PROSIM O POMOC ...pískaní vzadu u TDi
Moderátoři: šulda, Moderátoři
a.t.b.
Brasko ma Opla, otec Audi a nikto z nich turbo nepocuje. Ked sa postavis niekam na ulicu k ceste a pocuvas tie auta pri akceleracii v nizkych rychlostiach, pekne pocut, ktoremu autu ako hvizda turbo. Ja som bol po vymene mojej "sanitky" nestastny, pretoze to tak pene kolisavo hvizdalo, krasne to reagovalo na pedal, bohovsky pocit a po vymene turba inej znacky to dostalo priam "nebezpecny" zvuk. Bol som z toho chory, chybalo mi to moje pekne hvizdanie a navyse to nove hvizdanie sa mi zdalo neprirodzene. "Zapocuval" som sa do novsich aut, ktore mimochodom by mali mat to turbo, co mam teraz ja" a zvuk mali ten isty, tak som sa upokojil a zvykol si na to. Brasko ale stale hundre, ze vo Vectre ho nepocuje. No..zase..trosinku ho pocut. Takto na dialku sa Tvoje auto pocuvat neda, ale pokial nemas derave vyfukove potrubie a nesyci niekde pod podlahou v zadu, alebo sa neopiera o karoseriu a prenasa vibracie, alebo akt o nie je tou koncovkou,t ak myslim, ze je to turbo a problem je len v tom, ze nie si na to zvyknuty.
Brasko ma Opla, otec Audi a nikto z nich turbo nepocuje. Ked sa postavis niekam na ulicu k ceste a pocuvas tie auta pri akceleracii v nizkych rychlostiach, pekne pocut, ktoremu autu ako hvizda turbo. Ja som bol po vymene mojej "sanitky" nestastny, pretoze to tak pene kolisavo hvizdalo, krasne to reagovalo na pedal, bohovsky pocit a po vymene turba inej znacky to dostalo priam "nebezpecny" zvuk. Bol som z toho chory, chybalo mi to moje pekne hvizdanie a navyse to nove hvizdanie sa mi zdalo neprirodzene. "Zapocuval" som sa do novsich aut, ktore mimochodom by mali mat to turbo, co mam teraz ja" a zvuk mali ten isty, tak som sa upokojil a zvykol si na to. Brasko ale stale hundre, ze vo Vectre ho nepocuje. No..zase..trosinku ho pocut. Takto na dialku sa Tvoje auto pocuvat neda, ale pokial nemas derave vyfukove potrubie a nesyci niekde pod podlahou v zadu, alebo sa neopiera o karoseriu a prenasa vibracie, alebo akt o nie je tou koncovkou,t ak myslim, ze je to turbo a problem je len v tom, ze nie si na to zvyknuty.
Octavia I combi r.98, 1.9 TDI, 90HP, AGR, +cip vraj 25HP a 60Nm
:)
Díky moc.....Hele asi to pravda.......že to je tím Turbem...vcera jsem mluvil s kamosem kamionakem a ten rikal ze je fakt mozny ze se to dostava dozadu vejfukem a klame to...za to je Torbicko.......Takze to nebudu resit.......jezdi to v pohode ...pristi tejden jdu na vymenu rozvodáku a oleje tak mu reknu at se jeste podiva na podlahu aby nebyla dirka a nebudu to teda resit a zviknu si:))) Díky moc všem jste v pohode:)
Dussič: No ak je to po 2. minutach statia na volnobeh, tak to je nieco ine. Je to EGR. Po dvoch minutach volnobehu sa vypne. Pocut v motore jemne tuknutie a zmeni sa zvuk a velmi dobre to pocut vonku, ked si vedla, alebo za autom. Mimochodom, vtedy mi tiez zacne jemnucko piskat turbo. U mna je to tak. Tukne ventil, motor zmeni zvuk, akoby sa mu zrazu lepsie dychalo a potom mi jemne roztoci turbo a pisti. Stare turbo nebolo pocut po vypnuti EGR, ale ta zmena zvuku po tych dvoch minutach volnobehu ano, aj vtedy, aj teraz.
Octavia I combi r.98, 1.9 TDI, 90HP, AGR, +cip vraj 25HP a 60Nm
800tkm je dost, co vsetko bolo na motore za tu dobu menene?Ardeth píše:Mame O1 najeto 800tkm a to piskani jakoby sanitky dela turbo kdyz lehce pridas plyn,tak jak turbo zacne tlacit. Kdyz bys vymenil turbo,tak ti to asi delat nebude,ale nema to zadny vliv na funkci. Nektery turba piskaji jiny ne.
Diky.
Opel Omega C 2.2DTI r.v.2001, Fiat Croma 1.9 TDid r.v. 1989 - ex