jaké pneu

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

spacewerk
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od spacewerk »

najezdim měsíčně cca 5000km, minulý rok jsem tam měl bohužel barum bravuris a po týdnu jedna dopadla takto:

Obrázek

:-D na letošek jsem si nadělil dunlop fastresponse a nemužu si je vynachválit, držej stopu jako das, doufám že to nezakřiknu, a zatim jsou sjetý tak o cca 4mm takže tak 5 ješte zbývá, prohazuju teda cca v červnu vždy, protože předek dotává zabrat.

Touhle dobou jsem barunky už měl skoro jako slicky:-D

Před tim jsem měl Dunlop SP sport 01 a tyky spokojenost

BArum už neni co bejvalo, i když někdo porád tvrdí že je ja NE :-(

Jinak poslal jsem na reklamaci tu rozlicenou barunku a zjisitli že měla nějakou vadu, tak mi za náhradu poslali 4 nový tak ale i tak už barum asi nikdy

jinak jezdin na 195 65 R15 žádnej kozlik ale pohodlí :-D
jordee_23
Aktivista

Příspěvek od jordee_23 »

ja mam velmi dobre skusenosti s bridgestone ER300 turanza letne (mal som ich aj na bawe - taha lahky zadok ..a spokojnost vramci moznosti) potom ich dali aj kamosi a tiez spokojnost a zimne tiez bridgestone LM20 ci LM25 ...

no ale teraz vramci setrenia drbnem asi zimne nove Matadorky M59 tak uvidime :O)

tie barumky mame na sluzobnom a veru za mokra nucela nula nic brzdenia by som povedal ... hlavne ked uz nieco odjazdia
GIV var asz 4mot upraveny
zajac
Přispěvovatel

Příspěvek od zajac »

A máte niekto skúsenosti s MATADOR MP 43 alebo MATADOR MP 46 :roll:
VW Bora 1.9 TDI PD 74kW /ATD/2001, 288/232 GT1749VA, Jednohmota, EGR Off+chip 155Ps 380Nm soft Profitunig + Netopier.
Markus01
Aktivista

Příspěvek od Markus01 »

Jak moc se musí koukat na hmotnostní index při výběru pneu? Řekněme, že na autě má být 91. Co to bude dělat při použití 89 nebo 93?
OI: ASV+S764+hybrid RR Auto+soft Dragpower . HP+Eibach+Strongflex+TT puky+23mm stab . FN-III 312mm
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

zajac píše:A máte niekto skúsenosti s MATADOR MP 43 alebo MATADOR MP 46 :roll:
já bych si matador na auto nedal - po mích zkušenostech...
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
Kejdzus
Přispěvovatel

Příspěvek od Kejdzus »

já mám teda s Barumem jenom dobrý skušenosti;) To co mývali tenkrát ty Brilantis a tak ty byli děsný ale dnešní bravuris 2 sou dobrý,jako nepovídám že sou to nej gumy na trhu ale takovy dobrý střed za docela slušnou cenu.Jinak já jezdím Brigestone ER300 a nemůžu si stěžovat at je sucho mokro porad supr:-)Hlavně že to není čína:D
1pavel
Aktivista

Příspěvek od 1pavel »

spacewerk píše:najezdim měsíčně cca 5000km, minulý rok jsem tam měl bohužel barum bravuris a po týdnu jedna dopadla takto:

Obrázek

:-D na letošek jsem si nadělil dunlop fastresponse a nemužu si je vynachválit, držej stopu jako das, doufám že to nezakřiknu, a zatim jsou sjetý tak o cca 4mm takže tak 5 ješte zbývá, prohazuju teda cca v červnu vždy, protože předek dotává zabrat.

Jinak poslal jsem na reklamaci tu rozlicenou barunku a zjisitli že měla nějakou vadu, tak mi za náhradu poslali 4 nový tak ale i tak už barum asi nikdy

to ti neřekli že se musej nafouknout :D conti dost mizej bridgestony jsou tvrdý je cejtit každej kamínek mě se zamlouvaj michelin pilot
A5 3.0 TDI 210 KW pracovní
škoda 120 L zábava
G7 GTD
prka
Aktivista

Re: jaké pneu

Příspěvek od prka »

Markus01 píše:Otec jezdí s OII a vypadá to že budem muset pořídit nový letní pneu. Chtěl bych něco co chvíli vydrží protože OII gumy na předku přímo žere. Co byste doporučili? Do 3000kč/ks.
Já bych doporučil podívat se na aktuální testy pneumatik takového rozměru, který Tě zajímá. Tyto testy bývají nejoběktivnější, protože jsou prováděny se všemi pneumatikami za stejných podmínek. U každé pneumatiky pak můžeš zjistit paremetry, které Tě zajímají. Hodnotí se většinou chování pneumatiky na suchu, na mokré vozovce, hlučnost, komfort, valivý odpor, opotřebení a některé další faktory. Podle toho jak jezdíš a co upřednostňuješ si pak vybereš danou pneumatiku. Porovnáš ceny dané pneumatiky u různých prodejců na internetu a po obědnání můžeš dokonce sledovat, jak se pneumatiky blíží až k Tvému domu.
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

Zkusil jsem Brilantis 2, zatím příjemné překvapení, auto vcelku sedí hlučnost malá, výdrž uvidím, špička to není, ale za ty peníze jsou výborný i ve vodě fungujou dobře.
G3 Variant synchro
Jura
Přispěvovatel

Příspěvek od Jura »

spacewerk píše: :-D na letošek jsem si nadělil dunlop fastresponse a nemužu si je vynachválit, držej stopu jako das, doufám že to nezakřiknu, a zatim jsou sjetý tak o cca 4mm takže tak 5 ješte zbývá, prohazuju teda cca v červnu vždy, protože předek dotává zabrat.

Já sem na jaře obul SP sport maxx, 205/55 16, ať na suchu nebo mokru nejlepší gumy jaké jsem kdy měl ale po cca 8tkm tam zbývá milimetr do minima.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Nemáš špatnou geošku?
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

Já sem na jaře obul SP sport maxx, 205/55 16, ať na suchu nebo mokru nejlepší gumy jaké jsem kdy měl ale po cca 8tkm tam zbývá milimetr do minima.[/quote]

jestli myslíš dunlop sp sport,tak nevěřím že po 8tis by byly k.o.jak píše Tomas - hledej někde chybu.Já mám Dunlop SP 3000 v tom samém rozměru a jsem spokojený...
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
Jura
Přispěvovatel

Příspěvek od Jura »

Sem to špatně odhadl od oka, zbývá tam ještě lehce přes 2mm nad tím indikátorem opotřebení, ale do zimy s nima už nedohrkám. Geom. je dobrá a sjeté sou rovnoměrně.
Tradewear 240, kolik píšou u těch SP 3000 ?

Chyba asi v řidičovi, sice s tím nikde negumuju, ale jinak brzda plyn.
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

Dneska už se ty gumy nejmenují SP 3000 ale SP 01,jak o nich psal spacewerk.a koupit se dají s rychlostníma indexama jak do 210km/h tak do 240km/h
Jura
Přispěvovatel

Příspěvek od Jura »

OťasTDi píše:Dneska už se ty gumy nejmenují SP 3000 ale SP 01,jak o nich psal spacewerk.a koupit se dají s rychlostníma indexama jak do 210km/h tak do 240km/h
Tradewear číslo je něco jako výdrž, mělo by to na nich být zboku. V řádku ještě s Traction a Temperature.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“