Lidičky kdo mi poradí nejde mi šarik odemikat zámky ve dveřích jsou zatuhlé.Lze je koupit samostatně nebo nějak opravit. Nerad bych měnil klíče od spínačky.Zlobí i dálkové otvírání u řidiče nezamkne zbytek vozu ano a když odemknu zamnkne to u řidiče a zbytek odemkne.Musím odemikat a zamikat na dvakrát, pak mám ale odemčenou nádrž.
Moc dík za odpověď
Tom
Problém se zámky Sharan 1999
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Možná že vypadám jak totální blb ,ale jak se do toho zámku dostanu.musím zhodit tapecírunk nebo to jde nějak přes dveře.Jen pro upřesnění nejde mi tam strčit ani klíč zajede tak do pulky a dál nejde,asi jako když strčíš do fabky sirku.pafka píše:Pravděpodobně máš prasklou podkovičku v zámku . Orig číslo 7M0 837 237 to je na model 1998.
Dík
Ta stavítka se dají dokoupit nebo se musí nějak rozchodit původní.Chtěl bych zkusit se do toho pustit sám jak se vindá zámek to vím je to vcelku jednoduchý.Nevím ale jak ho rozdělat a na co si dát při tom pozor .Ono hledat kolíčky a pérka po celé dílně by nebyl asi žádnej med.pafka píše:Ale vůbec ne , někomu kdo ho umí vyndat a rozdělat , případně vyměnit stavítka.
Dík
Nejsou tam žádný kolíčky, ale ploché stavítka. Musíš odjistit ségrovku , pak vyjmeš podkovičku , pod ní je pérko, to si pamatuj jak tam bylo, vyjmeš vnitřní vložku z toho pouzdra. Pak opatrně vyndávej stavítka, někdy ho musíš vyťuknout (každé je očíslované, tak si to poznamenej), a očistit na jemném brousku. Vyčisti i jehlovým pilníčkem drážky . Slož to zasuň klíč a uvidíš jak stavítka přečnívají. Pokud nemáš jiné , tak si pomůžeš tím že to které moc přečnívá obrousíš . Vložka se musí volně otáčet v pouzdře. Když je to OK, Tak to vymej a promaž vazelínou, no a složto zpátky. Snad jsem Ti pomohl neumím to moc popsat, tak promiň. Takhle si vlastně přestavíš jakýkoliv zámek ke klíči.SWtavítka jsou u VW group prakticky stejná, málo je 4 . Číslované jsou 1, 2, 3, 4.Hodně zdaru a trpělivosti.