Volvo S70 - osadený motor AUDI 2.5 TDi - problém

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

mato.20
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Volvo S70 - osadený motor AUDI 2.5 TDi - problém

Příspěvek od mato.20 »

Zdravím Vás a ospravedlnujem sa ak to sem až tak priamo nepatrí, ale mám problém s motorom koncernu VW group - AUDI...

Mám volvo S70 2.5 Tdi 103kw rok 1998. Mal som problém, že mi to veľmi zle štartovalo, teda ráno za studena asi 10 sekund točenia štartérom až motor naskočil,na volvoklube mi chalani povedali, že mám rozladený prevstrek.... na jednej takej jednoduchej diagnostike mi povedali, že mám naftové čerpadlo posunuté o jeden zub na rozvodovom remeni, to sme vrátili späť na značky, štarty sú super. Ale na druhú stranu troška klesol výkon a svieti mi kontrolka lambda sondy. Dnes som bol na kvalitnej diagnostike a tam mi povedal, že mám predvstrek posunutý o 17 stupňov ... skúšali sme to nastaviť na čerpadle, ale remenica je osadená na kuželi a s klínkom ... otázka vyplíva : je možno nastaviť tento predvstrek na čerpadle v aute alebo musím čerpadlo vybrať a dať to nastaviť na stolici a potom už len doladiť jemne v aute ? vedel by to niekto na západe SR urobiť ?

dakujem za každú radu
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

u R5 se dá pohnout kolem na vačce co žene řemen pro čerpadlo, je tam jen na čelní ploše, povolíš, pootočíš v požadovaným směru a dotáhneš ;)
mato.20
Přispěvovatel

Příspěvek od mato.20 »

Takže nepovolovať remenicu čerpadla, ale remenicu čo vystupuje z vačky, prestaviť predvstrek a zase ju dotiahnuť ? tá je na čistom kuželi bez klínka ?
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

jj, není ale na kuželu ale drží jen za čelní plochu, po povolení šroubu nemusíš nic odrážet, jak ho povolíš jde hned kolem hýbat
mato.20
Přispěvovatel

Příspěvek od mato.20 »

Vááu že by to bolo až také jednoduché ? to nás nenapadlo... hodinu sme sa s tým babrali :-D a toto nás nenapadlo ... vlastne nikdy som cez vačku predvstrek neriešil :-) ... super. vdaka za radu... vyskúšame a hodím info ... ak to bude fungovať tak ti pri najbližšej ceste do ČR prinesiem fašku podľa tvojho výberu :worthy:
mato.20
Přispěvovatel

Příspěvek od mato.20 »

čavte všetci ...Včera večer som išiel z BA do SC večer, zrazu z motora rachot, strata výkonu, zvuky ako ked ked niekto preraduje rýchlosti cez zuby koliesok, motor zdochol a už nenabehol... kamoš ma dotiahol domov, dnes ráno som zhodil kryty a remeň čerpadla bol úplne voľný, napriek tomu, že šponovacie kladky sú úplne dotiahnuté, rozobral som to, nastavil na risky, našponoval.. točí točí, dym ide ale nenaštartuje... na hlavných rozvodch je remeň tiež voľný tak, že ho viem v podstate stiahnuť dole rukou .. čím to je ??? ako sa toto mohlo stať ? čo teraz ? čerpadlo som nastavil na risky a našponoval.. ale kde to mám ešte dotiahnuť ? čo mám ešte nastaviť ? dakujem za každú radu
Tunningkiller
Přispěvovatel

Příspěvek od Tunningkiller »

Myslím že se ti to potkalo,, špatně nastavenej napínák řemene:(
misoVW
Aktivista

Příspěvek od misoVW »

jj, budu zohnute ventily, hlava dole...
Tiguan CBAB
Polaris 455 diesel 4x4
Harley Davidson V-rod
BMW R1200R
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

a možná vačka na 4 kusy...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
mato.20
Přispěvovatel

Příspěvek od mato.20 »

Teraz som zistil, že sa zasekla šponovacia kladka rozvodového remena a roztopila sa :evil: .. remeň preskákal o nejaké zuby a modlím sa aby piesty nedomálili ventili ... lebo ak hej tak neviem čo urobím ... nemá niekto na predaj tú šponovaciu kladku ? najlepšie BA, TT, MA, NR a smer GA a SA ? hoci aj použitú zatiaľ aby som to vedel nastaviť a vyskúšať ???? je mi do plaču ...
mato.20
Přispěvovatel

Příspěvek od mato.20 »

takže mám zhodiť hlavu v každom prípade ?????? mňa normálne porazí.. a teraz ked potrebujem auto ako sol kurnik šopa.. nič neviem objednať až do utorka ......... ách bože

Obrázek
mato.20
Přispěvovatel

Příspěvek od mato.20 »

je to audi motor nie ? aké modely audi mali tieto motory z akého roku výroby ?
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

z roku výroby asi 91-96
BMW 330 ix
lt.kubosh
Aktivista

Příspěvek od lt.kubosh »

A6 94-97 AEL 103kW
Tunningkiller
Přispěvovatel

Příspěvek od Tunningkiller »

Kdo ten napinak napinal? To muselo bejt přeplý nebo nějak blbě namontovaný takhle stopenou kladku sem nikdy neviděl
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“