Adutivum SHERON super disel - jaká je jeho kvalita?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

nogis
Aktivista
Odpovědi: 0
Příspěvek od nogis »

boobika píše: když jsme u toho, koupil si někdo "rodinné balení"?
http://www.prag-info.cz/_shop/index_.ph ... &id=157612
ano, proč?

Tomas.cz píše:Je fakt že, akrtická nafta co je na -30 nebo kolik, má v sobě přidanej petrolej.
ono je to trochu jinak. třeba v zimní je ho už tuším cca 20%, v arktický přes 70%, takže spíš než přísada má většinový podíl. ;)
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
Xkremilek
Přispěvovatel

Příspěvek od Xkremilek »

Sheron Super diesel Aditiv je to same co VIF staci se podivat na plechovku sheronu uplne dole...je tam napsane neco jako ze to prodavaji se svolenim VIFu. Jinak solidni aditivum je od Castrolu....myslim ze se to jmenuje TDA ale spatne se shani
Smoke
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smoke »

Xkremilek píše:Sheron Super diesel Aditiv je to same co VIF staci se podivat na plechovku sheronu uplne dole...je tam napsane neco jako ze to prodavaji se svolenim VIFu. Jinak solidni aditivum je od Castrolu....myslim ze se to jmenuje TDA ale spatne se shani

to si hodně pleteš, někde tu byl odkaz na stažení - test aditiv
jedinej vif tuhl samotnej a byl zelenej multifunkčí, sheron je jednoúčelový modrý ,,pertolej´´
DTchip.cz chiptuning, měření výkonu

Audi A5 3.0tdi 176kw- 318k 711Nm.
Audi A3, 1756, AGR 90k@241k 557Nm - prodáno
jurki888
Aktivista

Příspěvek od jurki888 »

Smoke
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smoke »

myslel jsem zimní vif ;) a tuhl samotnej v plechovce, vítěz testu
DTchip.cz chiptuning, měření výkonu

Audi A5 3.0tdi 176kw- 318k 711Nm.
Audi A3, 1756, AGR 90k@241k 557Nm - prodáno
Xkremilek
Přispěvovatel

Příspěvek od Xkremilek »

ono jsou ale dve aditiva od Sheronu. Sheron diesel aditiv (modre v plastove lahvi) a Sheron super diesel aditiv (v plechovce 250ml nebo 1000ml a je takove nazelenale barvy) a to je uplne to same co VIF. Vim co mluvim :-D
Leon/kissiakos
Aktivista

Re: Adutivum SHERON super disel - jaká je jeho kvalita?

Příspěvek od Leon/kissiakos »

hanyking píše:Koupil jsem si aditivum v Kaufu. dal jsem pro jistotu o 50% větší množství a stejně mě dnes zamrzla nafta. Naftu jsem tankoval nejlevnější u ORLEANU ale pak jsem tam dal to aditivum. -15 bez problému -20 zamrzlo to. Chytlo to ale po chvílí začaly kolísat otáčky a už jsem to nestartl.
dnas som mal auto vystavene -24 asi 20h ..tankujem na OMV alpin dizel a davam si aj VIF ...v prvych sekundach trosku kolisali otacky ale potom uz bez problemov..do plnej nadrze co je 55l som si dal 10 vrchnakov ....nech nezerem..haaaa
Kissiakos - Matus/seat leon ASV/ASZ : kw-? / Nm - ? vacka 9,5 + 12mm + dssr 0,360 + sachs race performance ceramic + FMIC
Leon: http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... 160#533160
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

to Xkremilek: proč to nejde najít na netu? Třeba blbě hledám, ale nic kloudnýho jsem nenašel. stále dokola ten jediný

to Leon/kissiakos: škoda peněz a to doslova
Hošík
Aktivista

Příspěvek od Hošík »

Já dávám do HDI Castrol TDA a bez problémů.Dávám dvounásobné množství a pohoda.Vozím ho furt v autě,takže ho tam leju i za mrazu a pohoda (crazy)
Pešek 307 HDI, Octavia II -největší sráč života
nebulus
Přispěvovatel

Příspěvek od nebulus »

Mal som naftu zo Slovnaftky, zimný VIF, v noci -14 a ráno Kangoo ani nejavilo snahu chytiť. Deň predtým bolo asi -12 a po dvoch nažhaveniach chytilo ako v lete a išlo úplne pravidelne a normálne hneď po štarte. Nový filter tam mám asi 3 týždne. Na druhý deň sa trochu oteplilo a už to zase jazdí aj v zime, ale taká kosa už nebola. Takže zimný VIF ma nejako nepresvedčil.
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

-14 ti spolehlivě vydrží samotná zimní nafta. problém hledej v autě.
Fidorek
Sběrač informací

Příspěvek od Fidorek »

Já používám ten Sheron Super Diesel Aditiv 250ml Je to takový zelený a hnusně to smrdí :D
Obrázek

PS: Máte nějakej trik jak to do té nádrže lijete? já používám trychtýř ale je to jen tak tak a zápasim stim :(
VW Passat 3BG 1.9TDI 96Kw AVF 6-kvalt
jurki888
Aktivista

Příspěvek od jurki888 »

nebulus píše:Mal som naftu zo Slovnaftky, zimný VIF, v noci -14 a ráno Kangoo ani nejavilo snahu chytiť. Deň predtým bolo asi -12 a po dvoch nažhaveniach chytilo ako v lete a išlo úplne pravidelne a normálne hneď po štarte. Nový filter tam mám asi 3 týždne. Na druhý deň sa trochu oteplilo a už to zase jazdí aj v zime, ale taká kosa už nebola. Takže zimný VIF ma nejako nepresvedčil.
tak zo slovnaft je nafta asi najhorsia spravim na nej menej km viac auto zere a minule som tankoval do bufika co mam v garazi mal som cez noc vonku bandasku rano lievam a normalne mi z nej vypadol kus ladu a este nieco vif nieje vsemocny cize ked mas nieco z autom tak ti to neopravi cize keby si ftedy vymontoval filter a pozrel do nho tak ta nafta urcite zamrznuta neni a prave na to sa tam pridava vif
pepiknet
Přispěvovatel

Příspěvek od pepiknet »

natáhnu injekční stříkačkou (rofl)
SEAT Toledo II,1.9 TDI AHF 81kw,EGR off
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

jurki888 píše:
nebulus píše:Mal som naftu zo Slovnaftky, zimný VIF, v noci -14 a ráno Kangoo ani nejavilo snahu chytiť. Deň predtým bolo asi -12 a po dvoch nažhaveniach chytilo ako v lete a išlo úplne pravidelne a normálne hneď po štarte. Nový filter tam mám asi 3 týždne. Na druhý deň sa trochu oteplilo a už to zase jazdí aj v zime, ale taká kosa už nebola. Takže zimný VIF ma nejako nepresvedčil.
tak zo slovnaft je nafta asi najhorsia spravim na nej menej km viac auto zere a minule som tankoval do bufika co mam v garazi mal som cez noc vonku bandasku rano lievam a normalne mi z nej vypadol kus ladu a este nieco vif nieje vsemocny cize ked mas nieco z autom tak ti to neopravi cize keby si ftedy vymontoval filter a pozrel do nho tak ta nafta urcite zamrznuta neni a prave na to sa tam pridava vif
Hlavně že ve Světě motorů totálně vyhrála test zimních naft ta ze Slovnaftu s obřím nápisem "Peklo zamrzne dřív, než nafta od Slovnaftu.
V laboratořích naměřili tuhnutí při -30ti stupních...
Oct asv 2000, DieselPower
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“