problém po výměně alternátoru, mondeo, 2.0 tddi
Moderátoři: šulda, Moderátoři
problém po výměně alternátoru, mondeo, 2.0 tddi
zdravím, po výměně alternátoru mám problém. Při studeném startu není problém. Ale někam dojedu, chcípnu to a po opětovném nastartování nezhasne kontrolka dobíjení a nelze přidat plyn. Buď se pak plyn chytne a nebo cca. do 30s auto samo chcípne. Většinou po druhém nastartování se to po rytmickém podupávání po plynu chytne a vše je ok. U forda v servisu mi moc neporadili, neměli ani možnost vyzkoušet jiný altík, diagnostika je ok.
-
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se nepletu, tak tady je alternátor Magneti Marelli 12V90A s řízením výkonu řídící jednotkou. Tedy třípinový konektor. Ten nejde jednoduše přeměřit mimo auto bez rozebrání. Kontrolku dobíjení rozsvěcuje taky řídící jednotka. Na vině může být i špatná kostra nebo přívodní silový kabel. Nedávno jsem jel s mondeem s tímto alternátorem s úplně vibitou baterkou(byla vyvařená a neměla žádnou kapacitu). Po natočení(přes startovací kabely) motor běžel, dobíjelo to na cca 14,5V, ale za jízdy se občas změnil chod motoru, rozsvítila se kontrolka dobíjení, ale pořád to jelo. Takže se domnívám, že špatná baterky nepkryla různé špičky v napájení. Podobně se to může chovat při špatných kabelech okolo alternátoru.