Zadní levá brzda se nevrací úplně....

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

brankar30
Aktivista
Odpovědi: 0

Příspěvek od brankar30 »

pokjar píše:já takto zatím bez problému
pružiny jsou z brzd O2.Obrázek
presne toto som myslel...no velmi to nepasuje ale hlavne ze fo je funkcne...chvalim.. ;)
AUDI A4 AVANT 3,0TDI QUATTRO EX golf IV TDI 188ps 402nm...
001marcus
Přispěvovatel

Příspěvek od 001marcus »

brankar30 píše:
presne toto som myslel...no velmi to nepasuje ale hlavne ze fo je funkcne...chvalim.. ;)
tak já mám tlačnou pružinu namísto té manžetky a taky ok,..akorát se to musí pořádně obalit vazelínou
Vag-com byl je a bude :-)
josef10
Aktivista

Příspěvek od josef10 »

Ahoj,

delal jsi nejakou upravu na te pruzine z OII? Resim stejny problem....

Pepa
toefuk
Aktivista

Příspěvek od toefuk »

mne to robili predne brzdy a voditka chodia velmi lahucko, tak neviem v com bol/je problem...
Obrázek
A4 B5 1Z, A4 AVANT AHH, Touran 5T1 2.0TDi 110kW, G5+ BXF, Tiguan EA288 DQ381
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Jak tady někdo psal, když je dobré lano, ve většině případů je na vině přírezlý váleček. I když se dá zamáčknout , je to on. Pozná se to, když se vytlačí ven, že je nad i pod vnitřní gumičkou solná pasta, která neumožnuje funkci válečku. Neb je to ona, kdo jej vrací..Správně při montáži válečku a dobrém usazení manžety musí jít aspoň v počátku váleček /samozřejmě při současném otáčení/zatlačit rukou...A většinou těsnící gumičky mohou zůstat po očištění staré, nic se neděje.Já sice dávám nové, protože majitel si sadu zaplatil, ale není to třeba.. :)
nepropadat panice...
josef10
Aktivista

Příspěvek od josef10 »

jericho-3 píše:Jak tady někdo psal, když je dobré lano, ve většině případů je na vině přírezlý váleček. I když se dá zamáčknout , je to on. Pozná se to, když se vytlačí ven, že je nad i pod vnitřní gumičkou solná pasta, která neumožnuje funkci válečku. Neb je to ona, kdo jej vrací..Správně při montáži válečku a dobrém usazení manžety musí jít aspoň v počátku váleček /samozřejmě při současném otáčení/zatlačit rukou...A většinou těsnící gumičky mohou zůstat po očištění staré, nic se neděje.Já sice dávám nové, protože majitel si sadu zaplatil, ale není to třeba.. :)
Ahoj,

me se proste nevraci ta paka na rucni brzde do zakladni polohy... Kdyz za ni vezmu prstem a vratim do zakladni polohy kolo se nehreje.. Lanovody, zadni kotouce a desky jsou nove, pistek chodi volne, trmen take .... Pod tou pakou rucni brzdy je ochrana manzeta,, pod tu manzetu jsem striknul silikonovy olej, paka chodila tyden krasne volne a vcera jsem byl v Brne a opet se nevratila na zakladni polohu... Proto si myslim ze pruzinka pomuze... Tu pruzinu maji Passaty B5, superby, O2, Yeti atd.... nejaky vyznam ta pruzina ma.... Podle me soudruzi udelali na O1 chybu kdyz na tu pruzinu uz ve vyrobe nepamatovali...
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Tohle měl kámoš a já měl za to, že tam pružina má být, tak jsem mu na tu stranu dal péro neoriginal a je klid. Jemu dokonce auto ani nepopojelo...ale jen když zatáhl ruční..Pozná se to snadno, když nebudeš sahat na ruční, brzda nemá problém..Takže když to přibrzduje, vrátím ručně páku ruční brzdy, a když to trvá, je zarezlý válec a když ne..... :)
nepropadat panice...
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Co se týče dodělání pružin do třmenů OI, dávám perka ze Supa:

8E0615295
8E0615296
josef10
Aktivista

Příspěvek od josef10 »

tak hotovo... dnes jsem nahodil zmíněné pérka ruční brzda a funguje to na jedničku..........
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“