Přetlaková klapka V71 - vyřešeno

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

liboro
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od liboro »

Johny_RS píše:Časta zavada,buď prasknute stredne ozubene kolečko alebo motorček nepritlača o tie ozubene kolečka.Mohol by si spraviť ake foto,potom to dať do FAQ lebo sa tu každy na to pýta dookola (noteeth) Ako ak nepouživaš vnútorný okruh tak nie je to nič vážneho da sa aj s tym jazdiť ;) Lebo novy servomotorček stoji okolo 4500Kč a v cc-autodiely stoji novy 1279Kč.
Johny_RS,
nepiš nesmysly, servomotor klapky V71 ovládá kromě klapky vnitřní cirkulace taky klapku náporového vzduchu a tím pádem reguluje teplotu v autě, takže pokud nefunguje správně auto nemusí dobře topit, nebo chladit. Prostě není dodržen požadovaný poměr chladného a teplého vzduchu požadovaný řídící jednotkou klimy.
Johny_RS
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny_RS »

liboro píše:
Johny_RS píše:Časta zavada,buď prasknute stredne ozubene kolečko alebo motorček nepritlača o tie ozubene kolečka.Mohol by si spraviť ake foto,potom to dať do FAQ lebo sa tu každy na to pýta dookola (noteeth) Ako ak nepouživaš vnútorný okruh tak nie je to nič vážneho da sa aj s tym jazdiť ;) Lebo novy servomotorček stoji okolo 4500Kč a v cc-autodiely stoji novy 1279Kč.
Johny_RS,
nepiš nesmysly, servomotor klapky V71 ovládá kromě klapky vnitřní cirkulace taky klapku náporového vzduchu a tím pádem reguluje teplotu v autě, takže pokud nefunguje správně auto nemusí dobře topit, nebo chladit. Prostě není dodržen požadovaný poměr chladného a teplého vzduchu požadovaný řídící jednotkou klimy.
To je pravda.Ja mam túto chybu a jazdim s tym a zatial fpohode.Pytal som sa klubakov a dostal sa taku odpoveď,že pokial nepouživam vnútorny obeh tak sa da jazdiť aj bez toho.Pokial ide servomotorček ako tak by,nemal byť problem ak nepotrebujem uzatvoriť vnútorny okruh. Dik za doplnenie,ale dostal som taku odpoveď od chalanov ktorý maju podobný problem (noteeth)
VW GOLF IV. 1,9TDI 66kW ALH :-)
OťasTDi
Aktivista

Příspěvek od OťasTDi »

čistě teoreticky.když tu klapku resp. klapky nerozběhám a nechám je ve spodní poloze,bude teda nějaký problém,nebo ne?
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
Johny_RS
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny_RS »

Ten servomotorček otvara a zatvara vnútorný okruh a nastavuje nasavanie vzduchu do sacej šachty,teda ked stojiš je samizda otvorena a ako sa pohneš tak naporovy vzduchy by bol velky tak postupne zvyšovanim rýchlosti sa pritvara a nastavuje climatronic požadovany pomer napr.vzduchu z vonku a klimy alebo ohrevany vzduch.Skratka musi aspon trochu ten servomotorček isť,mne ide len do polovičky teda pritvara zmiešavaciu klapku ale ked dam vnútorny okruh tak nedokaže zatvoriť vnútorny okruh,kedže je zlomene stredove kolečko,tak nedokaže utiahnuť tu klapku,tak mi ho neuzatvori.
Viac ti možno poradi liboro,ja som len laik,nie som vyučený v odbore,len som ti chcel poradiť,kedže som to už absolvoval a mal som to,už rozobrate :D
OťasTDi
Aktivista

Přetlaková klapka V71 - vyřešeno

Příspěvek od OťasTDi »

je to už starší vlákno,ale zapoměl jsem ho doplnit o výsledek a myslím,že by to třeba mohlo někomu pomoct.než tu klapku budete někdo případně vymontovávat,z důvodu chybové hlášky ve vagu - udělejte nejdřív vagem Základní nastavení climatroniku,ať jí nemontujete zbytečně jako já...pokud to nepomůže,tak pak teprve asi bude chyba v těch plastových převodech,ale u mě pomohlo tohle...
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
Johny_RS
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Přetlaková klapka V71 - vyřešeno

Příspěvek od Johny_RS »

OťasTDi píše:je to už starší vlákno,ale zapoměl jsem ho doplnit o výsledek a myslím,že by to třeba mohlo někomu pomoct.než tu klapku budete někdo případně vymontovávat,z důvodu chybové hlášky ve vagu - udělejte nejdřív vagem Základní nastavení climatroniku,ať jí nemontujete zbytečně jako já...pokud to nepomůže,tak pak teprve asi bude chyba v těch plastových převodech,ale u mě pomohlo tohle...
To zakladne nastavenie som ti starec zabudol pripomenuť (LOL).Ale som rád,že si chybu vyriešil ;)
standa80
Sběrač informací

Příspěvek od standa80 »

Zdar lidi tak jsem to v sobotu zkoušel opravit.... najít servomotorek a vymontovat ok ...
Kolečko sem zalepil a drží... jenže na kolečku je jezdec potenciometru na kterém upadl jezdec...

Servomotorek otevírá a zavírá ale bohužel diagnostika nepozná polohu a háže defekt...

Takže musím stejně koupit asi novej....

Když ale vím jak se to tak krásně montuje zpátky tak se mě do toho nechce.. (wallbash) (wallbash) (wallbash)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“