Pribrzdovanie kolesa pri pohynani

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

lubos535
Nováček
Odpovědi: 0

Pribrzdovanie kolesa pri pohynani

Příspěvek od lubos535 »

Potreboval by som radu mam octaviu combi 2000 81KW AHF Len pri pohynani a vytoceni volantu do lavej strany zacne mi ABS pribrzdovat prave koleso a citim ze peckuje brzdovy pedal niekedy je to az take ze sa neda pohnut.Ked odpojim niekory snimac otocok vsetko OK akurat mi ABS ide do chyby a nefunguje.Skusal som snimace inu ABS riadiacu a bez zmeny ten isty problem WAG bez chyb.
Dakujem za rady
slovacek.milos
Aktivista

Re: Pribrzdovanie kolesa pri pohynani

Příspěvek od slovacek.milos »

lubos535 píše:Potreboval by som radu mam octaviu combi 2000 81KW AHF Len pri pohynani a vytoceni volantu do lavej strany zacne mi ABS pribrzdovat prave koleso a citim ze peckuje brzdovy pedal niekedy je to az take ze sa neda pohnut.Ked odpojim niekory snimac otocok vsetko OK akurat mi ABS ide do chyby a nefunguje.Skusal som snimace inu ABS riadiacu a bez zmeny ten isty problem WAG bez chyb.
Dakujem za rady
to se trochu musíš naučit povídat peckuje pedál asi se propadá, něktorý snímač odpojíš a všetko \ok :roll: tak to tak nech, abs ide do chyby jaké :? nefunguje, :?

vypiš řídící jednotka ABS závady, pak lok měřených závad všechny kola a brydi kolik ti ukazují kilomerů zda sejně nebo blbosti ;) miloš
Peete
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Peete »

ze mu ide ABS do chyby kdyz odpoji snimac, tak je jasny do jake chyby...

nemenils lozisko??? jestli neni zdeformovanej krouzek...
Nissan Primera SW 1,9 DCi
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

Peete píše:ze mu ide ABS do chyby kdyz odpoji snimac, tak je jasny do jake chyby...

nemenils lozisko??? jestli neni zdeformovanej krouzek...

měl jsem zde 407 podle KTS oba snímače vzadu KO spálená cívka podle ohmetru neprůchodné čidlo, L+P měřil jsem pod sedačkou nad čerpadlem co je v nádrži,

měřil jsem přední čidla měly stejný odpor a při točení kolem se odpor měnil

já jen tak co umí povídat multimetr miloš
sky59
Aktivista

Re: Pribrzdovanie kolesa pri pohynani

Příspěvek od sky59 »

lubos535 píše:Potreboval by som radu mam octaviu combi 2000 81KW AHF Len pri pohynani a vytoceni volantu do lavej strany zacne mi ABS pribrzdovat prave koleso a citim ze peckuje brzdovy pedal niekedy je to az take ze sa neda pohnut.Ked odpojim niekory snimac otocok vsetko OK akurat mi ABS ide do chyby a nefunguje.Skusal som snimace inu ABS riadiacu a bez zmeny ten isty problem WAG bez chyb.
Dakujem za rady
ABS asi vie iba odbrzdovat.... nie je to ASR co ti pribrzduje? to by znamenalo ze auto si mysli ze koleso presmykuje, nebude nalomeny kabel zo snimaca a potom "vyskrkava" vysoke frekvencie ako keby koleso smykalo?

zaroven si myslim, ze toi bude asi naozaj ASR pretoze z bezpecnostnych dovodov moze pribrzdovat len pri malej rychlosti auta, ked prechadzas cez sneh, lad...

si predstav co by to urobilo pri 130 na dialnici keby si to tak pribrzdilo.....

skus ho vypnut, musis mat na to tlacidlo na pristrojovke
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

ASR nic přibrzdit neumí, s ABS má společný jen to, že to porovnává rozdíl otáčení P a Z kol a jednotce motoru posílá hlášku, aby ubrala na výkonu, přibrzdit kolo umí jen EDS, ESP nebo řidič, jak už tu psali jiní, je potřeba porovnat rychlosti na jednotlivých kolech ve VAGu a seš doma ;)
TomášS
Nováček

Příspěvek od TomášS »

mám úplně stejný problém. ESP mi při trochu rychlejším průjezdu levou zatáčkou začne přibržďovat PP kolo. Diagnostika bez závad, úhel natočení volantu odpovídá, snímače ABS při jízdě rovně ukazují stejné otáčky (wallbash). Taky bych potřeboval poradit !!!
Naposledy upravil(a) TomášS dne 17 srp 2010, 09:51, celkem upraveno 1 x.
sky59
Aktivista

Příspěvek od sky59 »

