 500 km a nic... Fabia má 105 650 km a je v čudu...??? Asi častější starty? Ale nechápu pak ty související závady - nejde zamknout volant? Co se tam rozbije??
Octavia 1.8T 20V
Fabia RS
Octavinek
Nováček

Příspěvek od Octavinek »

Tak opraveno...byla tam nějaká nečistota - nějaký úlomek? A za vyčištění si autorizovaný servis Škoda řekl 811,- Kč. Nevím proč sundavali volant, když na šrouby krytu volantu se může po natočení volantu.
Octavia 1.8T 20V
Fabia RS
Dushky888
Přispěvovatel

Příspěvek od Dushky888 »

...lebo sa lahsie vyberaju kryty volantovej tyce, hlavne ten horny
Octavia Combi Elegance 1.9 TDI 81kw ASV
josef10
Aktivista

Příspěvek od josef10 »

JARDA2 píše:
Ladas píše:jo umíraj...
Na Seatu toledo 98 tdi sem spínací skřínku už dělal dvakrát. Poprvé zhášela auto podruhé nešlo startovat,jen kontrolky se rozvěcely. Ted je to potřetí zase nejde nastartovat kontrolky se rozsvěcej, tak musím vypnout zapnout párkrát s tím zacvakat pak to zase jde. Spínačka je z autokely asi za 120kč Dát tam origo aby byl pokoj? Ještě mě připadá že to takle blbne když stojím někde na slunci a pere to do auta. Kdyby to bylo vyměněný za chvíli tak to neřeším jenže musí volant dolů erbek dolů a tenkrát když sem to dělal než sem přišel na to že to má z boku červíka mohl sem se vzteknout.Dám tam někde čudl jako měla vejda a bude.
u octavky vymena orechu spinaci skrinky max . 10 minut :havaj:
martinsidlo
Aktivista

Příspěvek od martinsidlo »

Občas také promáznout zámek spínačky,někdy se zdá,že odešel ořech ale když jsem zámek promázl,v pohodě. Cca 3x na Seatu.Ořech nikdy neměněn.
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,790tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
Honza Kolář
Přispěvovatel

Příspěvek od Honza Kolář »

zdravím, mám stejnej problém. V mechanické části zámku se ulomil ten jazýček.
Elektrickou část jsem vyndal ven, vyloupl i cívku imobilizéru, pak jsem odjistil vložku zámku a vyndal a pak to začalo...
nějaký kroužek, pod mín podložka, pak pružina a pak konec. Něco v tom zámku zůstaloa nechce to ven, volant je zamčenej. Prostě nevím jak dál.
Abych to optavil, se musí koupit celej ten hliníkovej držák s vložku atd a pak z nové vyndat zámek a použít starej? A jak se ten držák sundá, když tam nejsou hlavy na těch šroubech? Násilím? Ten ulomenej jazýček zapadl za ten vehement co už nejde ven, tedy nejde ani zpět, abych odemknul volant.
Jsem z toho pěkne nasr....Jak dál. Poraďte někdo.
Díky Honza (wallbash)
Kolca
tommi 81
Přispěvovatel

Příspěvek od tommi 81 »

Bugs.Bunny píše:Používám na to malý imbus. :)
Tak to je mazaný ,já myslel jaký nemám štěstí že jsem měl pružinu s dlouhým koncem-Š 120 perko krytky spojky na převodovce.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“