Ahoj,
koukám po tomto vozu, jak by jste to viděli na jízdu olej nafta 50:50 možná méně oleje (mám možnost olej čistý v malých dávkách zadaro ) bez žádných úprav? Bojím se toho, že to je common rail. Máte někdo s tímto motorem zkušenosti? Co může případně odejít? Všem moc děkuji za každou radu.
tak do tohodle povozu zapomen ze bys to daval , to je choulostivy jak svina, sam tim jezdim opel vivaro 19cdti najeto 130tkm a kazdej tejden na tom neco vodejde , cidlo tlaku v railu mam uz 3ti se kazdej den modlim aby me to nekde nenechalo na naftu natoz tam nalejt neco jiniho. na to si kup stary vw ltecko 2.5tdi petivala ten na to poileti jak slak ty mame ve firme 2kusy najeto pres 470tkm a cerpadla a vstriky puvodni a nehuli to nic a jedou jak fik, na naftu teda ale v lete by na mix s fritakem jeli taky
Koukal jsem po VW jen ta cena LT je na mě zbytečně velké, pro mě přichází v úvahu transportér s přepážkou. Jaký buse rozdíl v 2,5TDI 75KW a 1,9TDI 50KW v spotřebě? A taky na mix olej nafta se více hodí jaký motor?
Vůbec bych se toho nebál-nějaký čidla tlaku nemají s palivem nic společnýho,to je jen špatně vymyšlená součástka-na Meganovi 2006 dci taky odcházelo jedno za druhým a když pak začal jezdit na olej,tak už se nic neporouchalo..