Posilovač brzd s ESP a bez ESP, jaký je mezi nimi rozdíl?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Nováček
Posilovač brzd s ESP a bez ESP, jaký je mezi nimi rozdíl?
Ahoj všem! Mám dotaz, snad mi někdo poradí. Odporoučel se mi posilovač brzd na Octavii, někde přisává falešný luft, je to slyšitelné někde od pedálu. Chystám se na výměnu, ale vrtá mi hlavou, jaký je rozdíl mezi posilovačem s ESP a bez ESP? Mám dojem, že budou úplně stejné, mimo ceny...bez ESP je za cca 900kč a s ESP od 4000kč do 12000kč, což mi přijde jako přeháňka! Co vy si o tom myslíte? Moc díky všem za odpovědi a zdravím vás Dr.Buben11
Octavia Combi 2003 1.9 TDi 81kw
Octavia Combi 2003 1.9 TDi 81kw
posilovač rozdíl
větší není,posilovače jsou stejný oba 10 palců,liší se pouze ''doplňky'' držákem na kabel a tepelným štítem.Rozdíl je v hlavním brzdovém válci,ten má snímač tlaku.

cosby píše:Mám dojem že pro ESP je větší
-
- Nováček
Díky všem za odpovědi, já jsem získal informaci, že záleží na ročníku a typu brzd. Pokud je tam jednotka ABS Mark 20, tak je potřeba posilovač tzv. aktivní booster, který vytváří přetlak pro ESP, pokud je tam Mark 60, tak potřeba není, protože přetlak vytváří jednotka ABS, z toho usuzuji, že asi úplně stejné nebudou, proč jeden může stát kolem 900kč a jiný zase až 12000kč?
napiš číslo posilovače 03-786X-XXXX.4 ,nebo 1JX XXXX pak se o tom můžem bavit dál
Dr.Buben11 píše:Díky všem za odpovědi, já jsem získal informaci, že záleží na ročníku a typu brzd. Pokud je tam jednotka ABS Mark 20, tak je potřeba posilovač tzv. aktivní booster, který vytváří přetlak pro ESP, pokud je tam Mark 60, tak potřeba není, protože přetlak vytváří jednotka ABS, z toho usuzuji, že asi úplně stejné nebudou, proč jeden může stát kolem 900kč a jiný zase až 12000kč?
-
- Nováček
-
- Nováček
-
- Nováček