Motor 1,5dci 105ps Renault
Moderátoři: šulda, Moderátoři
- daniel.987
- Přispěvovatel
Motor 1,5dci 105ps Renault
Docela vážně uvažuju o tomto motoru v Grand Sceniku.Máte s ním někdo zkušenost? 

Sharan ASZ
Octavia AGR
Octavia AGR
105 koní v Grand Scéniku?! To ti pojede leda z kopce 
Mám Lagunu II 1.9 dci 105 HP předělanou na 120HP verzi (výměna turbíny a ŕj) a teprve teď se s tímhle autem dá jezdit. Stejně si ale už hledám termín v kalendáři kdy to povezu na čip. Se 105HP motorem jsem měl pocit že tahám valník, předjíždět se dalo max. na trojku. A to si myslím že Grand Scénik je o nějaký to kilo těžší.
Navíc maloobjemový diesely mají špatnej zátah v malejch otáčkách, zkus se podívat na průběh výkonu a km v renaultím propagačním katalogu.

Mám Lagunu II 1.9 dci 105 HP předělanou na 120HP verzi (výměna turbíny a ŕj) a teprve teď se s tímhle autem dá jezdit. Stejně si ale už hledám termín v kalendáři kdy to povezu na čip. Se 105HP motorem jsem měl pocit že tahám valník, předjíždět se dalo max. na trojku. A to si myslím že Grand Scénik je o nějaký to kilo těžší.
Navíc maloobjemový diesely mají špatnej zátah v malejch otáčkách, zkus se podívat na průběh výkonu a km v renaultím propagačním katalogu.
- daniel.987
- Přispěvovatel
No já taky nejsem závodník, věř mi. Ale jezdit z dieselem co začíná zabírat až od 2200 rpm po městě s 1600 kg těžkým autem je sebevražda. Tyhle objemy se montují do Fóbií, Meganů a podobnejch aut pro holčičky.daniel.987 píše:Dík, zkusí se s tím nejdřív svézt a uvidím. Nejsem závodník, to už mě přešlo, po dálnici(v česku) jezdím do 130. Spíš mě zajímaly problémy a závady těchto motorů.
Máloco se vyrovná pocitu zoufalství, kterej zažiješ, když začneš předjíždět nějakej pekáč v 70ti, proti tobě tse blíží Tatra a auto na plyn reaguje jenom hučením a čoudem.
Tak asi tak.