predehrev motoru....zima se blizi:-)

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

mir77
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od mir77 »

Schválně se zeptám, jakou baterku ;)
Octavia 1.9 TDI Ambiente 81 kW ASV, r.v. 2002

V minulosti:
Favorit 136L, r.v. 1989, LPG
Felicia 1.3 LXi, r.v. 1997, LPG
Fabia Sedan 1.4 MPi Classic, r.v. 2001, LPG
vynecht
Přispěvovatel

predehrev motoru....zima

Příspěvek od vynecht »

Těch 20 min ti ta 77Ah baterka vydrží a měl bys nastartovat, pak je důležitý alespoň stejnej čas nechat běžet motor ( někam jet), pokud bys jel třeba jen 10 min. tak se nedobije na plnou kapacitu a je potřeba ji dobít nabíječkou jinak ti třeba za jeden dva roky odejde (nemá ráda když je často nenabitá na plnou kapacitu). Jedna z výhod tý 100 Ah je že to můžeš necht dýl běžet a nevadí třeba sem tam krátká jízda (třeba jednouz za týden)
Montáž, úpravy a repase nezávislého topení Eberspächer, Webasto (předělání příhřevů spouštění na dálkové ovládání nebo mobil)

Sharan 215/460, Octavia 190/460

Výstavba a rekonstrukce interiérů http://www.neza-interiery.cz/
mir77
Aktivista

Příspěvek od mir77 »

Tak já to potřebuju hlavně, když jedu z práce. Dělám v Praze noční a bydlím v Teplicích. Mám vždycky nárazově víc šichet najednou, takže jsem v práci třeba celej vejkend, od pátku večera do pondělí rána. Takže ideál 20 min před odjezdem to rozpálit a potom hodina cesty dom :)
Každopádně možná tu větší ještě splašim. Ale nejdřív to prubnu ;)

V minulosti:
Ceco
Sběrač informací

Příspěvek od Ceco »

Len neskusajte to, co jeden inteligent minulu zimu. Bolo to aj v spravach. Pod Aviu si dal nachvilu prenosny elektricky ohrievac. Odisiel domov a ked sa zachvilu vratil, Avia bola uhorena. (LOL)
Audi A6 Avant 2002, 2.5 TDI BFC 120kW (163ps)
mir77
Aktivista

Příspěvek od mir77 »

Ahoj, poradte prosim nekdo, kdo ma vhled do problematiky webasta. Davam Webasto E do Octavie I 1.9 TDI 81 kW. Jakej je rozdil mezi jehlou do nadrze a teckem? Pan, co mi to bude delat, ze staci tecko, ale nerad bych neco prosral :) Diky za rady ;)

V minulosti:
century
Sběrač informací

Příspěvek od century »

Jsem myslel, že to webasto běží na naftu z nádrže a né na baterku ne?
pitrsss
Přispěvovatel

Příspěvek od pitrsss »

century píše:Jsem myslel, že to webasto běží na naftu z nádrže a né na baterku ne?
naftu musíš něčim zapálit,musíš ji do bufíku dopravit a musíš hejbat vodou v okruhu -na to všechno potřebuješ el.proud a ten bereš z baterky
g3 tdi ahu,octa asz
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

nemluvě o větráku topení... aby jsi to teplo z vody dostal do interiéru...
mistrkutil
Přispěvovatel

Příspěvek od mistrkutil »

A co pořídit vyhřívanou garáž třeba u sousedky ;) a sám zahřát na oplátku ji :-D
T4+B5,5
vynecht
Přispěvovatel

Příspěvek od vynecht »

mir77 píše:Ahoj, poradte prosim nekdo, kdo ma vhled do problematiky webasta. Davam Webasto E do Octavie I 1.9 TDI 81 kW. Jakej je rozdil mezi jehlou do nadrze a teckem? Pan, co mi to bude delat, ze staci tecko, ale nerad bych neco prosral :) Diky za rady ;)
Na funkci to nemá vliv, ta jehla se tam dá tak , že nedosahuje nasamý dno a nevyjede ti všechnu naftu, když dáš Téčko tak vybufíkuješ nádž až do dna a pak se třeba už nerozjedeš . Starý Sharani maj Téčko , ty po r2001 už maj samost. vstup aby zbyla rezerva. Mám Sharana II a na něco to je na pr. , když stojím na prudším kopci tak už kolem třetiny nádrže netopím
Montáž, úpravy a repase nezávislého topení Eberspächer, Webasto (předělání příhřevů spouštění na dálkové ovládání nebo mobil)

vynecht
Přispěvovatel

predehrev

Příspěvek od vynecht »

mir77 píše:Ahoj, poradte prosim nekdo, kdo ma vhled do problematiky webasta. Davam Webasto E do Octavie I 1.9 TDI 81 kW. Jakej je rozdil mezi jehlou do nadrze a teckem? Pan, co mi to bude delat, ze staci tecko, ale nerad bych neco prosral :) Diky za rady ;)
Na funkci to nemá vliv, ta jehla se tam dá tak , že nedosahuje nasamý dno a nevyjede ti všechnu naftu, když dáš Téčko tak vybufíkuješ nádž až do dna a pak se třeba už nerozjedeš . Starý Sharani maj Téčko , ty po r2001 už maj samost. vstup aby zbyla rezerva. Mám Sharana II a na něco to je na pr. , když stojím na prudším kopci tak už kolem třetiny nádrže netopím

mir77
Aktivista

Příspěvek od mir77 »

diky za odpoved, jsem zas o neco chytrejsi :) uz mam namontovano, zitra si s tim budu hrat :) zatim se mi to jevi dobre :)

V minulosti:
Zdeněk M
Aktivista

Re: predehrev

Příspěvek od Zdeněk M »

vynecht píše:
To snad tolik ani nežere ne, bufik v 815 bere 2,5l na hodinu Max. Kdybi to melo takhle žrat tak to to radsi natocim 15minut předem a este usetřim.
V T4 je 4Kw (D4W) a ten bere jestli 0,5l na hodinu tak je to moc.
Tak proc tu strasit že to sežere celou nadrž :?
vladoc
Přispěvovatel

Příspěvek od vladoc »

Ceco píše:Len neskusajte to, co jeden inteligent minulu zimu. Bolo to aj v spravach. Pod Aviu si dal nachvilu prenosny elektricky ohrievac. Odisiel domov a ked sa zachvilu vratil, Avia bola uhorena. (LOL)
Moj znamy to mal tak celu zimu pod Fiatom stary el. konvektor prikvaceny kolesom aby ho dakto neodniesol a starty v pohode aj olej trosku zohriaty. Ja bz som ale radsej tu DEFU. :)
Obrázek
KIA CARENS III 2,0 CRDI
Martin Kanňuch
Přispěvovatel

Příspěvek od Martin Kanňuch »

Mam pasat b5 1,9 tdi bufik eberspecher a 72Ah baterku a uz 5 zima a bez problemov aj ked to skorej vyuzivam tak ze ako sadnem do auta tak zapnem aj bufik a po dvoch minutach uz to kuri, mam to do prace 10 km a pri tej rannej premavke sa mi bez zapnuteho bufiku ani nepohne rucicka teploty :D
VW Passat variant 1.9 Tdi AFN - KW var.1, Jednohmota zotrvak + HDS, brzdy 312x25/269x22, dva IC ako 2,5 Tdi,turbo VB, EGR off, KAT off
Land rover Defender 110 SW
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“