jaky pořídit kabel a prog.?

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Package
Aktivista
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Package »

Ondras83 píše:kup si kabel KKL vag, je to na VW koncern do roku výroby zhruba 2004, k tomu se dá stáhnout na netu vag-com zadarmo i s key genem...to ti dokáže ukázat a mazat chyby, měřit hodnoty a dělat logy...

na novější (zrhuba od toho 2004) potřebuješ už kabel hex-can, protože komunikace probíhá po can-busu, což je datová sběrnice v autě...to je vysokofrekvenční komunikace a to kabel KKL nezvládá, ale ten vag-com to zvládne...bohužel, já sem samotnej kabel HEX-CAN na vag-com neviděl a taky ho shánim...

už je ti to trošku jasný?
vag com je SW..kabel je HW + HWkluc vo vnutri
samotny kabel nezozenies...pretoze kazdy HEX je s HW klucom a tym padom nepotrebujes nic zhanat.prihlasis sa na stranku vyrobcu ci predajcu kablu a stiahnes najnovsi soft.teda pokial nemas klon ktory je specialne nastaveny len na nejaku verziu SW..ak das inu zmazes si HW kluc v kabli a uz nepojde vobec..
Ropák je ropák....pokiaľ klepe tak ide..
georg998
Přispěvovatel

Příspěvek od georg998 »

Diky za tip :)
omega001
Přispěvovatel

Ruční čtečka

Příspěvek od omega001 »

Zduř chlapi,řeším zásadní problém.Mám v práci čtečku od Autelu OBD II,takže mi bere auta benzín od 2000 a nafta od 2003.K tomu máme ještě malou texu pro livedata,ale taky OBD II.Občas se stane,že k nám přijede auto,hlavně vw koncern,který není obdII,ma diag zássuvku a autel mi to nenahlásí. Našel jsem na netu toto: http://www.torriacars.cz/www-torriacars ... VW-koncern ale nejsem si jistý jestli to k něčemu bude,aby to taky nemělo jen obdII. Mělo by to být převážně na zjištění závady,smáznutí a livedata. Jde mi v podstatě o zjištění příčiny,co opravit. Hlavně to nesmí být jen OBDII.
mino182
Přispěvovatel

Příspěvek od mino182 »

KKL s redukciou 2x2
Fiat Stilo 1,9 JTD 85 kW
omega001
Přispěvovatel

Příspěvek od omega001 »

Pánové co si myslíte o tomto ?http://www.e-mobiles.cz/produkty/auto-m ... audi-skoda jde mi o to abych to nekoupil a pak neletěl rovnou do popelnice,píšete tu stále o optočlenech,že jsou na houby,tak abych nenaletěl ...
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Když si přečtu z popisu:
Spolupracuje s programy VAG-COM do verze 409-1, VWTool, GMTool a dalšími kompatibilními s OBD II
Balení obsahuje bezplatný software a nutné ovladače...
Tak je jasné, že neumí CAN-BUS.
A tohle:
Proč stojí za to pořídit si tento produkt?
Jelikož lze velmi snadno zkontrolovat, zde např. námi kupované auto má všechny airbagy funkční, díky čemuž víme, zda bylo bouráno, účinnost airbagů atp. Můžeme ušetřit spoustu peněz tím, že se vyhneme připojování auta k počítači v servisu! Takovéto připojení stojí 100 až 200 bez DPH!

To už je no comet.
Možná by stálo za to tam zavolat, aby poradili, kde to za tu zelenou napíchnou a zjistí, jestli to nebylo bourané a žádný kabel nekupovat.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
omega001
Přispěvovatel

Příspěvek od omega001 »

Takže jinými slovy na ho*no . Luxusní cena za 10 minut nervů a pak letenku do popelnice. Tak mi něco doporučte ,neříkám že za 5 korun,ale devítku ta taky stát třikrát nemusí. Fakticky se jedná jen o koncern do r. 2004 , na novější už mám texu :-) Ale ta umí jen OBDII ,takže passat 2001 mi to nepřečte :-(
mino182
Přispěvovatel

Příspěvek od mino182 »

nerozumiem, čo by malo byť na tom kábli zlé. to že to popísali ako keby išlo o niečo extra je dnes už bežný marketing... každopádne, ten kábel je presne na to čo potrebuješ. Riešiť či bude komunikovať s can-bus alebo nie nemá v tvojom prípade žiadny význam. Ak teda platí toto: "Mělo by to být převážně na zjištění závady,smáznutí a livedata" a toto: "Fakticky se jedná jen o koncern do r. 2004", kľudne ho kúp.
Fiat Stilo 1,9 JTD 85 kW
omega001
Přispěvovatel

Příspěvek od omega001 »

Ještě jsem našel jednu redukci
Odpovídá normě ISO 9141-2 a 14230. Díky tomuto zapojení lze kabel používat se software VAG-COM až do verze 4.09 jakož i hardwarově náročnými programy pro nastavování tachometrů, airbagů a imobilizérů. Nejedná se o provedení s tzv. optokouplery - optočleny, které nefungují korektně.
Obsahuje průmyslový K-Line chipset Si 9243A, který převádí komunikační linku na počítačovou TTL přesně dle normy a dále obsahuje obvod MAX232.
je to na http://www.antiradary-distributor.cz/va ... 20382.html
Dokud neumíš létat,musíš se v tom naučit chodit.
Mercedes Star + Vag KKL + origo Hex-can + Lexia
omega001
Přispěvovatel

Příspěvek od omega001 »

Vyřešeno. Koupil jsem tento kabel,http://www.e-mobiles.cz/produkty/auto-m ... audi-skoda,mám ještě program VagCom 3.04,v češtině,rozumím tomu já i mechanik- lama přes počítače. Zatím spokojenost. Pro vyčtení a smazání závad to plní absolutně svůj účel.
Dokud neumíš létat,musíš se v tom naučit chodit.
Mercedes Star + Vag KKL + origo Hex-can + Lexia
001marcus
Přispěvovatel

Příspěvek od 001marcus »

a co tdi graf, nebo test akčních členů? ,..u mě teda nefunguje , s timto sw,...chce to aktivační kod,....
Vag-com byl je a bude :-)
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“