v com moze byt problem Turbo vaha vzduchu alebo N75

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

GeneHawkins
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od GeneHawkins »

Vypadá to opravdu na nefunkční regulaci turba, je tam vysoký tlak. Jak jsi VAGem ten N75 kontroloval?
jstrbaster
Nováček

Příspěvek od jstrbaster »

N75 sa kontroluje cez akcne cleny.

Ak je este dostatocny podtlak tak vidno na turbe ako sa pohybuje. Ak uz nie je podtlak v systeme kontroluje sa ci spina rele v N75
O1 1.9TDI 81KW
jstrbaster
Nováček

jstrbaster píše:Mam podobný problem. octavia 81kw rv 2000 motor AHF.

Turbo som mal vyhodene von ale nedokazal som ho po dvoch tyzdnoch oblevania WD-ckom otvorit. Regulacia isla velmi lahko tak som sa vykaslal na cistenie a vratil ho naspat.

Kontroloval som N75 pomocou vagu, vsetko islo v pohode

tu je log
po prvom akcelerovani padol motor do nudzaku

http://leteckaposta.cz/176797173

v ten den som si spravil graf v k-power
Obrázek

Teraz skusim vymenit N75 a potom asi turbo (len ci to pomoze)
este ma napadla jedna vec a to nedostatocny podtlak v systeme, ale to by asi bolo poznat na brzdach
O1 1.9TDI 81KW
jstrbaster
Nováček

Dnes som sa s tym chvilu hral a zistil som ze medzi tiahlom z banky a tiahlom od turba je mala vola. Je to sice iba mala vola ale ked tie tiahla chodia iba par centimetrov tak ma napadlo ci to nevadi ?

Mozem jazdit aj bez regulacie (tzn odpojena podtlakova hadicka od turba)?
Dnes som to skusal a sice v spodnych otackach to nemalo tah ale aspon to nepada do nudzaku na dialnici.
O1 1.9TDI 81KW
jstrbaster
Nováček

Dnes som kontroloval regulaciu cez zakladne nastavenie kanal 11. Tiahla na turba bez zadrhavania. Tlak turba s apohyboval od 970 do 1120(to je tlak na volnobehu s otvorenymi a zatvorenymi klapkami). Su to dobre hodnoty ?
O1 1.9TDI 81KW
jstrbaster
Nováček

Z logu vidno ze riadiaca vyzaduje az 2142mbar. Zevraj max co by mala vyzadovat je 1900.

Znamena to ze je upravovany soft ?
O1 1.9TDI 81KW
robkom
Sběrač informací

Příspěvek od robkom »

no a uz som zasa pri probleme s nudzakom, po tyzdni som vypadol z mesta aked som chcel predbiehat tak to padlo.
v autemam staru N75 ku nakolko mi to po výmene Váhy vzduchu nerobilo uz.

skusil som spravit log na jednom som sice mal plny plyn len neskoro zapnute logovanie to som zistil az doma.

http://leteckaposta.cz/482612200
GeneHawkins
Přispěvovatel

Příspěvek od GeneHawkins »

Hele, komu není rady, tomu není pomoci.
houmik
Přispěvovatel

Příspěvek od houmik »

Mam podobny problem u svy Octavie I 81 kW ASV.

Provedeny upravy:
trysky Sprint 764 + lehky odladeni chipem na ca. 105 kW (uprava provedena v cervenci letosniho roku)

Auto jezdilo po uprave krasne lehce, slo paradne za plynem atd, maximalni spokojenost. Je to asi 2 tydny, co jsem auto nastartoval, najel na dalnici, zahral ho, a potom jsem pomalu zrychloval az na 200-210 km/h (uz v tu chvili se mi zdalo, ze ten maximalni vykon nekam zmizel). Mezi tim jsem zpomaloval a zase zrychloval... jel jsem tak "delsi" chvili kolem 190 km/h, pak to padlo z niceho nic do nouzaku, proste ne hned pri prekroceni nejaky hranice otacek, ale az po chvili v tech rychlostech. Udelali jsme nejaky logy, ale nevim, jestli budou spravne.

