Fábie 2, tak trochu špek

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

hubo44
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Příspěvek od hubo44 »

Pred chvilou som ťa špatne pochopil.
Ked už nič nenajdeš tak treba skusiť na reklamaciu tu RJ.
tech
Přispěvovatel

Příspěvek od tech »

presne jak pises ,udelej snimek na osciloskopu s tlakovou sondou na sani a podle pulsace krasne urcis co se deje.Videl jsem pripad spatneho ventilu a ten valec vynechaval jenom obcas a bylo to tim ze ten ventil krasne sedel jenom v urcite poloze ,ale on se za provozu protaci ,takze to obcas vynechavalo,ale toto nebude tvuj pripad,delal si test na napajeni a kostry? ja bych tohle udelal jako prvni.
12skvarka
Aktivista

Příspěvek od 12skvarka »

řešil jsem něco podobnýho minulej tejden...fobie najeto 21000km ale pul roku po zaruce.byl to vsřik........zkoušel jsem ho na odkap a i množsví do měřícího válce to bylo všechno v pořáku stejně jsem ho vyměnil za novej a auto začalo normalně fungovat
603917329
jawettar
Přispěvovatel

Příspěvek od jawettar »

přeskákaný to nemáš ?
george.30
Sběrač informací

Příspěvek od george.30 »

Tak nové poznatky! Všechny el součásti proměřeny osciloskopem, vše OK ! I snímač otáček motoru vůči snímači na vačce kvůli časování, také ok. Kostry a plusy, OK. Vstřiky, cívky, svíčky, snímač tlaku, škr. klapka, pedál plynu,lambdasondy, vše OK. Vše jsem pro jistotu zkoušel přendavat z jiného vozu včetně ŘJ motoru. Ta je také OK.Pulsace v sání OK. Pulsace ve výfuku je nepatrnej rozdíl na 2 a 3 válci!!! Tlaky jsou OK. Časování rozvodů je taky OK. Dokonce jsem si udělal jinou kabeláž na 3. válec, taky OK. Při jízdě neni vůbec znát jakákoliv stráta výkonu!!! Jen v naměřených hodnotách kanál 15. Při počtu vynechání 74 se ani závada neuloží do ŘJ. Musí to vynechat ještě víckrát a spadnout do nouzáku. Potom to odpojí vstřik a jde to na dva válce. Uloží se závada(zjištěno vynechání zapalování na 3. válci, TRVALÁ)Po vypnutí a zapnutí zapalování se změní na SPORADICKÁ a jede to zase normálně.Závada se neprojevuje pořád. Někdy začne vynechávat hned, někdy až třeba po 4 Km. Je to různý.
Myslim si že bude problém ve ventilech. Možná jak se pootáčí do kola tak je vnekterém místě netěsnej. Ale nejdou mi do hlavy ty tlaky, že jsou v pořádku!!
No jdu sundat hlavu!!! Tak doufám že tam něco najdu!!!!!!
Dám vědět jak to dopadlo.
DIAGNOSTIK
Přispěvovatel

hlava

Příspěvek od DIAGNOSTIK »

Odšroubuj lambda sondu před katem a nastartuj.Pokud budou vidět stříbrné šupinky,po přidání plynu Ti to bude lítat kolem hlavy,rozpadá se Ti kat.Ty šupinky se dostávají v určitém režimu motoru do válců a pulzací se dostávají na vodítka,přidírají ventily.Řešení je výměna hlavy s katalyzátorem.Škodovka dodává celou sadu,hlava+kat+těsnění a tmely za velmi dobrou cenu.Kat je modifikovaný,ten je příčinou tohodle problému.Oprava či výměna samotné hlavy prolém neřeší....Jen posune čas do dalšího,toho samého problému.
To je situace!
george.30
Sběrač informací

Příspěvek od george.30 »

Máš naprostou pravdu. Vyndal jsem kat a vysypali se na mě šupiny.
Kat jsem vyndal abych se ještě kouknul na výfukové ventily.
Takže se 100% přidíraj.
A ta hlava stávala i s katem 14 000Kč. Ale jen do konce roku 2010!!!!
Od roku 2011 stojí 28 000Kč !!!!!
Začaly padat tak je zdražily.
Skusim to v pondělí na kulanci. Pravidelnej servis ale je to 3,5 roku starý. Tak nevim.
george.30
Sběrač informací

Příspěvek od george.30 »

Přikládám vzorek.

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
hubo44
Přispěvovatel

Příspěvek od hubo44 »

Ano taketo vždy vysypem ked prevratim kat HTP.
jawettar
Přispěvovatel

Příspěvek od jawettar »

Tu sadu boleslav zdražila díky tomu že autoryzáky nakoupili sadu za 14 tis a naskladnili vsechno zvlášt a vydělaly na tom , proto to boleslav zatrhla
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Ať jdou doprdele, celý koncern...umí hovno, dal bych je k soudu jako -Toyotu, čím víc inženýrů, tím víc blbců....Mám zákazníka, byl z toho neštastný, vzpomíná na Trabanta..co to bylo za spolehlivku.. :(
nepropadat panice...
octavia.TDI
Přispěvovatel

Příspěvek od octavia.TDI »

ono staci ze konstrukci toho motoru vymysleli POLACI :)
jinak ty hlavy se daji porad objednat za 14tis. i s katikem jen to musi byt predschvaleny z boleslavi na kulanci
takze kdyz mate schvalenou kulanci na 50% material tak platite automaticky 7tis, za material
jinak se delaji same 1,2 12V s podpalenejma ventilama, 6V jen malo
e36power
Aktivista

Příspěvek od e36power »

udělej ty odměrný válce.
e36power
Aktivista

Příspěvek od e36power »

jericho-3 píše:Ať jdou doprdele, celý koncern...umí hovno, dal bych je k soudu jako -Toyotu, čím víc inženýrů, tím víc blbců....Mám zákazníka, byl z toho neštastný, vzpomíná na Trabanta..co to bylo za spolehlivku.. :(

Když mluvíš otom trabantu tak si asi dovedu představit řidiče. Pro HTp je nejhorší dědkovská jízda.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Koncern by tu hlavu a kat měli dávat zadarmo, jen kvůli pověsti..Ale u nás se prodá škodovka jen kvůli tomu, že to je Škoda..A je pravda, že dědkovská jízda zničí vše kde není automat, a i Trabant tím dost trpěl..Ale když někdo má 20 let nějaké auto a jezdí pořád a pak si koupí nové a pořádné auto, které topí, atd. a těší se na něho a pak je pořád v servisu a nestačí na to důchod, hned si vzpomene na svůj bývalý "vůz"..Je to hanba ...
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“