Huml píše:ASR nic přibrzdit neumí, s ABS má společný jen to, že to porovnává rozdíl otáčení P a Z kol a jednotce motoru posílá hlášku, aby ubrala na výkonu, přibrzdit kolo umí jen EDS, ESP nebo řidič, jak už tu psali jiní, je potřeba porovnat rychlosti na jednotlivých kolech ve VAGu a seš doma ;)
pane Huml, to ze pribrzduje mam vyskusane mnohokrat v zime na snehu, neviem ze co to teda je ale na tlacitku mam napisane ASR, ked to vypnem nepohnem sa na snehu, pekne citit ako sa koleso ktore chce smykat pribrzdi == "elektronicka neoptimalna uzavierka diferencialu" ale zato funguje senzacne, na skode 100 alebo 1000 stacilo trosku pritiahnut rucnu brzdu ale bohuzial zbytocne pribrzdovalo obidve kolesa, ale vyslo to tam kde nove auta bez ASr nemali sancu, mam na mysli zimne lyzovacky

a este som si spomenul, ked som kupil auto v r.2003 a raz som na parkovisku s plnym rejdom trosku pridal skoro mi "oddrapilo" vonkajsie predne koleso co to pribrzdilo, rozdiel otacok laveho a praveho predneho kolesa stacil na to, aby si riadenie myslelo ze vonkajsie koleso smyka
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

ASR je protiprokluz, tzn. při protáčejích se kolech snižuje jednotka motoru krouťák, po dobu zásahu ASR bliká varovná kontrolka, EDS je elektronická uzávěrka diferenciálu a mají i auta bez ASR
majkl1
Přispěvovatel

Příspěvek od majkl1 »

Taky není na škodu zkontrolovat tlak v pneu. ESP podhuštěné kolo může detekovat jako začínající smyk a začne kecat do řízení. ;)
Passat 4motion AVF
sky59
Aktivista

Příspěvek od sky59 »

Huml píše:ASR je protiprokluz, tzn. při protáčejích se kolech snižuje jednotka motoru krouťák, po dobu zásahu ASR bliká varovná kontrolka, EDS je elektronická uzávěrka diferenciálu a mají i auta bez ASR

http://500sec.com/asr-anti-slip-reglierung/ nieco od mercedesu...

ja som si vsimol ze kontrolka blika prave v rytme pribrzdovania kolesa

nemusim prekladat: It responds by breaking the slipping wheel and reducing the engine torque. ??

znizenie momentu motora by samotne nestacilo, musi sa pribrzdovat smykajuce koleso == uzavierka diferencialu
majkl1
Přispěvovatel

Příspěvek od majkl1 »

Nehádej se. Je rozdíl mezi ASR a ASR+EDS.
ASR je zkrátka pouhé snížení výkonu motoru řídící jednotkou motoru. S brzdama to nemá nic společnýho. Takže pokud máš jen ABS a ASR, tak ti při prokluzu při rozjezdu nic brzdit kola nebude.
Jiná věc je pokud je auto vybaveno ještě dalšími asistenty (ESP apod.)
Můžeš mít buď (týká se brzd):
samotné ABS nebo ABS+EDS nebo ABS+EDS+ESP apod.
Passat 4motion AVF
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

TomášS píše:mám úplně stejný problém. ESP mi při trochu rychlejším průjezdu levou zatáčkou začne přibržďovat PP kolo. Diagnostika bez závad, úhel natočení volantu odpovídá, snímače ABS při jízdě rovně ukazují stejné otáčky (wallbash). Taky bych potřeboval poradit !!!

ESP má i snímače směrového zrychlení, tam budeš mít chybu.
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
sky59
Aktivista

Příspěvek od sky59 »

majkl1 píše:Nehádej se. Je rozdíl mezi ASR a ASR+EDS.
ASR je zkrátka pouhé snížení výkonu motoru řídící jednotkou motoru. S brzdama to nemá nic společnýho. Takže pokud máš jen ABS a ASR, tak ti při prokluzu při rozjezdu nic brzdit kola nebude.
Jiná věc je pokud je auto vybaveno ještě dalšími asistenty (ESP apod.)
Můžeš mít buď (týká se brzd):
samotné ABS nebo ABS+EDS nebo ABS+EDS+ESP apod.
ja sa nehadam, pisem iba hole fakty: mam O1 rv2003 a iba ABS+ASR a brzdi.....

aj mercedes pise hluposti? precitaj si clanok hore o ASR bez nicoho

PS: som prekvapeny vasimi reakciami, chcel som byt "akoze hlupy" nech pridete na to sami ale to asi nejde :-) ja to auto mam a viem co robi, ja na nom jazdim a nie vy

tu je komplet vsetko co tam je, nasiel som to v archive ked som kupil auto tak som si to prepisal, ja som to nelustil ked som to kupoval napisane bolo ASR+ABS nic ine a auto je dost stare na ESP a ine srandicky

EOA 1DO 3BS 3AF 1KP 6FB 1AJ 3FA
1N6 1NL H3E 4UE 4R4 3NW 3QT 4XO
4A3 8L3 JOL 7AA 8GL 6YO 9AK 8RM
7QO 8AA 8QK 8XO 4K3 B59 G15
3L3 9P1 Q4H 7XO 9WO 8WD 7AO 3GA
QG2 OGE LO6 7P4 FOA
Byrto
Přispěvovatel

Příspěvek od Byrto »

pane Humle(som myslel ze ste profik na urovni) no ale teraz ste ma sokovali stym co ste napisali: ze asr nebrdi - SAMOZREJME ZE ASR BRZDI a brzdi vdaka abs ale v pomalsich intervaloch KOLA A VYKON NEZVYSUJE!!! a nie ze znizuje vykon ako pisete...
TDI
strielam v nutnej obrane a krajnej nudzi
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“