Turbo:
http://www.edisk.cz/stahni/78041/Logs.rar_12.9KB.html

Vaha:
http://www.edisk.cz/stahni/14127/Log_va ... .76KB.html

VAG vypisuje chybu: prekrocena horni mez plniciho tlaku (nebo tak nejak). Ze vseho, co jsem kde precetl, jsem pochopil, ze by to mohla delat regulace a nebo lopatky, jenze ostatnim se to projevuje pri prekroceni treba 3000 otacek, ale ja to muzu tocit jak chci a nic se nestane, jen proste po delsi dobe pri vyssi rychlosti to tam spadne. Dalsi problem je v tom, ze auto jako by ztratilo na svy sviznosti a lehkosti, co melo po uprave, proste se nekam vytratil vykon. Jen dodam, ze turbo nekouri, auto poctive dochlazuji, olej se meni po 8-10tisicich km... Mohl by se nekdo mrknout na ty logy, jestli se z nich da neco vycist?
sabikeuk1
Přispěvovatel

Příspěvek od sabikeuk1 »

robkom píše:no a uz som zasa pri probleme s nudzakom, po tyzdni som vypadol z mesta aked som chcel predbiehat tak to padlo.
v autemam staru N75 ku nakolko mi to po výmene Váhy vzduchu nerobilo uz.

skusil som spravit log na jednom som sice mal plny plyn len neskoro zapnute logovanie to som zistil az doma.

http://leteckaposta.cz/482612200
Daj tam ten novy N75 - mas tam vysoke hodnoty 94,4% a tlaci to nenormalne vela.

Potom tu nahod novy log.
AUDI TT 1.8 T QUATTRO 225bhp - predane :-(
AUDI A4 1.9 TDI PD130 AWX 135.000 skutocnych km - bez uprav ;-)
houmik
Přispěvovatel

Příspěvek od houmik »

Zkusil by se nekdo podivat na ty moje logy, hodilo by se mi, kdybych znal behem dnesniho dne nejaky nazory... bud znovu nalogovat a nebo eventuelne zkusit v pondeli mechanika, jestli by nevymenil hadicky, ventil atd. V utery musim s autem zase odjet pryc a na nic nebude cas :(
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

Turbo hůř reguluje. Může se stát, že občas se zadře régl a proto ti to hodí nouzák. Zkontroloval bych baňku, jestli se nezadírá rezem a páčka regulace chodí opravdu volně. Až bude turbo tlačit požadavek, tak zkontrolovat váhu.
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
houmik
Přispěvovatel

Příspěvek od houmik »

Takze i ta zhorsena regulace turba muze mit vliv na ubytek vykonu? Zas tolik se v tom nevyznam, tak se asi hloupe ptam... (LOL)
dhfool
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dhfool »

Může i nemusí. :) Každopádně ten nouzák vidím na tu regulaci. Pokud by se všechno hýbalo lehce, tak bych zkusil dát větší předpětí na baňce.
Po vyčištění, nebo seřízení turba bych teprve řešil ten výkon. Taky ty logy zkus točit až do 4000ot a zkus nalogovat i předstřik na té dálnici, kdy to "nejede".
Škoda Fabia SDI - Žihadlo Edition
Škoda Superb II 1.8 TSI DSG-7
SuperVAG Comfort VW/PSA 2017
BMW DIS/GT1 v57 /ISTA D
houmik
Přispěvovatel

Příspěvek od houmik »

Ok, domluvim se na vycisteni. Sam diagnostiku nemam a vetsinou jezdim sam, takze na ty dalnici to nenaloguju. Ale proc se to dostane na tu vysokou rychlost, chvili to v ni drzi, ale po chvili to padne do nouzaku, to mi prave hlava nebere.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“