prosím, máte někdo zkušenosti s následujícím?
Vozidlo: VW Transporter T4, motor 2,4d AJA 55 kW, mechanické rotační čerpadlo, ručně ovládaný přesuvník vstřiku na studené starty.
Problém: Nechal jsem u známého (šikovný a zkušený automechanik vlastnící totéž vozidlo) vyměnit rozvody a on při té příležitosti vyměnil i drážkovaný řemen pohánějící čerpadlo. No a od té doby auto nejede

Řešili jsme to spolu, prý to měl postavené na ryskách a jen vyměnil řemen. Nemám důvod mu nevěřit. Zvláštní bylo, že motor byl "hluchý" a špatně táhl jen při zataženém přesuvníku vstřiku (jak má být při teplém motoru), jakmile jsem přesuvník vytáhl, běžel zase jako dřív. Vzhledem k "náročnosti" úkonu jsem se do nápravy pustil sám a přidal trochu předstih na čerpadle. No a od té doby jsem to dělal snad šestkrát a najel pár tisíc kilometrů. Jednou jsem to "nafóroval" tak, že motor běžel jak utržená lokomotiva (teda, bavíme se o 55 kW v téměř dvoutunovém autě

Teď naposledy jsem si dal tu práci, že jsem všechno puntíčkářsky nastavil na rysky, možná je tam o chloupek větší předstih, než by měl být (protože když to bylo přesně, tak motor na volnoběh zakopával), a situace pořád stejná: při zataženém přesuvníku motor sice hezky jemně přede, ale při akceleraci mírně škube a hlavně je takový udušený, auto skoro neuveze, zatímco dřív jsem po dálnici jezdil v pohodě 130 km/h a motor se volně točil, teď je to plný plyn a s bídou 120. Stačí však vytáhnout přesuvník a motor sice trochu zhrubne, ale škubání je pryč, akcelerace slušná a na dálnici se musím hlídat, aby mi to pořád nelezlo ke 140. Selskou logikou, která ovšem s logikou automechanickou nemusí mít nic společného

Díky za rady