96kw PD, AVF, 4motion 2001 passat - problem
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Pani je mi jasne ze styl jazdy je dolezity, ale hovorim vam ze nemam rozdiel ci dam dialnicu ci mesto stale robim rovnako 650-700 km na nadrz 65L dotankuvavam 60-63L cize jazdim nadoraz mam d-dot takze vydim kolko my zostava paliva. Proste je to des nebudem vam hovorit ze mesto kebyze jazdim stale tak je ta priemerka tak 10-11. Je to des a pritm viem dlhodoba moja priemerka tak 3000km je 8,5 a to sa fakt snazim. Cize neikde je tam zrada a chcem prave zistiti co by to mohlo byt to ze ked pridam vaha a ustalim nohu tak mi neklesne vaha vzduchu jak kamosovy. On jazdi veselo 900 km na nadrz. To sa mne nesnivalo.
Ja som kupoval novu vahu vzduchu BOSH jak tam je original a stala tusim 90 EUR s blockom.tonoaaa píše:V prvom rade vas zdravim. Nechcel som zakladat novu temu a tato mi prisla celkom vhodna na riesenie mojho problemu, kedze sa tu zaoberate niecim podobnym. Mam AVF 2002 passat a mam problem s vahou vzduchu. Vypozoroval som cudne spravanie sa mojho auta. Na 3. prevodovom stupni mi pri cca 3500 otackach motor strati tah. Neni to vsak nudzovy rezim, kedy je potrebne vypnut zapalovanie a znova nastartovat. Proste staci preradit a ide sa dalej. Na 4 ke to spravi to iste. Tipujem, ze aj na zvysnych prevodoch. Bol som teda na diagnostike, spravil sa log. Je dost dlhy, ale je tam viac krat zrychlenie z cca 1500 otacok. http://tono.yweb.sk/log.rar
Z logu je zrejma, ze moja vaha vzduchu ukazuje dost velke hodnoty. RJ to vyhodnoti ako chybu a nasleduje mini nudzovy rezim. Stretli ste sa uz niekto s tymto javom? Aku mam kupit vahu vzduchu?
Etka mi ukazala moznost 074 906 461 B a 074 906 461 BX.
Kazdy pise, ze vaha vzduchu sa da zohnat lacno, lenze co som kukal boli to ceny cez 200€. To mi nepride nejake lacne. Navyse v tom je nehorazny bordel, lebo som nasiel v ponuke okrem kompletnych vah v tubusoch aj samostatne bez tubusu. Kazdy predajca ma rozny zoznam a rozne obrazky. Dokonca tu ponukaju aj Pierburg http://www.autotechnik.sk/diel.php?id=2&dl=696 do mojho motora. Budem vdacny za kazdu radu.
tak kamo niekde je problem spotrebu mas sialenu nato ze je to 1,9TDI
takze skontroloval by som palivovy filter + setky ostatne
skontroloval by som dandem ci netecie (ja som tu mal problem po vymene obrovske zlepsenie!!!)
kolko ma to auto najazdene? co bolo menene okrem veci co si menoval? vstreky? turbo? je auto chipovane alebo inak upravovane?
rozvody boli menene kedy? olej ?
skontroloval by som dandem ci netecie (ja som tu mal problem po vymene obrovske zlepsenie!!!)
kolko ma to auto najazdene? co bolo menene okrem veci co si menoval? vstreky? turbo? je auto chipovane alebo inak upravovane?
A kde si kupoval? Ja asi objednam od Ladasa.Humo píše: Ja som kupoval novu vahu vzduchu BOSH jak tam je original a stala tusim 90 EUR s blockom.
Inak k tej spotrebe, ked jasdim kratky trasy, tak je to po meste kludne 8 aj viac. Kratke trasy povazujem tak do 20 km. Ak idem ustalene niekde dalej, klesne na 6,x. Na 400 km som mal 5,7. Vsetko hodnoty PP. S dotankovanim mi pri jazdach pol nadrze na dialku a pol nadrze mestska premavka vyslo 6,2.
Kolko ti ukazuje na volnobeh zahriaty motor? Ak mas dobre nastavene rozvody tak, by to malo byt 0,5-0,6. Ak sam vidis, ze mas problem s vahou vzduchu, tak ju skus odpojit. Natankuj plnu, povoz sa 100km a dotankuj do plnej. Uvidis, ci to nieco spravi so spotrebou. Podla teba vychadza 9 a to nemoze byt tolko ani pri odpojenej vahe vzduchu. Tak skus toto.
co to je dandem ?matooo píše:tak kamo niekde je problem spotrebu mas sialenu nato ze je to 1,9TDI
najazdene cca 200 000.
