PROSIM O POMOC ...pískaní vzadu u TDi

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

a.t.b
Sběrač informací
Odpovědi: 0

PROSIM O POMOC ...pískaní vzadu u TDi

Příspěvek od a.t.b »

Já sem to tady prolezl anic..Takže v určitych otackach asi tak 1500-2000 se vzadu ozíva divné pískani je to jako by za mnou jela zachranka ....ten ton se reguluje podle otacek ,ale jakmile trochu pridam ihned zmizí...no a dodam ze jestli si to jen nevsugerovavam, tak na 4 a 5stupen se me zda jako by to malicko cukalo,ale nevim nekdo me rikal ze to piska čerpadlo ze je uz hotový....tak jsem si mozna vnutil ten pocit že to cuka.....Proste jde me o to jestli To je normalni to piskani nebo ne...Auto mam 14dni tak se ptam....Nejde to z Motoru takze to urcite neni Turbo, navic kamarad ma Vento a tomu to nedela...Díky za jakekoli Rady nebo skusenosti....Auto je Raouska ma nalitano 200tis...ale motor je pravidelne servisovan je jak z tovarny....Díkyza Info
Ardeth
Přispěvovatel

Příspěvek od Ardeth »

Nam to taky u 81kw verze dela takovy jemny piskani (jako kdyz jede sanitka). Myslim ze to ma co delat s turbem. Ale asi to nebude zavada. :)
O2
a.t.b
Sběrač informací

:(

Příspěvek od a.t.b »

A jak dlouho jse ti to projevuje??? Hele a nemuze to bejt to cerpadlo?? A jakto ze se to ozejva ze zadu....??Je teda fakt ze to reaguje na otacky......ale cerpadlo muze taky se tak chovat protoze tam je jinej rutok nafty vzhledem k vykonu......Ja teda fakt nevim:( Ale radeji si asi do zalhy sezenu jedno cerpadelko.....Ale dyby nekdo mel nejakouodpoved na muj problem budu rad !!Dik
váha
Aktivista

Příspěvek od váha »

a co to je za auto?
Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel
a.t.b
Sběrač informací

:)

Příspěvek od a.t.b »

Sem uplne zapomel je to golfik 3 ,1,9TDi typ motoru Z1, 66KW
váha
Aktivista

Re: :)

Příspěvek od váha »

a.t.b píše:Sem uplne zapomel je to golfik 3 ,1,9TDi typ motoru Z1, 66KW
může to dělat netěsnost v sáním za turbem nebo turbo
Tec
Přispěvovatel

Příspěvek od Tec »

Rovnaky priznak poznam, ale nie zo zadu, tak neviem. Moje (byvale) "hvizdanie sanitky" bolo turbo a to sa aj spolucestujuci obzerali, ze kde je sanitka. :-) Bolo to ale pkne pocut v kabine, ale urcite nie zozadu. Odkedy som turbo Garet vymenil za KKK, musel som si dlho zvykat na uplne iny zvuk.
Octavia I combi r.98, 1.9 TDI, 90HP, AGR, +cip vraj 25HP a 60Nm
bokaco
Přispěvovatel

Příspěvek od bokaco »

Muj nazor:
Taky mi to kolikrat auto udela a tipuju to taky na turbo, protoze to reaguje na polohu plynoveho pedalu spis, nez na otacky motoru. Pisky to podle stupne plneni a strach mit o turbo nemusis. Nektery auta, turba to nekdy delaji, jine ne.
A4 2.5TDI V6 Avant Quattro 2002 132kW 8E B6, manual 6-ti; all origo
a.t.b
Sběrač informací

Příspěvek od a.t.b »

No aspon Trochu jste me uklidnili....ale jsem si jistej že to jde ze zadu......proste to je takovej zvuk neprijemnej......Co je jeste vzadu mimo cerpadla??? Je tam cerpadlo ne?? Mimo to na 4 a 5 to lehce cuka...jako kdyz je podtocenej benzin..vite co myslim.....porad me neco rika ze by to mohlo byt to cerpadlo.....Všem Vam moc diky za příspevek......
Csala
Přispěvovatel

Příspěvek od Csala »

Pocujes turbo z vyfuku.
Tvoje auto ma vzadu nejake cerpadlo?
Cerpadlo paliva je pri motore a je to zaroven aj vysokotlake cerpadlo.
Ak sa mylim, tak ma niekto opravte :D
Ja som svoje turbo v zivote nepocul, ale ak stojim za autom, tak z vyfuku ho niekedy pocujem aj pri volnobehu.
Opel Omega C 2.2DTI r.v.2001, Fiat Croma 1.9 TDid r.v. 1989 - ex
a.t.b
Sběrač informací

....

Příspěvek od a.t.b »

Takze vzadu nic jinyho neni?????? Tam je jako jen vejfuk????
Tak v tom pripade to muze delat ta ukrutne hnusna velka koncovka Remus........mam pravdu????? Nebo co je vzadu co by mohlo produkovat ten neprijemnej zvuk???? Ja jsem zacatecnik TDi...nezlobte se klucio, jen mam strach aby se me neco neposralo.....
váha
Aktivista

Re: ....

Příspěvek od váha »

a.t.b píše:Takze vzadu nic jinyho neni?????? Tam je jako jen vejfuk????
Tak v tom pripade to muze delat ta ukrutne hnusna velka koncovka Remus........mam pravdu????? Nebo co je vzadu co by mohlo produkovat ten neprijemnej zvuk???? Ja jsem zacatecnik TDi...nezlobte se klucio, jen mam strach aby se me neco neposralo.....
No tak to řeknu hned že tam máš na konci ten nesmysl,schválně ho zkus sundat...žádný čerpadlo vzádu neni leda by jsi měl syncro,ale to má čerpadlo jen na přečerpávání nafty z jedný části nádrže do druhé...Jináč čerpadlo je v tvém případě na motoru,poháněný rozvoďákem...
a.t.b
Sběrač informací

:(

Příspěvek od a.t.b »

Cau...
Tak jsem to ufiknul......sundal jsem rouru z origo vejfuku...a stejne to tak divne piska nebo hučí....Takže je vlastne mozny ze to dela turbo a zene ten zvuk pres vejfuk az do zadu.....??? Nebo mam jeste zkontrolovat nejaky hadicky??Vykon to a dobrej......zadny problemy
Obelisek
Přispěvovatel

Příspěvek od Obelisek »

Urcite teda hvizda turbo,ale ze by neprijemne? Je to docela prima zvuk .Ja takovehle veci resim nejradej jizdou v ulici kde sou blizko chodniku domy kdyz pojedes a stahnes okno odrazem zvuku od domu lepe poznas odkud to hvizda.Ale to turbo alespon u me ma hvizdavej zvuk prijemnej naopak podle toho poznas ze turbo maka
a.t.b
Sběrač informací

Příspěvek od a.t.b »

No jasny....asi jde o to ze ja nejsem zvyklej.......:( Ja vim ze pro vas Fajnšmekry Turbomaniaky,je to lahudka:))) Myslim to dobre....taky se me s tim líbý jezdit je to fakt takova pohodicka a krasne se na to slape kdyz clovek vi ze to tak nestoji......Jen me ten zvuk zarazil.......Jen se jeste radeji ptam...kamos ma vento a tomu to to co to dela me nedela......Byla tady odpoved ze to nejaky dela nejaky ne...ze to muze jit do vejfuku....ale kdyby mel nekdo stejny " Problem" Dejte me vedet co to fakt je!!!!
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“