Volvo S70 - osadený motor AUDI 2.5 TDi - problém
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Volvo S70 - osadený motor AUDI 2.5 TDi - problém
Zdravím Vás a ospravedlnujem sa ak to sem až tak priamo nepatrí, ale mám problém s motorom koncernu VW group - AUDI...
Mám volvo S70 2.5 Tdi 103kw rok 1998. Mal som problém, že mi to veľmi zle štartovalo, teda ráno za studena asi 10 sekund točenia štartérom až motor naskočil,na volvoklube mi chalani povedali, že mám rozladený prevstrek.... na jednej takej jednoduchej diagnostike mi povedali, že mám naftové čerpadlo posunuté o jeden zub na rozvodovom remeni, to sme vrátili späť na značky, štarty sú super. Ale na druhú stranu troška klesol výkon a svieti mi kontrolka lambda sondy. Dnes som bol na kvalitnej diagnostike a tam mi povedal, že mám predvstrek posunutý o 17 stupňov ... skúšali sme to nastaviť na čerpadle, ale remenica je osadená na kuželi a s klínkom ... otázka vyplíva : je možno nastaviť tento predvstrek na čerpadle v aute alebo musím čerpadlo vybrať a dať to nastaviť na stolici a potom už len doladiť jemne v aute ? vedel by to niekto na západe SR urobiť ?
dakujem za každú radu
Mám volvo S70 2.5 Tdi 103kw rok 1998. Mal som problém, že mi to veľmi zle štartovalo, teda ráno za studena asi 10 sekund točenia štartérom až motor naskočil,na volvoklube mi chalani povedali, že mám rozladený prevstrek.... na jednej takej jednoduchej diagnostike mi povedali, že mám naftové čerpadlo posunuté o jeden zub na rozvodovom remeni, to sme vrátili späť na značky, štarty sú super. Ale na druhú stranu troška klesol výkon a svieti mi kontrolka lambda sondy. Dnes som bol na kvalitnej diagnostike a tam mi povedal, že mám predvstrek posunutý o 17 stupňov ... skúšali sme to nastaviť na čerpadle, ale remenica je osadená na kuželi a s klínkom ... otázka vyplíva : je možno nastaviť tento predvstrek na čerpadle v aute alebo musím čerpadlo vybrať a dať to nastaviť na stolici a potom už len doladiť jemne v aute ? vedel by to niekto na západe SR urobiť ?
dakujem za každú radu
Vááu že by to bolo až také jednoduché ? to nás nenapadlo... hodinu sme sa s tým babrali
a toto nás nenapadlo ... vlastne nikdy som cez vačku predvstrek neriešil
... super. vdaka za radu... vyskúšame a hodím info ... ak to bude fungovať tak ti pri najbližšej ceste do ČR prinesiem fašku podľa tvojho výberu 

čavte všetci ...Včera večer som išiel z BA do SC večer, zrazu z motora rachot, strata výkonu, zvuky ako ked ked niekto preraduje rýchlosti cez zuby koliesok, motor zdochol a už nenabehol... kamoš ma dotiahol domov, dnes ráno som zhodil kryty a remeň čerpadla bol úplne voľný, napriek tomu, že šponovacie kladky sú úplne dotiahnuté, rozobral som to, nastavil na risky, našponoval.. točí točí, dym ide ale nenaštartuje... na hlavných rozvodch je remeň tiež voľný tak, že ho viem v podstate stiahnuť dole rukou .. čím to je ??? ako sa toto mohlo stať ? čo teraz ? čerpadlo som nastavil na risky a našponoval.. ale kde to mám ešte dotiahnuť ? čo mám ešte nastaviť ? dakujem za každú radu
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Teraz som zistil, že sa zasekla šponovacia kladka rozvodového remena a roztopila sa
.. remeň preskákal o nejaké zuby a modlím sa aby piesty nedomálili ventili ... lebo ak hej tak neviem čo urobím ... nemá niekto na predaj tú šponovaciu kladku ? najlepšie BA, TT, MA, NR a smer GA a SA ? hoci aj použitú zatiaľ aby som to vedel nastaviť a vyskúšať ???? je mi do plaču ...

-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0