POZOR NA FIRMU TURBO REPAS z Lichnova!!!

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Pete1985
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Příspěvek od Pete1985 »

slovacek.milos píše:no v pedéčku jestli ti to točí 22O.OOO tak to máš super ;) miloš
Tak turbo mám v autě nové, to od kopeckého jsem dal z auta pryč.
Teď má najeto cca 10 000km.

Jinak k těm otáčkám, proč by mělo v PD točit méně, než třeba v klasické Oktě 66kW??

Ty otáčky vs. velikost turba má akorát vliv na přeplnění, resp. dodání určitého objemu vzduchu, nebo se pletu?

:?
OC I 1.9. TDI PD 74kW 4x4 ATD / nyní 341,6Nm při 2085 ot/min, 142,04PS při 3899 ot/min - CHIP by TDIFUN!
EGR OFF.
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

že se zkouší turba až na 3OO.OOO otáček bych věděl,

ale za provozu na autě že by točili třeba 22O.OOO to jsem zatím nikde ani nečetl, jinak to ber jako pokec
já sem tam někoho nadzvednu a pak se toho hodně dovím ;) miloš
Pete1985
Sběrač informací

Příspěvek od Pete1985 »

slovacek.milos píše:že se zkouší turba až na 3OO.OOO otáček bych věděl,

ale za provozu na autě že by točili třeba 22O.OOO to jsem zatím nikde ani nečetl, jinak to ber jako pokec
já sem tam někoho nadzvednu a pak se toho hodně dovím ;) miloš
V pohodě :D
Jinak neřekl jsem, že se v autě turbo točí při takových vysokých otáčkách. Ale že se to při nich seřizuje a toho on by asi při jeho domácích podmínkách nebyl schopen, však kde byl vzal prašule na takovou mašinu..

V autě to bude asi podstatně méně, neví někdo kolik?
OC I 1.9. TDI PD 74kW 4x4 ATD / nyní 341,6Nm při 2085 ot/min, 142,04PS při 3899 ot/min - CHIP by TDIFUN!
EGR OFF.
Jarda S.
Aktivista

Příspěvek od Jarda S. »

150 až 200 tisíc otáček
Navara 2.5dci 126kw
Passat AVF 96kw
boobika
Aktivista

Příspěvek od boobika »

jakémsi testu smarta 0,8 cdi psali, že turbo je schopné roztočit se až na 290t. ovšem jestli je to skutečně pravda ...
Pete1985
Sběrač informací

Příspěvek od Pete1985 »

Jarda S. píše:150 až 200 tisíc otáček
No to je celkem darda, ne?

A teď dovede si někdo představit, co to asi tak dělá, když je to nevyvážené?
EGR OFF.
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

boobika píše:jakémsi testu smarta 0,8 cdi psali, že turbo je schopné roztočit se až na 290t. ovšem jestli je to skutečně pravda ...
čím menší turbo, tím víc otáček, přibližně.
G3 Variant synchro
Bunny.16
Přispěvovatel

Příspěvek od Bunny.16 »

bobG3 píše:
boobika píše:jakémsi testu smarta 0,8 cdi psali, že turbo je schopné roztočit se až na 290t. ovšem jestli je to skutečně pravda ...
čím menší turbo, tím víc otáček, přibližně.
No u toho smarta jsem nekde cetl ze turbo dosahuje az 590 000ot./min. Ale nevim jestli to nebyl preklep, protoze to je fakt dost ;)
Rider.23
Aktivista

Příspěvek od Rider.23 »

