na volvoklube som dostal takú odpoved čo sa týka osadenia motora :
Jinak motory se dávali někdy asi od ´95 do VW T4 Transporter/Caravelle/Multivan, Audi A6 a i jedny z prvních A8, Volva 850, S/V70 I/II i S80 a dál nevím
drzaky to sou,mame 2 v rodine a no problem.jediny na co sou haklivy je prave nastaveni rozvodu.jinak tenhle motor ael se daval pouze do audi a6 c4 94-97,a motor aat 85kw do audi 100 c4 91-94,a prvni r5ka 1t 88kw do audi 100 c3 89-91
Audi 80 1Z uz neni , teď audi 100/c4 2.8 v6 175 ps a quattro:-)a další přírustek moje oblíbená Audi A6 C4 2.5 TDi R5 6kvalt,170 PS a 340 Nm, 6,7 l/100km
Taky se mě kladka takle upekla u 1,6 d ale stich sem to chcípnout řemen se poní smekal a kladka zadřená byl to polskej šmejd po tydle skušenosti nikdy výce
Chalani, ako tak nad tým uvažujem s odstupom času, hlavný rozvodový remeň, ktorý ženie vačku a vodnú pumpu bol voľný po rozobratí len v mieste kde bola šponovacia kladka, na strane kde je alternátor bol napnutý normálne, remeň nebol zoskočený zo šponovacej klady, teda z jej zvyšku, ale klzal sa nadalej po nej. Ked som hodil dolu kryt remeňa vstrek. čerpadla bol veľmi voľný aj napriek tomu, že kladky čo ho šponujú sa nehlia a boli dotiahnuté ...
je v globále možné, že sa povolil predovšetkým remeň, ktorý robí náhon vstrek. čerpadlu a v dôsledku toho preskočil na čerpadle o x zubov ( lebo tam risky nesedeli vôbec ) ... a ten rachotavý zvuk čo som počul nemuseli byť piesty a ventily, ale rozladujúce sa časovanie čerpadla ? že proste sa zmenil predvstrik, čas dávok, motor sa rozhádal, prípadne miestami išiel na menej valcov, to by v globále mohlo spôsobiť rachot, som už bol pri motoroch, ktorým vypadol jeden valec a ten rachot a nepravidelný chod bol značný, o náhlej strate výkonu nehovoriac ... čo si o tom myslíte ?
Možno poviete, že riešim kraviny miesto faktov, skôr premýšlam nad udalosťami, ktoré predchádzali nehode a ktoré boli tesne po nej, s odstupom času sa mi vybavuje ako to prebiehalo ...
Podle té kladky bych se raději připravil na tu horší variantu..Nemá cenu si dávat marné naděje,předvstřik sice změní hlas motoru, ale bouchání může spíš udělat přidřená tryska..Nevěřím, že při takové kladce se motor nepotkal...
teraz som volal do TOP auto Bratislava (dodávateľ orig. dielov),
cena vodnej pumpy 143,22,- EUR
cena tesnenia hlavy valcov 101,65,-
sací ventil 45,24,-
výfuk. ventil 35,82,-
sú akože normálni ??? nevie to prosím niekto zohnať lacnejšie ? 5000 sk len vodná pumpa ? fakt neprášim dcéru riaditela banky ... už teraz to vidím na náhrady ... ak by to vedel niekto zohnať lacnejšie bol by som veľmi vdačný....
iba čo som tak na rýchlo pozrel AutoKelly
sada rozvodov INA 120€, vodná pumpa SKF 109 EUR, GRAF 62€, tesnenie pod hlavu Victor 56€, a cenu ventilov nerieš a hlavu daj urobit firme čo sa to mu rozumie, v BA možem doporučit www.bruko.sk. Teda ak sa ti nezlomil ventil a nerozmlátil ti aj piest, ale to budeš vediet až ked dáš hlavu dolu.
AUDI A4 Avant TDI, AFN, 764, 11mm, 1749VA, jednohmota HDS, egrOFF, katOFF, soft, 288/245
Budem to objednávať zo saabtuning.cz zaoberajú sa vyslovene škandinávskymi autami a za super ceny.. vodná pumpa 55 eur ... sací ventyl cca 20 eur, výfukový ventyl asi 15 eur, tesnenie pod hlavu 59 eur ....
No páni, takže motoru na 90% nič nie je... ventily sa zatvárajú, ručne kompresiu má, dokonca aj v pohode naštartoval po nahodení rozvodov tak ako majú byť .. ešte pre pokoj v duši zmeriame tlaky každého valca.... teda aký tlak je optimálny pre tento motor ?