Vstreky pokial viem tak by mali byt povodne, menena bola hlava (prdli rozvody)
Turbo je asi tiez povodne
chip je taky zakladny
rozvody som menil cca 50 000km spatky
Olej klasika kazdych 15 000km
Kupoval som v pri dome co mam jeden servis.tonoaaa píše:A kde si kupoval? Ja asi objednam od Ladasa.Humo píše: Ja som kupoval novu vahu vzduchu BOSH jak tam je original a stala tusim 90 EUR s blockom.
Inak k tej spotrebe, ked jasdim kratky trasy, tak je to po meste kludne 8 aj viac. Kratke trasy povazujem tak do 20 km. Ak idem ustalene niekde dalej, klesne na 6,x. Na 400 km som mal 5,7. Vsetko hodnoty PP. S dotankovanim mi pri jazdach pol nadrze na dialku a pol nadrze mestska premavka vyslo 6,2.
Kolko ti ukazuje na volnobeh zahriaty motor? Ak mas dobre nastavene rozvody tak, by to malo byt 0,5-0,6. Ak sam vidis, ze mas problem s vahou vzduchu, tak ju skus odpojit. Natankuj plnu, povoz sa 100km a dotankuj do plnej. Uvidis, ci to nieco spravi so spotrebou. Podla teba vychadza 9 a to nemoze byt tolko ani pri odpojenej vahe vzduchu. Tak skus toto.
ja ked jazdim po meste kratke trasy tak mam 10-11
na volnobeh zahriaty motor ukazuje 0,8-1 ako kedy.
Problem s vahou vzduchu nie je vymenil som za kamosovu a to iste a jemu to facha normalne.
preklep myslel som TANDEM - moze z neho tiect nafta ked prepusta tesnenie
km niesu az take zle ak sa o to niekto adekvatne staral
co je to za auto?
odkedy mas taku spotrebu?
kto ti robil chip ? mal si aj na serii taku vysoku spotrebu?
co sa tyka vahy tak by mala byt ok ale skusil by som pojazdit bez nej co to spravi
nespravnost PP tu nehraje rolu kedze na 65L najazdis 650-700km!!!
dalsia vec je si uvedomit sposob akym PP vypocitava spotrebu na dlzke trate zalezi az pri jazdach dlhsich pocital by som aj nad 50KM
ide oto ze ked ide clovek prvu jazdu s vynulovanym 1 udajom PP a trasa vyzera asi tak ze je vonku -12 rano sadnem do auta nastartujem zapnem co sa da aby sa auto prebudilo potom oskrabem okna oklepem sa sam a tak vyrazam zhruba 10min auto slo na volnobeh, teraz sa pohnem a po par metroch vidim priemerku 38,9L/100km ale auto neurobilo ani 1KM teraz sa to bude upravovat smerom dole ale dojde to niekam na 12 a z tejto priemerky urobit 6 nieje jednoduche:
ak ide clovek 5km za 9L potom musi ist dalsich 5km za 4,5L a vysledny priemer bude 6,75L na prejdenych 10km teoreticky zhruba to mam odskusane
ale podstatne je aby prva jazda bolo s co najmensou zatazou motora ideal je mierne klesanie vtedy sa da urobit pekna spotreba
ak mas cestu do prace z 90% dokopca tak je tvoja spotreba velmi prijatelna motor ide studeny dlhsiu dobu a este aj pod zatazou = vysoka spotreba
co je to za auto?
co sa tyka vahy tak by mala byt ok ale skusil by som pojazdit bez nej co to spravi
dalsia vec je si uvedomit sposob akym PP vypocitava spotrebu na dlzke trate zalezi az pri jazdach dlhsich pocital by som aj nad 50KM
ide oto ze ked ide clovek prvu jazdu s vynulovanym 1 udajom PP a trasa vyzera asi tak ze je vonku -12 rano sadnem do auta nastartujem zapnem co sa da aby sa auto prebudilo potom oskrabem okna oklepem sa sam a tak vyrazam zhruba 10min auto slo na volnobeh, teraz sa pohnem a po par metroch vidim priemerku 38,9L/100km ale auto neurobilo ani 1KM teraz sa to bude upravovat smerom dole ale dojde to niekam na 12 a z tejto priemerky urobit 6 nieje jednoduche:
ak ide clovek 5km za 9L potom musi ist dalsich 5km za 4,5L a vysledny priemer bude 6,75L na prejdenych 10km teoreticky zhruba to mam odskusane
ale podstatne je aby prva jazda bolo s co najmensou zatazou motora ideal je mierne klesanie vtedy sa da urobit pekna spotreba
ak mas cestu do prace z 90% dokopca tak je tvoja spotreba velmi prijatelna motor ide studeny dlhsiu dobu a este aj pod zatazou = vysoka spotreba
Zdravim, ja mam avf quattro bez uprav, cca 250 000 km, do práce každé ráno len 4km, potom 4km domov. inak trasy tak do 20 km väčšinou. Na nádrž cca 60 l spravím v pohode 800 km. Bez srandy a bez nadsázky.