Taky mám s tímto pánem zkušenost, kámoš od něj bral repas na passata 3C2 1.9TDi 77kW, a vzpomínám si přesně na tu dřevěnou boudu u domu, ve které to kutil, turba rozházená všude možně po stole, v bordelu a taky si vzpomínám, že na můj dotaz o vyvážení a zkoušce turba odpověděl- díly jsou již vyvážený, když je kupuju, po smontování to roztočím vysavačem, ať vím, že to běží jak má (LOL) (LOL) (LOL) .... Dokonce nám to předvedl- turbo sice běželo na vysavači, ale doma v autě již nikoliv, takže se muselo znovu vymontovat a jelo se podruhá 450km na výlet (Znojmo-ta jeho prdel), pán nám turbo vyměnil za druhé (celkem bez keců), dal pětikilo slevu na cestu (ta stála tak 1000Kčx2) a na dotaz, co jako ty peníze za výměnu, který bude muset kámoš platit dvakrát, nám odpověděl, že je mu to líto, ale že tohle se stává opravdu výjimečně, že by to někdo vracel (wallbash) ... Tak to druhé už teda po montáži fungovalo, auto se ten týden prodávalo (proto se měnilo to staré turbo- sice bylo ještě funkční, ale vydávalo strašné zvuky), takže nikdo neví, jak dlouho vydrželo, nebo jestli drží třeba dodnes (příhoda z loňského léta)... Ale já bych si tam teda opravdu turbo nekoupil ;)
BMW e60 525d 2993ccm 145kW FL 2007- moje nová láska :punk: ...
BMW e46 320d 110kW Sport Edition 2004- nádherné vzpomínky...
Historie-Favorit,Uno 1.3D,Pony,Rover 414i,Panda 1.2i,Stilo 1.9M-JTD,Sorento,Mondeo 2.0LPG
Andre
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andre »

Na tomhle příkladu je vidět jak spravedlivě funguje ta neviditelná ruka trhu.
Několikrát do týdne mi někdo po dotazu na cenu turba argumentuje tím, že si stejnou věc koupí v Lichnově o 1/3 levněji, bohužel nemám čas nikomu vysvětlovat jak a proč - jeďte, kupte si :)

S hybridama úplně to samý, "konkurenti" nabízejí 250ti koňový turba na kterých slibovaný výkon zatím nikdo ani vzdáleně neodbrzdil (a co jsem mohl vidět, tak ani nikdy reálně odbrzdit nemůže), ale kupte si, vyzkoušejte...
Warlockvw
Přispěvovatel

Příspěvek od Warlockvw »

a kolko to vlastne toci v prevadzke na aute? :? cim vecsie turbo,tym mensie otacky nie,kvôli obvodovej rychlosti si myslim :?
Profesionálne zváranie TIG-AC/DC,opravy zváraním auto-moto dielov-ocel,nerez,hliník.Zákazková kovovýroba

Škoda Octavia Combi 1,9 TDI 4x4,74 kW,ATD,6-ti kvalt-repas prevodovky od p.Ivan Sixta
Andre
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andre »

Warlockvw píše:a kolko to vlastne toci v prevadzke na aute? :? cim vecsie turbo,tym mensie otacky nie,kvôli obvodovej rychlosti si myslim :?
Určitě víc, než dokážeš otestovat vysavačem :)

Záleží jak odvážného máš chiptunera, jaké netěsnosti na sacím traktu, a taky jak hodně ucpaný filtr v airboxu ;)

V běžně rozšířených řadách GT17, GT20 je to do cca 150tis ot, max efektivita kompresoru je většinou mezi 120-140tis ot.
Warlockvw
Přispěvovatel

Příspěvek od Warlockvw »

ja som minule testoval podlahu v aute s vysavacom a stalo ma to 2 eura,co som vysal spod sedacky :D
Profesionálne zváranie TIG-AC/DC,opravy zváraním auto-moto dielov-ocel,nerez,hliník.Zákazková kovovýroba

Škoda Octavia Combi 1,9 TDI 4x4,74 kW,ATD,6-ti kvalt-repas prevodovky od p.Ivan Sixta
Aktivista

Příspěvek od avatar »

Stejne vas lidi nechapu mate tady Andreho ten vam je tu dava komplet vyvazene za sebou ma tisice turb a zakazniku..reference tu mate snad na kazdem druhem aute

ale kazdej zkousi nove a nove mrdky....

nekdy mi to pride jako narodni sport prijit mit to zdarma nebo o cca 5%-15% levneji. Nikoho dnes snad nezajima kvalita reference vsichni jdou po slevach a cenach )) a pak nadavaji. Kazdej tejden tady je dalsi a dalsi nalitlej.
jurki888
Aktivista

Příspěvek od jurki888 »

avatar píše:Stejne vas lidi nechapu mate tady Andreho ten vam je tu dava komplet vyvazene za sebou ma tisice turb a zakazniku..reference tu mate snad na kazdem druhem aute

ale kazdej zkousi nove a nove mrdky....

nekdy mi to pride jako narodni sport prijit mit to zdarma nebo o cca 5%-15% levneji. Nikoho dnes snad nezajima kvalita reference vsichni jdou po slevach a cenach )) a pak nadavaji. Kazdej tejden tady je dalsi a dalsi nalitlej.
kriza je tu :D
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“