ahoj.měnil jsem s kamarádem vnější kineťák na superbu 2,5 tdi. a po složení, když jedu tak cca 10 - 15 km/h a lehce začnu brzdit tak začne kopat do pedálu abs. přitom je suchej asfalt a na brzdu nějak nedupu a hlavně jedu skoro krokem.
když to rozjedu na 80 a zahamuju tak vše ok až do zastavení , auto jede rovně a žádný abs....
kde je chyba?
kineťák 2,5 tdi
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Tato chyb se projevuje docela casto po zasahu do napravy, pokud jste spravne nalisovali krouzek ABS na poloosu, nebo uz tam byl se spravnym poctem zubu a rozmerem, tak je treba doklepnout snimac otacek co nejbliz ke krouzku, ale ne nadoraz, aby drel o krouzek!
Takhle dostava RJ ABS mylne informace od tohoto konkretniho kola, resp. si mysli, ze je ve smyku.
Takhle dostava RJ ABS mylne informace od tohoto konkretniho kola, resp. si mysli, ze je ve smyku.
Jo, jo, někdo mi tady poradil u Opla, který kopal při větším sešlápnutí na levém předním kole, že může mít prasklý drážkovaný kroužek ..a tímto mu děkuji..byl prasklý...
Je sice divné, že s tím nikdo nic nedělal, ale možné je všechno..třeba ty tuhé mrazy a následné oteplení udělalo své...
Je sice divné, že s tím nikdo nic nedělal, ale možné je všechno..třeba ty tuhé mrazy a následné oteplení udělalo své...
nepropadat panice...
tak jsem to celý vyndal přeměřil se starým kineťakem. vše stejne . dal jsem nové čidlo abs. zatlačil nadoraz. povytáh zpět o cca 2mm a dělá to furt. prostě levy kolel když šlapnu lehce na brzdu tak se hned spíná abs.
na vagu to ukazeje špatnou rychlost kola oproti ostaním .... nechapu proč , když jsem jenom povolil 3 šrouby vyměnil kineťak a na žádný draty nešahal. asi se nechám podat a zejedu do škodovky .........
na vagu to ukazeje špatnou rychlost kola oproti ostaním .... nechapu proč , když jsem jenom povolil 3 šrouby vyměnil kineťak a na žádný draty nešahal. asi se nechám podat a zejedu do škodovky .........
do skodovky nejezdi..... a nehazi ti ten snimaci krouzek ?curdin píše:tak jsem to celý vyndal přeměřil se starým kineťakem. vše stejne . dal jsem nové čidlo abs. zatlačil nadoraz. povytáh zpět o cca 2mm a dělá to furt. prostě levy kolel když šlapnu lehce na brzdu tak se hned spíná abs.