Nie som z tých, čo tvrdia, že im to ide dve kilá a žere 4,5, viac sa nedá, nech robím čo robím.
Nie som z tých, čo tvrdia, že im to ide dve kilá a žere 4,5, viac sa nedá, nech robím čo robím.
Prečo nie audina? Lebo Medveď!
Ex: A4 1.9TDI Quattro AVF 2003
Ex: A4 1.9TDI Quattro AVF 2003
Kde to mám podepsat?kaskader píše:Zdravim, ja mam avf quattro bez uprav, cca 250 000 km, do práce každé ráno len 4km, potom 4km domov. inak trasy tak do 20 km väčšinou. Na nádrž cca 60 l spravím v pohode 800 km. Bez srandy a bez nadsázky.
Měl jsem úplně stejné auto i motor chip od funa egr off a dotankovával jsem vždy do plna a nikdy jsem neměl spotřebu na nádrž víc jak 7.Ani jsem se nemusel moc snažit a 900 km na nádrž nebyl problém.
tandem je co ? a kde to je ?matooo píše:preklep myslel som TANDEM - moze z neho tiect nafta ked prepusta tesnenie
co je to za auto?
PP pocitac neriesim viem jazdit nemam prveho passata. cize viem ze je nieco v neporiadku.
nechcem dosiahnut 4L nie som extremista, viem ze je to 4motion a tym padom som inde ako predokolky, ale je tam neico zle a ja to chcem nast.
tuto spotrebu mam od kedy my chlapci z VW menili hlavu kvoli tomu ze sa stretli rozvody. Ale rozvody su ok uz to kontrolovali 3 nezavysli ludia.
Auto neskutocne dobre taha fakt ide super. tak fakt neviem kde je zrada.
Chipnute to teraz mam trochu ale ani ked tam bol zaklad spotreba neklesla cize tam v tom problem nebude.
turbo uz mi trosicku robi sanitku ale to bylo od kdy jsem ho koupil.
auto mam 2 roky A najel sem tak 80 tis.
tandem je v podstate cerpadlo pohanene vackou a vyraba podtlak pre turbo aj posilovac brzd ak sa nemylim je to na strane vodica...samozrejme precerpava naftu aj chladiacu kvapalinu myslim
co sa tyka palubneho tak jasne ja som to len napisal pre informaciu
termostat moze robit sarapatu zo spotrebou tym ze sa ti poriadne nezohreje auto ale az tak markantne by som to asi nevidel...
no ja by som sa zameral na tu opravu tej hlavy ako to urobili a ci to urobili dobre a samozrejme vstreky by trebalo zoradit!!! ak su povodne
termostat moze robit sarapatu zo spotrebou tym ze sa ti poriadne nezohreje auto ale az tak markantne by som to asi nevidel...
no ja by som sa zameral na tu opravu tej hlavy ako to urobili a ci to urobili dobre a samozrejme vstreky by trebalo zoradit!!! ak su povodne
No a ja som neni az tak doma v detalnejsch veciach tandem viem asi kde je ked som pretesnoval vsetky podtlakove hadicky tak som nan narazil. a vstreky tak to je pre mna spanelska dedinamatooo píše:tandem je v podstate cerpadlo pohanene vackou a vyraba podtlak pre turbo aj posilovac brzd ak sa nemylim je to na strane vodica...samozrejme precerpava naftu aj chladiacu kvapalinu myslim
jak zjistim ze je ten tandem spatnej ? Co to ma delat a jak se to projevuje ?
Jedine co som si teraz vsimol ked su take minusi tak ze sa mi auto zohrerieva v celku normaln, ale vzdycky skoncila rucicka presne v strede a ted skonci rusicka asi o 4 mm nize mezdi stredni a tou palickou nize a od tud se nehne uz. tak nevim jestli to resit. jinak vsechno funguje jak ma.matooo píše:pozri okolo tandemu ci ti tam netecie nafta to je jeho jediny problem urcitym vekom moze tesnenie povolit...
mozes vymenit aj termostat ked je vadny tak sa ti pomalsie zohreje motor v zime = vysoka spotreba
ten tandem jsem skontroloval a netece tam nic.