Otáčky startéru

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Mates17
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Otáčky startéru

Příspěvek od Mates17 »

Ahoj,daj se nějak změřit otáčky starteru pomocí Vag-comu?předem děkuji.
Prodej náhradních dílů Všech Značek za Nákupní Ceny, drobné opravy aut(výměna oleje, brzdy,výfuky),autoelektro, karosářské práce, diagnostika , ostatní dle dohody
lucky.jack
Přispěvovatel

Příspěvek od lucky.jack »

To nevím, ale jediný jak by se dalo tak v bloku 3 koukat na otáčky motoru kolik to točí. Možná líp s logováním aby si to měl uložený a nemusel to odhadovat až ti to naskočí. Nebo odpojit naftu aby to nenaskočilo :roll: . Ale je to jenom moje teorie...
Rider.23
Aktivista

Příspěvek od Rider.23 »

lucky.jack píše:To nevím, ale jediný jak by se dalo tak v bloku 3 koukat na otáčky motoru kolik to točí. Možná líp s logováním aby si to měl uložený a nemusel to odhadovat až ti to naskočí. Nebo odpojit naftu aby to nenaskočilo :roll: . Ale je to jenom moje teorie...
jo, dělá se to tak jak píšeš, odpojíš čerpadlo (stačí třeba vyndat pojistku), a startuješ a koukáš na vagu, kolik to točí... Nedoporučuji to dělat delší dobu, kvůli možným škodám...
BMW e60 525d 2993ccm 145kW FL 2007- moje nová láska :punk: ...
BMW e46 320d 110kW Sport Edition 2004- nádherné vzpomínky...
Historie-Favorit,Uno 1.3D,Pony,Rover 414i,Panda 1.2i,Stilo 1.9M-JTD,Sorento,Mondeo 2.0LPG
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

Rider.23 píše:
lucky.jack píše:To nevím, ale jediný jak by se dalo tak v bloku 3 koukat na otáčky motoru kolik to točí. Možná líp s logováním aby si to měl uložený a nemusel to odhadovat až ti to naskočí. Nebo odpojit naftu aby to nenaskočilo :roll: . Ale je to jenom moje teorie...
jo, dělá se to tak jak píšeš, odpojíš čerpadlo (stačí třeba vyndat pojistku), a startuješ a koukáš na vagu, kolik to točí... Nedoporučuji to dělat delší dobu, kvůli možným škodám...
dík nikdy jsem nevěděljak na toa fakt prověříš otáčky 870 až 9OO miloš ;)
Mates17
Přispěvovatel

Příspěvek od Mates17 »

OK,tak to zkusim při tom logování a dám vědět
Prodej náhradních dílů Všech Značek za Nákupní Ceny, drobné opravy aut(výměna oleje, brzdy,výfuky),autoelektro, karosářské práce, diagnostika , ostatní dle dohody
Rider.23
Aktivista

Příspěvek od Rider.23 »

slovacek.milos píše:
Rider.23 píše:
Miloši, jako skoro pokaždé sem nepochopil, jak svůj příspěvěk myslíš... :?
Historie-Favorit,Uno 1.3D,Pony,Rover 414i,Panda 1.2i,Stilo 1.9M-JTD,Sorento,Mondeo 2.0LPG
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Zkus základní nastavení v jednotce motoru, kanál 50, start a startuj klíčem.
yary1
Aktivista

Re: Otáčky startéru

Příspěvek od yary1 »

Mates17 píše:Ahoj,daj se nějak změřit otáčky starteru pomocí Vag-comu?předem děkuji.

Jen tak ...na jakem aute? V popisu?
Nepanikarim,v tichosti prihlizim.
Mates17
Přispěvovatel

Příspěvek od Mates17 »

Ne je to na O1 81Kw,a potřebuju to změřit při startu
flubber
Přispěvovatel

Příspěvek od flubber »

To bude asi fakt chtít vyřadit čerpadlo. Loguje se 3x za vteřinu a do té doby ti motor chytne, takže na logu nemusíš nic vidět. Dá se nějak ve VAGu zvýšit četnost čtení dat za vteřinu, nebo je to dané protokolem?
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

flubber píše:To bude asi fakt chtít vyřadit čerpadlo. Loguje se 3x za vteřinu a do té doby ti motor chytne, takže na logu nemusíš nic vidět. Dá se nějak ve VAGu zvýšit četnost čtení dat za vteřinu, nebo je to dané protokolem?
Mysli, že snížením počtu logovanejch kanálů se zvýší frekvence logování.
Oct asv 2000, DieselPower
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

Rider.23 píše:
slovacek.milos píše:
Rider.23 píše: jo, dělá se to tak jak píšeš, odpojíš čerpadlo (stačí třeba vyndat pojistku), a startuješ a koukáš na vagu, kolik to točí... Nedoporučuji to dělat delší dobu, kvůli možným škodám...
takže abys aspon jednou pochopil:

autoelektrikář z autorizáku araver strážnice byl na školení

na školení mu řekli: motor TDi počítá s otačkami startaru v rozmezí 87O až 9OO otáček pokud jsou otáčky pod 87O jsou problémy se starty

napičš jak jsi to pochopil,

je to v návaznosti na teplé starty mně se dařilo zvedat startovací dávku, a v autozáku veškeré problémy s teplým startem vyřešili novým akumulátorem, ;) miloš
Rider.23
Aktivista

Příspěvek od Rider.23 »

slovacek.milos píše:
Rider.23 píše:
slovacek.milos píše: dík nikdy jsem nevěděljak na toa fakt prověříš otáčky 870 až 9OO miloš ;)
takže abys aspon jednou pochopil:

autoelektrikář z autorizáku araver strážnice byl na školení

na školení mu řekli: motor TDi počítá s otačkami startaru v rozmezí 87O až 9OO otáček pokud jsou otáčky pod 87O jsou problémy se starty

napičš jak jsi to pochopil,

je to v návaznosti na teplé starty mně se dařilo zvedat startovací dávku, a v autozáku veškeré problémy s teplým startem vyřešili novým akumulátorem, ;) miloš
Tak to sem pochopil jako pěknou hloupost, dyť startér udělá tak 350ot, mnohým lidem ani ne... Takže to měl být odkaz na hloupost některých autorizovaných servisů, nebo sem fakt tak hloupej já a nechápu to furt (LOL) (crazy)
picus16
Přispěvovatel

Příspěvek od picus16 »

nejsi sám (wallbash)
Jestli nekecám tak Octa začíná u teplého startu stříkat tak kolem 250 a víc podle teploty
vladik
Přispěvovatel

Příspěvek od vladik »

250 motora-790 startera :P ze Milosi?zrejme by sa mali merat na stolici pod zatazou?
G4/99,ALH,trysky ASV
O3/2018
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“